Käyttäjän T.Pihlaja kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 61)
  • T.Pihlaja

    Kyllähän tuo ihan maksetulta mainokselta vaikuttaa….

    Pikaisesti vilkaisin paria kohtaa ja täytyy sanoa, että asiaa puhuvat… Voi kyllä olla, että seassa on myös jotain asian vierestäkin, kun ei kerinnyt lukemaan kaikkia läpi…

    Kunpa olisin itse keksinyt tuon markkinointikeinon… : ) Hattua täytyy nostaa enson markkinointiväelle… Hyvä vaan jos saavat metsänomistajia aktivoitua metsänhoitoon… Kunhan kaikki eivät vaan menisi enson asiakkaiksi…

    T.Pihlaja

    Täytyy yhtyä Artoon… (ei siinä merkityksessä!)

    Bensavialle tuo vaikuttaa… Jos huohotin ei oo tukossa ja letkut ehjät, niin alkaa vaikuttamaan kaasarin kalvoille…

    Sekä kalvot, että bensaletkut hapertuvat sahan ollessa käyttämättäkin, jos PA:ta on jäänyt letkuihin…

    T.Pihlaja

    Täytyy Artolle myöntää, että parannusta huskillakin on tässä kytkin asiassa ollut roimasti. Tosin mielestäni on huomattava ero ammattilaisen näkökulmasta, jos alkaa remppaa tulemaan jo 200 ha:n kohdalla.

    Itsellä ensimmäinen ”iso” remppa 450:ssä tuli n. 500 ha:n kohdalla, kun tyristori sanoi työehtosopimuksen irti… Tässä vaiheessa kone itsessään oli jo niin väljä, että laitoin suosiolla varaosiksi ja ostin uuden 450:n tilalle… Muuten vikalistaan 500 ha:n matkalla kuului normaalien huoltojen lisäksi 6 kpl tulppia ja 1 kpl kaasuvaijereita, jonka vaihdoin liiallisen venymisen vuoksi…

    Jos ajatellaan, että tuohon hehtaarimäärään olisin joutunut vaihtamaan 2x kulmavaihteen yms. pikkuista, niin laskennallisesti säästin lähes yhden raivurin hinnan…

    Lopputoteamuksena voisin sanoa, että hyvin huollettuna ja ilman ulkoisia ”haavereita” (ajetaan autolla sahan yli tms…) stihl:n 450 on normaalin metsänomistajan tarpeissa lähes ikuinen saha, joka toimii luotettavasti vuodesta toiseen…

    Muistettava kuitenkin on, että jokainen valitsee sahansa mieltymystensä mukaan… Riippuu vähän tykkääkö peukalo- vai etusormiliipasimesta, jälleenmyyjän/huollon läheisyys jne… Yhtä oikeaa vaihtoehtoa EI OLE olemassa…

    T.Pihlaja

    Täytyy korjata aikaisempaa viestiäni toteamalla, että AC on todella jo aikaisemmin ilmoittautunut tapahtumaan, joten miestä jutun takaa löytyy…

    Valitettavasti en osannut yhdistää eri nimimerkkejä toisiinsa.. (kuten jo edellisessä viestissäni epäilin…) Lisää porukkaa sopii kuitenkin mukaan…

    T.Pihlaja

    Ei mulla mitään lievää hulluttelua vastaan ole… Vaikka kissaihmisiä en olekaan (huvinsa kullakin…) : )

    Mukava huomata, että AC on ottanut asiakseen tilaisuuden markkinoinnin haastamalla nimimerkkejä mukaan… Tästä valaistuksen kokeneena totean, etten ole saanut vielä AC:n omaakaan ilmoittautumista (tietääkseni!), Joten HAASTAN AC:n ilmoittautumaan sunnuntai-iltaan mennessä…

    Katsotaan löytyykö sitä miestä sieltä suunnasta…

    Muuten hyvät viikonloput kaikille…

    T.Pihlaja

    Metsäänsä hoitava ei voi mennä vikaan kun muistaa kaksi sääntöä:

    – Raivurit = Stihl
    – Moottorisaha = Ruotsalainen (Japski on vielä testissä! Ehkäpä myös se!)

    Stihl 450 on osoittautunut erittäin luotettavaksi. Uusista malleista (fs 460) ei ole vielä kokemusta, kun edellinen saha toimii edelleen luotettavasti ja sahuun määrä on vähentynyt.

