Käyttäjän vänkäri kirjoittamat vastaukset
-
Pelatkaa Finnforestin tyyliin, jossa säännöt ja kiertosuunta vaihtui muutamaan kertaan pelin aikana. Hävinneen piti tuoda pullat porukalle. Siellä sitä minutkin kynittiin joskus pahan kerran. Umpilla on sitten pelaaminen kielletty, ei ole ajat enää niinkun ennen…
Kyllä sinne mediakin sopii paikalle. Harvoinhan sitä näin komeaa porukkaa yhellä kertaa näkemään pääsee. q8-I
No miullehan kyllä savusauna kelpaa ja muutenkin. Viikonlopuista ei muuta kun että molemmat käy ( tai on käymättä…).
Stihlin viiloja on käytössä. Vallorben viiloja kehui joku pitkäikäiseksi, Kärkipyörässä näkyi olevan tarjolla. Taitaa olla Uittokalustollakin. Pitänee kokeilla niitäkin kun nyt entiset kuluttaa ensin loppuun.
Kirjoittelen tähän itse käyttämäni version, mikä tässä ketjussa on kyllä aikaisemminkin vilahdellut. Koivikko – alikasvoskuusikko, mikäli kasvua yli 10 senttiä vuodessa – päätehakkuu – istutus koivulle. 10 senttiä on se raja, minkä alle jurovia taimia en ota lukuun. Viimeisimmässä koivikon hakkuussa ei kunnollisia kuusen taimia ollut riittävästi, joten suosiolla istuttelemaan. Sekametsän alle tulee paikoitellen hyvin taimia, mutta monesti vain paikoitellen. Sitä joutuu täydentämään oikeastaan aina. Kuusikkoon mie en edes yritä luontaista taimikkoa kun siitä ei kunnollista tule. Sateenvarjotaimista ei tule häävisti aidantolppiakaan ja niin harvaksi en kuusikkoa järvenselkien lähellä uskalla harventaa, että sinne taimikkoa saisi. Ja vaikka uskaltaisikin, niin heinä siellä alkaa loppujen lopuksi rehottaa (on tätäkin kokeiltu pienellä alalla). Muutenkaan en mielellään uudista kuuselle kuusen jälkeen. Jatkuva kasvatus toimii varmaan sopivissa oloissa, itse en vielä tältä istumalta ainakaan pelkästään sen varaan hyppää.
Lisätään kun unohtui, seurakuntien ja kuntienkin metsistä on saanut toisinaan ottaa alle kuitupuukokoista. Pystystä tai hakkuun jälkeen.
Tutut ovat ostelleet metsänomistajilta koivukuitukasoja kuitupuun hinnalla. Lehti-ilmoituksella näitä voisi löytyä. Tietysti jos lähiseuduilla on ”virman mehtiä” kannattaa niistäkin kysellä hakkuutähteitä, näillä main niitä on saanut kerätä ilmaiseksi. Puuhapalsta noilla korkeuksilla voi olla vähän kalliinlainen, eikä tolkuttomista matkoista ole oikein harinetta rankoja vedättää.
Ei oikein onnistu tämän yhden heinäämisen taktiikka monestikkaan omissa taimikoissa. Kokeiltu kyllä on, mutta rehevimmille paikoille on pakko mennä kahdesti. Muuten heinä ja muu ryönä on elokuulla miestä korkeata. Yhden tai hyvällä tuurilla kaksi kesää saattaa selvitä vähemmällä jos heti keväällä hakkuun jälkeen istuttaa. Sitten saa alkaa jo trimmeriä virittelemään. Koivua istuttamalla selviää vähemmällä, koivikoitten päätehakkuitten jälkeen olen hyödyntänyt luontaisesti tullutta kuusen taimikkoa.
Taitaa tarkka ajankohta olla vielä vähän hakusessa, mottimestareille on annettu etuoikeus päättää päivämäärä. Arvelisin että tässä lähipäivinä tai -viikkoina se siitä selviää.
Eihän se kaikki metalli välttämättä aina metsästä asti tule. Tehtaillakin irtoilee ja putoilee taikka remonteissa unohtuu kaikennäköistä metallitavaraa, mikä sitten päätyy sinne minne ei pitäisi. Itsekkin on aikoinaan hiomakoneen kuskina tullut ajettua levyn pintaan puristimessa painunut jakoavain hiomakoneen läpi. Oli kieltämättä aika totinen olo kun tulta ja kipinöitä suihkuaa joka raosta. Lopuksi sitten räjähti vielä pölyasema katolla. Huoltomiehen onneksi nimikirjaimet hävisivät avaimesta, muuten olisi todennäköisesti ollut työpaikka katkolla.