Käyttäjän Visakallo kirjoittamat vastaukset
-
Niinpä! Kysymys onkin siitä, kuinka kauan saamme nauttia niistä sähkön halvoista kuluttajahinnoista? Sitä mukaa kun noita sähkön suurkäyttäjiä tulee lisää, pienkäyttäjän asema heikkenee. Jokainen varmasti muistaa vielä sen ajan, kun sähkön siirtohinnat olivat hyvinkin kohtuullisia. Poliitikot muuttivat sähkölakia sähköyhtiöiden voimakkaassa ohjauksessa, ja nyt kyllä tiedämme, mitä sähkön siirto nykyään maksaa. Silloinhan sähkön siirron hinnan nousua perusteltiin säävarmuuden parantamisella. Nyt on käynnissä uusi kierros Fingridin uusien siirtolinjojen ja sähkövarastojen tiimoilta. Ei liene ketään niin huonoa arvaajaa, ketkä senkin maksavat? Eipä muuten ole säävarmuus ihan joka puolella valtakuntaa vielä parantunut. Viisi kertaa oli sähköt keskiviikkona kotikyliltä poikki, kun tuuli vähän kovemmin pohjoisesta. Marraskuussa oli viimeksi vastaava tilanne, tosin katkot olivat silloin paljon pidempiä. Että sellaista on elämä Suomen kalleimpien siirtomaksujen alueella!
– Ja ratkaisuehdotus tuollaisten rästikohteiden raivaussahalla kunnostamisiin oli siis mikä? Täällä vastustetaan sekä koneellista rästikohteiden kunnostusta että myös Metkaa. Nyt pitäisi sitten alkaa jo kertoa niitä ratkaisuehdotuksiakin!
Täytyy tehdä tyhmä kysymys tähän väliin. Jos olen oikein tulkinnut, Nasan mittaukset ovat olleet ilmeisesti käyttökelpoisia Suomenkin osalta. Onko olemassa jokin este, ettei niitä voida EU-ympyröissä käyttää? Miksi pitää tehdä näitä monimutkaisia ja monitulkintaisia laskelmia, kuka niitä meiltä vaatii?
Kauppalehti: Ulkoministeri Elina Valtosen mukaan neuvotteluissa Yhdysvaltojen kanssa pitää tarkastella myös muita kaupan esteitä kuin tulleja ja arvonlisäveroja. Yksi niistä on sääntely. Valtosen mukaan Euroopassa sääntely on mennyt liian pitkälle ja sen vuoksi Euroopan talous ei ole kasvanut yhtä paljon kuin Yhdysvaltojen.”
Ei minulla Tolopainen ole enää rahantarvetta, joten harmitus ei johdu siitä, ettei itsellä olisi myllyn paikkoja. Minua harmittaa niiden puolesta, joiden maiden läpi tullaan puskemaan uusi yli 100 metriä leveä ja yli 300 km pitkä 2×400 kilovoltin siirtolinja, jotta Pohjanmaalla tuotettu tuulisähkö saadaan siirrettyä Salpausselän eteläpuolelle. Pelkkä puiden hinta sellaisesta on irvokas ”korvaus”. Tässäkään ei ole kysymys omista tai lähipiirin maista. Samoin harmittaa pienen naapurikunnan puolesta, jossa yli kymmenen vuotta sitten perustettu tuulipuisto on aiheuttanut hyvin paljon riitoja ja oikeudenkäyntejä, eikä loppua näy vieläkään.
Mistähän sitä nyt oltaisiin niin paljon mettämiähen kanssa keskusteltu, että ihan alakynteen oltaisiin jääty? Anna joku esimerkki, kun ei ole jäänyt itsellä mieleen.
Jos se sodankäynti Kalle noin helppoa on, niin miksi se Venäjä vieläkin siellä Ukrainassa nysvää vain parin maakunnan kimpussa?
Onkohan sekin sitä vihreää siirtymää, kun viimeisetkin sivukylien asukkaat ja mökkiläiset siirtyvät pois 300 metristen tuulimyllyjen katveesta?
Mietipä mettämiäs sitä! Ehkä se jonain päivänä sinulle vielä valkenee. Toivotaan ainakin niin!
Niin, hoitamaton talousmetsä on passiivisessa omistuksessa ja hoidettu aktiivisessa. Voisiko verrata hoitamattomaan ja hoidettuun osakesalkkuun, tai hoitamattomaan tai hoidettuun vuorauskäytössä olevaan asuntoon?
Tuo Gla:n öljynvaihtovertaus oli mielestäni hyvinkin kuvaava. Voisiko mettämiäs hieman avata, miksi se tuotti sinulle vaikeuksia? Eikö kuitenkin ole aivan yksiselitteistä, että hoidettu metsä antaa huomattavasti paremman taloudellisen tuloksen? Samoinhan huollettu auto tarjoaa eniten luotettavia kilometrejä ja pidemmän päälle paljon edullisemmin kuin huoltamaton auto.