Käyttäjän Turvekangas kirjoittamat vastaukset

Esillä 4 vastausta, 51 - 54 (kaikkiaan 54)
  • Turvekangas

    Olisikohan askelkuviot tällaiset.

    1- Ennakko pidätetään maksettavasta alv-0% kauppasummasta. Laskelma myyjälle.

    2- Ostaja tekee veroilmoituksen puun myyntitulon ennakonpidätyksestä. Omavero.fi palvelussa Tee veroilmoitukset muista veroista (esim. lahjaveroilmoitus, veroilmoitus oma-aloitteisista veroista

    3- Maksa ennakonpidätys Omavero.fi palvelussa verkkomaksuna.

    3- Viimeistään vuoden lopussa puun ostaja tekee : Puun ostajan vuosi-ilmoitus (7807). Tämä löytyy lomake.fi palvelusta. Tällä paperisella ilmoituksella kaupan yhteydessä pidätetty ennakko ohjautuu myyjän hyväksi hänen omassa verotuksessaan kunhan.  Lomake postitetaan kirjepostilla osoitteeseen:

    Vuosi-ilmoitusten optinen lukupalvelu
    PL 300
    00052 VERO

    Lomakkeella 7807 puun ostaja antaa vuosi-ilmoituksen Verohallinnolle suoraan metsänomistajalle maksamistaan puukaupan maksusuorituksista.

    …Näinköhän tämä sitten menisi, tämä ennakonpidätys ostetusta puutavarasta.

     

    Turvekangas

    Elikäs harva palstalainen on ennakoita käytännössä pidättänyt ja ilmoittanut. Lakipykälät tähän kuitenkin löytyy. https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/omaisuus/metsa/puun_myynti/puun_ostajan_velvollisuude/

    ”Puun ostajan ennakonpidätysvelvollisuus koskee sellaisia pysty-, hankinta- ja käteiskauppoja, joissa kaupan kohteena on jalostamaton puutavara. Jalostamatonta puutavaraa ovat muun muassa tukit, pylväät, kuitupuu, halot, pilkkeet tai hake, hakkuutähteet, kannot, muu metsäenergiapuu, joulukuuset ja tienviittakepit.”

    ”Kotitalouksien (eli yksityishenkilöiden tai kuolinpesien) ei yleensä tarvitse toimittaa ennakkopidätystä, jos ostetun puun määrä on vähäinen eikä puuta käytetä elinkeinotoiminnassa tai tulonhankkimistarkoituksessa.

    Jos kuitenkin kotitalous on maksanut samalle puun myyjälle kalenterivuoden aikana erilaisia maksuja yhteensä yli 1 500 euroa, koko vuoden maksuista on toimitettava ennakonpidätys. Maksuilla tarkoitetaan tässä yhteydessä muun muassa puun myyntituloja, työkorvauksia ja palkkoja.”

    ”Ennakonpidätysvelvollisuus tuo mukanaan myös muita velvoitteita. Puun ostajan on ilmoitettava ennakonpidätykset ja tilitettävä ne Verohallinnolle. Lisäksi ostajan on annettava Verohallinnolle puun ostajan vuosi-ilmoitus kalenterivuoden aikana tekemistään puukaupoista. Puun myyjälle ostajan on annettava tosite puukaupasta.”

    Kyse on tulonhankkimistarkoituksesta. Itse maksan hakkuun ja myyn hakatun puuerän. Tilitys myyjälle alveineen ja ennakko pidätettynä.

    Hankaluus on nyt vain se proseduuri ja nettisivupaikat jossa tarvittavat ilmoitukset tehdään ja maksetaan. Omaverossa saa maksun maksettua, mutta siinä ei saa ilmoitettua kenen hyväksi ennakonpidätys on tehty, vai oliko jokin vuosi-ilmoitus sellainen. Siihen on varmaan jokin toinen paikka, mutta missä. Tätä tässä olen koittanut löytää.

    Tämä on varmasti helppo tapa hoitaa tämä kohta kaupankäynnistä, kunhan vain löytää oikeat paikat. Jauhiaisen Metsävero 2019-oppaassakaan ei linkkejä ollut mainitun. Ne voisi sinne vaikka lisätäkin ja käsitellä Metsälehdessä omana ajankohtaisartikkelinaan kun tuli tuo uusi Tulorekisteri ja Omavero sivutkin.

    Turvekangas

    https://www.veronmaksajat.fi/Palkka-ja-elake/verotus-2017/

     

    Verovuoden 2017 alusta otetaan käyttöön uusi yrittäjävähennys, joka keventää yrittäjien tuloverotusta 128 miljoonalla eurolla.

    Elinkeinotoiminnan ja maatalouden veronalaisesta tuloksesta vähennettään verotuksessa viisi prosenttia yrittäjävähennyksenä, kun tulos verotetaan luonnollisen henkilön tai kuolinpesän tulona.

    Turvekangas

    Metsätietä voi olla syytä katselmoida kokonaisuutena. ei vain yhtä painumaa. Raviojat ja rummut sekä tien rungon kunto sekä pintakerros. Tien kun laittaa kerralla kuntoon niin siitä on apua pitkäksi aikaa eteenpäin.

    Itse tein 10 v. sitten kuoppa kerallaan. Sitten laitoin kaikki kuntoon kerralla. Jokunen rummun vaihto ja raviojat auki. Lanaus ja suodatinkangas. 0-60 ja 0-32 kalliomurske kantavaksi pintakerrokseksi. reilu kilometri tietä, joka valtaosin pehmeällä pohjalla. Nyt kestää kelin kuin kelin ajon ja investointi näkyy myös positiivisesti puukaupoissa.

Esillä 4 vastausta, 51 - 54 (kaikkiaan 54)