Käyttäjän Visakallo kirjoittamat vastaukset
-
Piti hakea tänäkin aamuna kopallinen viimekesäistä aurinkosähköä tupaan, kun mittari näytti ulkona pakkasasteita.
Työpaikkojen siirtymisellä takaisin Yhdysvaltoihin myytiin ajatus Trumpin paluusta valtaan kansalle. Trump on ollut ikänsä kauppamies, ja on siinä kieltämättä aika hyvä. Toki tuotantoa alkaa siirtyäkin, mutta se on vain osa suurempaa kuviota. Tullimaksut ovat Yhdysvaltojen kaltaisessa maassa Liittovaltiolle todella suuri tulonlähde. Euroopassa näyttäisi siltä, että Britannian pääministeri Keir Starmer, vaikka pitkän linjan britti-demari onkin, on niitä harvoja poliitikkoja, joka on ymmärtänyt, mistä tässä nyt on kysymys. Hän sanoikin, että maailmanjärjestys, mihin olemme tottuneet, ei enää palaa.
Niin, muistin virkistämiseksi, minähän annoin jokin aika sitten myös kahden erikokoisen metsätilani vastaavat pitkän ajan tulo- ja menoluvut koko tilojen osalta. Milloin koittaisi se historiallinen hetki, että joku tekisi vastaavan jk-tilojen osalta?
Perko pyytää ensin minulta tarkkoja lukuja tuloista ja menoista tietyltä kohteelta, ja kun ne sitten annan, tämä alkaakin vääntää jotain paikkakunnan keskiarvoja pöytään. Laske itse kulupuoli antamieni kohteen todellisten tietojen pohjalta, ja vähennä se tuloista, niin saat oikean tuloksen. En enää viitsi täällä pyytää todellisia jk-lukuja pöytään, kun en niitä näytä koskaan kuitenkaan saavan. Kyllä minunkin reiluudella joku raja sentään on. Oletteko jk-hemmot milloin viimeksi katsoneet peiliin? – Jos olette, niin mitä näitte sieltä?
PS Perko kirjoittaa seuraavaksi, että metsän hankintakulut puuttuvat tiedoistani. Siinä ollaan vain tasapuolisia, koska niitä ei huomioida jk-laskemissakaan. Nythän vertaillaan vain pitkän ajan puiden kasvua ja niiden taloudellista tuottoa omistajilleen, ei sitä, miten metsät ovat tulleet kenenkin omistukseen ja millä hinnalla.
Eihän päätavoite suinkaan ole siirtää tuotantoa Yhdysvaltoihin, vaan kerätyillä tullimaksuilla rahoittaa Yhdysvaltojen taloutta aivan kuten EU:kin tekee.
Kauppalehti kertoo, että suomaisyritykset ovat nyt vahvasti mukana rakentamassa Rail Baltica ratayhteyttä kolmen Baltian maan ja Puolan läpi Tallinnasta Varsovaan. EU rahoittaa tästä n. 1000 km ratahankkeesta 80%, ja työt etenevät nyt Ukrainan sodan tuomalla vauhdilla. Helsingin ja Tallinnan välinen rautatietunneli antaa vielä odotuttaa itseään, eli Suomi pysyy edelleen saarena Euroopan koillisena pussinperänä kaukana kaikesta. Suomesta lähti ensin asiakaspalvelut, suunnittufirmat, teollisuus, ja lopuksi lähtevät ihmisetkin.
Perko kaipasi kuusikon kulutietoja.
Istutus 1957 peltoon kuokalla kuusen avojuuritaimilla 2200 kpl/ha. Heinäntorjunnan hoitivat laiduntavat lehmät. Alue ei peltoviljelyhistoriansa takia juurikaan vesoittunut, joten tarvittiin käytännössä vain sarkaojien laitojen raivaus kaksi kertaa, eli yhteensä yksi taimikonhoito. Nyt voitte jatkaa hinnoittelemalla taimet, istutuksen ja yhden taimikonhoidon. Lisäksi voitte valita korkotason.
Niin, sähköllä on meidän kuluttajien lisäksi myös sen tuottajat. Jos tarpeeksi paljon halpuutetaan, ei sähkön tuotanto kannata oikein hyvin enää kenellekään. Käy niin kuin Euroopan halvimman naudanlihan tuottajahinnan kanssa, että käy lihat vähiin.
Miten on, tuonko Reva-Leenalle taas sitä Mennen -partavettä? Liettuasta sitä saa nyt perhepakkauksena tosi edullisesti. Sitä Mennen Lady Speed Stick on nyt myös saatavissa. Voit antaa sitä vaikka sukulaistytölle. Niin, ja sitä Kolinaa tuon taas niin kuin ennenkin sen muutaman pullon Leenalle aamusuuhun?
Suomessa on koko Euroopan suurimmat sähkön hintavaihtelut, joten pientä kehittämisenvaraa vielä kieltämättä on.