    Itseä mietityttää kyllä toi kestovoideltu kulmavaihde. Tosin 450:n lisäsin rasvaa 1-2 kertaa työkaudessa (7-11 kk).

    Tarvetta kulmavaihteen rasvaukseen ei siis ole kuin satunnaisesti. Jos Huskin kulmavaihde tyhjentyy 10 h aikana, niin todennäköisesti kulmavaihde on täytetty liian täyteen ja rasva lämmetessään (laajentuessaan!) on korkannut kulmavaihteen yläpuolisen stefan. Stihl:ssä tätä stefaa ei ole, vaan ylimääräinen rasva työntyy runkoputkeen, josta valuu kulmavaihteelle tarpeen mukaan (=kulmavaihde on kestävämpi.)

    Jos rasvaa kuluu koko ajan, niin huskista kulmavaihde irti ja stefa vaihtoon VÄLITTÖMÄSTI! Muuten on varmasti pian vaihde paskana! Uusi maksaa muistaakseni n. 200 €, joten vähänkin vanhemmassa sahassa kannattaa harkita uuden raivurin (Stihl!) ostoa! Samassa rempassa kannattaa tarkistaa myös kytkimen kunto ja uusia tarvittaessa.

    Huskin raivureiden ”heikot paikat” ovat juurikin kytkin ja kulmavaihde, johtuen ”suunnitteluvirheistä”! Kokemus aikaisemmasta elämästä yrittäjänä on osoittanut nämä asiat tosiksi.

    T.Pihlaja

    Mielenkiintoista kyllä… Mutta en voi olla miettimättä miten Miisun kissojen sukupuolielämä voi liittyä nimimerkkien tapaamiseen!

    Siistikää omalta osaltanne tämä ketju asian vierestä menevästä jutusta. Kiitos!

    Kuitenkin paras, kun ketjussa voitasiin keskustella ja tiedottaa tapaamiseen liittyvistä asioista.

    T.Pihlaja

    Puutavaran mittauksesta on säädetty laki, jonka vaatimukset mittauksen tulee täyttää. Lakiin voi tutustua allaolevasta linkistä.

    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1991/19910364

    Yleinen periaate on että mittaustulos on hyväksyttävä, mikäli sen tarkkuus on +/- 4 %. Toinen periaate on ettei samasta erästä voi antaa kahta eri mittaustulosta (moto ja tehdasmitta!). Pieniä eroja on aina, koska varsinkin motomitatut puut ajetaan usein useiden isäntien laaneista ja puita ei useinkaan tällöin eritellä kuormissa.

    Mikäli jompikumpi osapuoli on eri mieltä mittaustuloksesta, voi paikalle kutsua ns. ”virallisen mittaajan”. Mikäli virallisen mittaajan saama tulos poikkeaa enemmän kuin +/- 4 %, niin tulos oikaistaan virallisen mittauksen tulokseen. Periaate on, että väärässä ollut osapuoli maksaa kustannukset. Lisää virallisesta mittauksesta alla olevasta linkistä.

    http://www.metla.fi/metla/esitteet/viranomais-esitteet/vir-puutavaranmittaus.pdf

    Käytännössä isännän kannattaa vaatia mittausmenetelmäksi aina motomitta. Leimikon alussa kannattaa vaatia motokuskia tekemään mittalaitteen kontrollimittaus (30-40 pölkkyä!) tai ostaa kontrollimittaus ulkopuoliselta toimijalta, kuten Mhy:t tai metsäpalveluyrittäjä. Isommissa leimikoissa, > 1000 m3, kannattaa kontrolli tehdä pari kertaa.

    Metsäyhtiöt vaativat yleensä motojen olevan n. +/- 2 %:n tarkkuudessa, mutta metsänomistajan kannalta tuloksen tulisi olla plussan puolella. Samoin kontrollimittauksien määrässä on vaihteluita eri yhtiöiden ja samoin alueiden välillä.

    T.Pihlaja

    Uppia…

    Osallistujamäärää päivitetty… Mukaan mahtuu vielä… Jos kerkeät ja halua on osallistumiseen, niin eikun ilmoittautumista tulemaan ohjeistuksen mukaan.

    T.Pihlaja

    Hei…

    Mukava huomata, että kiinnostusta tuntuu ainakin palstan sivuilla tapaamiseen olevan…

    Kun se saadaan vielä konkreettisesti siirrettyä varsinaiseen ilmoittautumiseen sähköpostilla minulle, niin aletaan olla oikealla uralla..

    Eiköhän tästä tapaaminen saada kasaan…

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 61)