Käyttäjän Visakallo kirjoittamat vastaukset
-
Juuri tuota samaa korvausperustetta minäkin esitin joku aika sitten. Nykyiset korvausperusteethan eivät huomioikaan kuin totaalituhon, enkä minä ole satunnaisia kesäsyöntejä pitänyt hirvituhoina, paitsi jos emät asettuvat vasojensa kanssa nuoreen rauduskoivikkoon pidemmäksi aikaa. Silloin jälki on yleensä rivoa.
Kun metsästäjätkin vanhenevat ja vähenevät, on luonnollista, että kaikki nykytekniikan tarjoamat mahdollisuudet hyödynnetään ennemmin tai myöhemmin. Osa metsästäjistä ei tätä tietenkään halua, mutta onko jatkossa enää olemassa muuta mahdollisuutta hirvikannan kurissa pitämiseen? Motot ovat olleet metsissä jo yli 40 vuotta, mutta vieläkin löytyy metsänomistajia, jotka eivät voi niitä hyväksyä, mutta siitä huolimatta n. 98% puusta korjataan motoilla.
Se siitä kiertoaikojen pidentämisestä sitten!
Kyllähän se vahinkoilmoituksen muuttuminen maksulliseksi yhdessä korvausperusteiden kiristämisen kanssa oli ainakin minulle se, joka sai avaamaan sanallisen arkkunsa. – Tai ei vielä sekään, vaan vasta sen jälkeen kun näki ensimmäiset lehti-otsikot hirvituhojen reilusta vähenemisestä! Jos katsotaan metsissä joku tietty hirvimäärä tarvittavan, niin eikö silloin olisi luonnollista myös korvata niiden aiheuttamat tuhot täysimääräisesti? Miltähän se tuntuisi, jos ajettuasi hirvikolarin, maksaisit ensin vahinkoilmoituksen teosta, ja kun auto ja ihmiset on saatu kuntoon, -jos on saatu, niin ilmoitettaisiinkin, että korvaus on nyt tämä alle 20% vahingosta, -ota tai jätä!
Näkyy olevan, että kaikkien ei tarvitsekaan enää palata lakon jälkeen töihin Ristiinassa. Konttorilla joutuu ilmeisesti vielä kuitenkin käväisemään.
Muutosneuvottelut alkavat UPM:n Pelloksen, Savonlinnan ja Joensuun vaneritehtailla. Työnantajan arvion mukaan vähennystarve on Pelloksen tehtaalla 42 työtehtävää. Savonlinnassa ja Joensuussa työnantaja varautuu lomauttamaan kaikki henkilöstöryhmät korkeintaan 90 päivän ajaksi.
Kysyn nyt tyhmän kysymyksen, kun ei ole koskaan ollut missään huushollissa yösähköä, että tehdäänkö enää uusia yösähkösopimuksia, ja minkälaiset niissä on siirto- ja perusmasut verrattuna nykyisiin pörssisähkösopimuksiin?
Mitä Tolopainen koti- ja ulkomaan asuntoihin tulee, niin nuorempi polvi hoitaa omistajina jo niiden sähkösopimukset ja muut velvoitteet. Paappa keskittyy jo enemmänkin elämään osingoilla ja sillä eläkkeellä!
Onko siitä yösähköstä hyötyä nykyään, kun pörssisähkö on muutenkin yöllä halpaa?
Nostokoukun kommentit ovat olleet yleensäkin hyvin rakentavia, vaikka saatettaisiin olla jostain asiasta eri mieltä. Yritän jatkossa kehittää itseäni samaan suuntaan. Tulee välillä sanottua asioita turhankin kärkevästi ja joskus ihan tieten tahtoen.
Minä ymmärsin niin, että siellä Amerikassa on kysymys hakkuiden sallimisesta nyt sellaisissa metsissä, missä se ei ennen ollut sallittua. Kyllähän sieltä puuta alkaa löytyä, olkoon menetelmät meidän silmiin mitä ovat.
Juu mettämiäs, mistä sitä tietää, mihin tässä vielä keritään! Sitä on näille vuosikymmenille ehtinyt jo nähdä niin suuren määrän aivan ehdottomia totuuksia, jotka eivät olekaan enää voimassa. Aivan varmasti olen kirjoitellut pehmoisia hirvenmetsästyksestä, mutta vastavuoroisesti olen kyllä saanut lukea sellaista tuubaa puuntuotannosta, jota ei uskoisi näkevän Metsälehden palstalla!
USA lisää nyt voimakkaasti sikäläisten metsien hakkuita. Vaikuttaako tämä eniten Kanadaan? Siltä ilmeisesti on viety puutavaraa Yhdysvaltoihin? Kääntyykö nyt Kanadan puutavaran vienti kohti Eurooppaa?