Käyttäjän Visakallo kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 24,341 - 24,350 (kaikkiaan 24,762)
  • Visakallo

    Nyt kun devalvaatiomahdollisuutta ei enää ole, on teollisuus ottanut kaikki muut mahdolliset keinot käyttöön turvatakseen etunsa täällä Suomessa.

    Visakallo

    Kohta voi ottaa oluet jo metsässä ennen kotimatkaa:

    Kolme japanilaista autonvalmistajaa aikoo yhdistää voimansa elektroniikkajättien ja maan hallituksen kanssa. Tavoitteena on nousta robottiautoteknologian kärkipäähän.
    Talouslehti Nikkei kertoi, että hallitus kutsuu Toyotan, Nissanin, Hondan, Panasonicin ja Hitachin edustajat kokoukseen, jonka tarkoitus on edistää automatisoitujen autojen kehittämistä.

    Projektiin kytketään myös Tokion ja Nagoyan yliopistot.

    Ensimmäiseksi projektissa standardoidaan navigaatio-ohjelmistot ja sensorit.

    Yksityinen ja julkinen sektori investoi yli 70 miljoonaa euroa testiratoihin.

    Eurooppalaiset, japanilaiset ja yhdysvaltalaiset valmistajat tähtäävät itsestään ajavien älyautojen kaupallistamiseen vuoteen 2020 mennessä. Japani on huolestunut siitä, että sekä Yhdysvallat että Eurooppa kehittäisivät johtavat standardit, mikä olisi japanilaiselle teollisuudelle epäedullista, Nikkei kirjoittaa. IS

    Visakallo

    Päivä sen jälkeen, kun Kreikalle saatiin neuvoteltua jatkoaikaa sen tukipakettiin, maan valtiovarainministeri puhuu suoraan maksuvaikeuksista.

    – Julkisella sektorilla ei ole likviditeettipulmia, mutta meillä varmasti tulee vaikeuksia suoriutua velanmaksusta IMF:lle nyt ja EKP:lle heinäkuussa, valtiovarainministeri Gianis Varoufakis sanoi Alpha Radion haastattelussa tänään.

    Hän ei kuitenkaan esittänyt arviota siitä, kuinka suuri rahoitusvaje on. Kreikalta erääntyy ensi kuussa 1,6 miljardin verran IMF:n antamaa lainaa sekä heinä- ja elokuussa yhteensä 7,5 miljardin euron verran EKP:n hallussa olevia valtionlainoja.

    Saksassa valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble puolestaan toisti, että yhtään lisäapua ei anneta, ennen kuin Kreikka on täyttänyt tukiohjelmansa ehdot.

    – Kyse on nyt siitä, voiko Kreikan hallituksen vakuutteluihin luottaa. Saksassa tähän kohdistuu paljon epäilyjä, se täytyy ymmärtää, hän sanoi SWR2-radiolle.

    Kuin saksalaisten epäilyjä vahvistaakseen Kreikan energiaministeri Panagiotis Lafazanis on sanonut, ettei hallitus olisikaan myymässä energiayhtiö PPC:tä tai verkkoyhtiö Adimea.
    Taloussanomat

    Visakallo

    Suomi on jo myynyt melkein kaiken myytävissä olevan, mutta Kreikka onkin toista maata:

    Kreikka pyörtää valtion sähköyhtiön ja verkko-operaattorin myymisen. Hallitus on juuri luvannut lainoittajille, ettei se puutu jo liikkeelle pantuihin yksityistämisiin.

    Pyörtö vaikuttaa Kreikan ensimmäiseltä avoimelta kapinanosoitukselta ministerien riveistä. Uusi vasemmistolainen energiaministeri Panagiotis Lafazanis perustelee, että sähköyhtiö PPS ja sähköverkon operaattori Admie eivät ole saaneet sitovia ostotarjouksia.

    Kreikan hallituksen piti lainaohjelmaa hierottaessa tulla vaatimuksissaan muita euromaita vastaan. Olennaisena pidettiin nimenomaan saatua lupausta, että Kreikka ei peru yksityistämisohjelmaansa. Euromaat pääsivät lainaohjelman jatkosta eilen yhteisymmärrykseen.

    Valtiovarainministeri Giánis Varoufákis muotoili radiokanavan haastattelussa, että jo toteutettuja valtion omaisuuden myymisiä ei peruta, ja että omaisuutta ei anneta pois halvalla.

