Käyttäjän tuottoarvo kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)
  • tuottoarvo

    Itse olen aina laittanut reilusti lannoitetta laatikoihin ennen istutusta, ja eron kyllä huomaa lannoittamattomiin ja kasvuvaikutus on hyvä useamman vuoden jälkeenkin. Tällä hetkellä juhannuksena 2018 istutetut taimet ovat pisimmillään kolmen kasvukauden jälkeen noin 1,8 metriä pitkiä.

    tuottoarvo

    No periaatteessahan tilavuus on nimen omaan pohjapinta-ala kertaa pituus. Siis yksinkertaistettuna laatikon pohjan ala kertaa sen korkeus. Puiden tulisi siis olla tasaisia lieriöitä jotta oma nyrkkisääntöni toimisi täysin oikein.

    Pohjapinta-alahan on runkoluvun ja läpimitan johdannainen ja siksi vähän mutkia suoraksi vetäen sillä ei olisi tilavuuden kehityksen kannalta merkitystä, montako puuta saman ppa:n hehtaarilla tuottaa.

    Ei varmasti ikinä tilavuuskasvu täysin lopu, mutta pituuskasvun taantuessa tilavuuden kehitys taantuu, koska tilavuudesta ja sen kehityksestä merkittävä osa tulee nimenomaan runkojen pituudesta.

    Ja mitä tuohon ppa 10 tulee, heikkokasvuiset turvemaathan ovat juuri tällaisia. Mutuilua, mutta puiden muotoluvut kuitenkin suht lähellä toisiaan kasvupaikkatyypistä riippumatta jos latvusto pääsee kehittymään ilman haittaavaa kilpailua. Rungon muotohan on sellainen kuin se on vain siksi, että puu kestäisi latvan aiheuttaman vääntömomentin (siksi harventaminen lisää tyven paksuutta, koska suuri latva vääntää koviten tyveä).

    Mutta koska runkojen muoto voi todellisuudesaa olla mitä vain, on asia aika kimurantti. Sen vuoksi d13 läpimitan kasvun suhde tilavuuskasvuun on kiintoisa. Mielenkiintoista pohdintaa Antti ja muut.

     

     

     

    tuottoarvo

    Metsänmittaus kun on nyrkkisääntöjen soveltamista, olen kasvun arvioimiseksi kehittänyt seuraavan kaavan: hehtaarin tilavuuskasvu = ppa*keskimääräinen pituuskasvu. Näin ollen esim. ppa:n ollessa 10 m2/ha ja pituuskasvun ollessa 10 cm (0.1 m siis) , on vuotuinen tilavuuskasvu 1 m3/ha eli metsämaan rajoilla, nuori männikkö jossa ppa. 20 m2/ha ja pituuskasvu 30 cm, hehtaarikasvu on 6m3.

    Mielestäni aika looginen ja toimii joka paikassa. Epätieteellinen mutta käytännöllinen. Miten minua viisaammat käytännön kaverit vertaisarvioisitte metsänhoitajan  menetelmää?

    tuottoarvo

    Jokainenhan tietysti voi sen tilansa myydä ilman välittäjää ja se on yleensä ostajan kannalta ihan mieluisa vaihtoehto käydä kauppaa.

    Asiaa läheltä sivusta seuranneena voin sanoa, että asiansa osaava mti/mmm lkv kyllä haukkuu hintansa. Vaikka monet sijoittajat hehkuttavat välityspalkkion säästöä ilman välittäjää, voi se laupeuden työ maksaa myyjälle yllättävän paljon, mutta mahdollista saamatta jäävän kauppahinnan suuruuttahan myyjä ei tule koskaan tietämään.

    tuottoarvo

    Droneista ei ole mitään hyötyä metsäsuunnittelussa. Käytännössä ilmakuvista tuotetuista tunnuksista ei ole kovin helppoa laatia laserkeilauspohjaista avointa metsävaratietoa tarkkuudeltaan vastaavaa tietoa. Myös kuvion rajaukseen on olemassa niin hyviä kartta-aineistoja ettei drone kuvan sihtaaminen anna käytännössä mitään lisäarvoa.

    Mitä metsätuhoihin tulee, käytännössä niiden määrän ja sijainnin visuaalisessa tulkinnassa ei ole mitään mieltä. Jos tuhoja on, silloin ne pitää mitata maastossa jos haluaa edes jollain tasolla luotettavan tuloksen.

    Tyhjänpäiväinen investointi siinä mielessä, mutta kuvaamiseen ihan kiva.

    tuottoarvo

    Tavalliseen? Punaiseen vakkaan menee 250 taimea (1.5*laatikko keskipaakkutaimia) ja kouraan vielä 10 lisää. Tämä riittää noin puoleksi tunniksi ja on vielä suht. kevyt ja näppärä käyttää. En itse kyllä näe syytä käyttää tuplavakkaa. Työmaasuunnittelulla voi kuitenkin aika tehokkaasti vähentää tuottamatonta taimien hakemista.

    tuottoarvo

    Mielenkiintoinen juttu koskien arvostamisesta löytyy vuosikymmenten takaa:
    <h3>Valtiovarainministeriön päätösmaatilaan kuuluvien eräiden etuuksien arvon perusteista Annettu Helsingissä päivänä marraskuuta 1987</h3>
    Se ei kuitenkaan ilmene tästä miten näistä on voinut tuolloin taloudellisesti hyötyä. Kivelänhantun mainitsemat koskisodat on mielenkiintoinen juttu, josta en itse nuorempana kloppina ole kuullutkaan. Liittyvätkö ne Kemijoen sähköntuotantoon valjastamiseen? Esim. Upm:n edeltäjäthän aikanaan ovat pidättäneet koskiosuuksia koskitiloihin, joista jäänteenä pieniä muutaman kymmenen neliön kiinteistöjä siellä täällä metsien keskellä. Sittemmin kiinteistöjärjestelmän muututtua oikeuksien sitominen fyysiseen maa-alueeseen on käynyt tarpeettomaksi. Jotenkin koskiosuudet kaiketi liittyvät tai ovat vielä ainakin lähihistoriassa liittyneet vesivoimaan ja virtaavan veden käyttö- ja tuotto-oikeuksiin.

    tuottoarvo

    Kiitos mielenkiintoisesta videosta! Onko oman kokemuksesi mukaan väliä taimikon jatkokehityksen kannalta tehdäänkö hakkuu lumiseen/lumettomaan aikaan ja pakkas/plussakelillä. Järkeen käy tietysti että pakkasella taimia katkeilee enempi mutta onko tuho kuitenkin niin pientä että taimikosta tulee täystiheä?

    tuottoarvo

    Metsäkupsa  sähkölinjan pohjalla olevan puuston ja odotusarvon korvaaminen ovat kohteenkorvaukseen kuuluvia asioita. Varmasti lunastustoimikunnan jäsenenä tämän myös itse ymmärrät. Maaoikeuteen tuskin tarvitsee lähteä. Yhtiölle on varmasti edullisempaa turvata asiallinen varastointimahdollisuus yhdelle kuin tehdä vaatimuksesta isoa numeroa.

    Nuori isäntä, hyvä tietää että neuvottelemalla ja sopimalla voi päästä kaikkia tyydyttävään reiluun ratkaisuun.

    Jätkä, tässäkin puupinot ovat yksityistien varressa millä nyt ei sinänsä taida olla merkitystä lopputuloksen suhteen.

     

    tuottoarvo

    Tarkoitat Jätkä ’niiden’ omistajalla ilmeisesti sähkölinjan etkä puiden omistajaa?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)