Käyttäjän Uusmetsäläinen kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 201 - 210 (kaikkiaan 271)
  • Uusmetsäläinen

    Nimimerkki Puuki rinnasti edellä ansiokkaassa kirjoituksessaan tarpeettomaksi katsomansa merenkulun tuet ja tarpeelliseksi (metsäteollisuuden kannalta) katsomansa Kemera-tuet.

    Huono rinnastus, sillä ilman miehistötukea (veronpalautus varustamoille) Suomen laivat ulosliputetaan ja ilman ympäristöinvestointitukea laivat jäävät Suomessa rakentamatta.

    Ilman Kemera-tukea Suomen metsiä ei myydä  ulkomaalaisille. Ja tuskin metsätkään jäävät hoitamatta. Ainakin Ruotsissa ne on hoidettu ilman tukeakin.

    Uusmetsäläinen

    Taviokuurna edellä: ”vrt. siemenviljelysiemenestä uudistetun 50-60 vuotiaan metsän 500-700 m3/ha, 85% tukkia”.

    Voiko pitää paikkansa?  Itse sain juuri hyvän kasvupaikan 77 vuotiaan  kuusikon  avohakkuusta 370 m3/ha, 77% tukkia. Kuusi oli valtapuu ja metsä asianmukaisesti harvennettu.

    Jos nuo Taviokuurnan luvut pitävät paikkansa, niin sitten ei ole kannattavuuden suhteen mitään hätää eikä jatkuvalla kasvatuksella minkäänlaista taloudellista kilpailuetua.

    Uusmetsäläinen

    Visakallolle kaikella ystävyydellä: Faktat pitää olla oikein, mutta niistähän voi olla montaa mieltä. Sehän on keskustelun rikkaus.

    Uusmetsäläinen

    Tolopainen voit tarkistaa vertailukelpoiset (TeliaSonera) kurssit esim. Taloussanomien artikkelista 5.6.2008, jota käytin lähteenä.

    Uusmetsäläinen

    Keskustelu tuntuu ottavan turhia kierroksia, kun jopa Tolopainen on alkanut kirjoittaa muunneltua totuutta mm. Soneran arvosta.

    Soneran osakekurssi oli huipussaan niin sanotussa teknokuplassa vuoden 2000 alkupuolella. Korkeimmillaan se ei kuitenkaan ollut Tolopaisen 90 euroa, vaan 63,05 euroa 6.3.2000. Jo vuoden kuluttua se oli vähän yli euron, sillä Soneran toimiva johto oli saattanut yhtiön konkurssin partaalle ostamalla tarpeettomia ”ilmalisenssejä” mm. Saksasta monella miljardilla eurolla. Sonera onneksi pystyttiin pakon edessä yhdistämään vuonna 2002 Teliaan. Valtio sai kuitenkin  hyvät rahat jo Soneran listautumisesta vuonna 1998.

    Kansallisen turvallisuuden ja huoltovarmuuden takia valtion omistajuutta televerkoissa pidetään nykyään välttämättömänä. Valtion sijoitusyhtiö Solidium on esimerkiksi lisännyt omistustaan Elisassa.

    Vastoin Tolopaisen väitteitä Tuomiojalla silloisena kauppa- ja teollisuusministerinä ei muistini  mukaan ollut osaa eikä arpaa Soneran myyntiin. Soneran omistajaohjaus kuului silloiselle liikenneministeri Heinoselle (kok), joka saikin paljon sapiskaa leväperäisestä omistajaohjauksesta Soneran umts-huutokaupoissa, koska ei tuonut asiaa hallituksen laajempaan käsittelyyn.

     

    Uusmetsäläinen

    Visakallolle  totean, että tämä on avoin keskustelufoorumi, jossa varmaan saan sanoa mielipiteeni jopa Visakallon kirjoittelusta.  Sitä kutsutaan keskusteluksi.

    Uusmetsäläinen

    Tanelin kanssa samaa mieltä Suomen monipuoluejärjestelmän toimivuudesta ja vaalitkin on vielä käytävä.

     

     

     

    Uusmetsäläinen

    Tuskinpa ”Pörriäiset” perustavat Tolopaista varten syrjäseuduille terveyspalveluja. Ei ole niiden ydinliiketoimintaa.

    Uusmetsäläinen

    Visakallolle: Nimimerkin valinnalla olen halunnut tehdä henkistä eroa varsinaiseen Metsäläiseen: metsissä elävä primitiivinen ihminen.  Nimimerkki ei kuvaa sitä, miten kauan olen metsää omistanut.

    Joskus kyllä tulee ihan väkisin ja puolihumoristisesti mieleen, että onko täällä keskustelupalstalla todella näitä varsinaisiakin metsäläisiä erityisen synkistä ja pimeistä kuusikoista.

    Uusmetsäläinen

    Jospa metsätilojen hinnat sitten laskisivat ostajien vähentyessä Tolopaisen pelottelupropagandan myötä. Minä ainakin sitten ostan.

Esillä 10 vastausta, 201 - 210 (kaikkiaan 271)