    – Emme halua myydä Kreikan valtion perhekalleuksia loukkaavan alhaisilla hinnoilla, Varoufákin sanoi Real FM:lle.

    Uutistoimisto Reutersin mukaan alkuperäinen, englanninkielinen sopimusteksti sanoo, että Kreikan hallituksen on kunnioitettava jo alkaneita tarjouskauppoja. Kreikankielisessä käännöksessä Kreikan on kunnioitettava menettelyjä, joissa tarjousten lähettämisen vaihe on alkanut.

    Valtiollinen sähköyhtiö PPC on jo aloittanut tarjouskilpailun verkkoyhtiöstään Admiesta.

    Kreikan valtapuolue Syriza kampanjoi viime kuun vaaleissa jyrkästi valtion omaisuuden yksityistämistä vastaan. Yksityistämisten jäädyttäminen kuului puolueen vaalilupauksiin. Yle

    Visakallo

    Suomeksi sanottuna nyt on suoranaista kusetuksen makua ilmassa.
    Jos jotain voi ennustaa, niin näistä jätti-investoinneista toteutuu vain murto-osa.

    Visakallo

    Miksi aloittaja ei myy hakkuutähteitä?
    Jos kusenoksat ovat nyt kasoilla, ovat ne siellä vielä kymmenenkin vuoden päästä kasvattamassa valtavat määrät vatukkoa ja muuta roinaa.

    Visakallo

    Lapin liiton hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Markus Lohi kertoo tietäneensä aiemmin Kemijärvelle suunnitellusta biojalostamosta. Saman myöntää Lapin liiton maakuntajohtaja Mika Riipi.

    Kumpikaan ei kuitenkaan paljasta, mikä yritys suunnittelee biojalostamon rakentamista Kemijärvelle. Riipi vihjaa sen verran, että kyseessä on iso toimija.

    – Olen järjestänyt asian tiimoilta ministeritapaamisia, Lohi sanoo.

    – Taustalla on tehty pienemmällä piirillä töitä, Riipi sanoo.

    Ilmeisesti tähän pieneen piiriin ovat kuuluneet ainakin Markus Lohi, Mika Riipi ja Heikki Nivala Suomen metsäkeskuksesta. He ovat todennäköisesti tehneet sopimuksen vaitiolosta.

    Lohi ja Riipi eivät vielä uskalla ottaa kantaa siihen, kuinka todennäköisesti biojalostamo todella rakennetaan Kemijärvelle.

    – Tämä on toiveita herättävää, Riipi sanoo.

    – Vielä pitää tehdä kovasti töitä, jotta tämä toteutuu. Kaikki on epävarmaa, kunnes lapio on lyöty maahan, Lohi toteaa.

    Riipi luettelee, että faktat kuitenkin puhuvat investoinnin puolesta.

    – Kemijärvellä on raaka-ainetta. Lisäksi infrastruktuuri ja logistiikka ovat kunnossa.

    Yle Lappi

    Visakallo

    Toivotaan nyt ihan tosissaan, että nämä yrityspuolen investoinnit muuttuisivat puheista teoiksi.
    Poliitikkopuolella kun on viimeiset neljä vuotta olleetkin pelkkää puhetta.

    Visakallo

    Selluntuotannossa ollaan siirrytty ylituotantotilanteeseen joka voi jatkua hinnanlaskuineen pitkään.
    Vaikka investointipäätöksiä tehtäessä on markkinatutkimuksissa käytettävissä paras mahdollinen asiantuntemus ja tieto, ei kuitenkaan tulevaisuutta voi täysin tietää kukaan.
    Muistamme hyvin, miten Talvivaaraa rakennettaessa nikkelin kysynnän ja hinnan piti jatkaa nousuaan, mutta toisin kävi.

    Visakallo

    Kuitupuun hintaa alkaa toden teolla koetella sellun maailmanmarkkinahinnan nopea lasku.
    Vielä jokin aika sitten oltiin yli tuhannessa dollarissa, mutta nyt enää 800 dollarin tienoilla.
    Jostain syystä tämä ei ole meillä juuri uutiskynnystä ylittänyt, vaikka kysymys on vakavasta asiasta joka voi vaarantaa jopa kaavaillut suurinvestoinnit Suomessa.
    Lisäongelman puun hintaan aiheuttaa ruplan halpeneminen, joka on jo lisännyt puuntoimituksia Venäjältä Suomeen.

Esillä 10 vastausta, 24,341 - 24,350 (kaikkiaan 24,762)