Käyttäjän topintam kirjoittamat vastaukset
-
Lattapää sinne käypi. Itsekkin olen tyytyväien että ne ruuvit siellä kaasuttimessa on. Ja vähän hirvittää autotuninkin hankkiminen joskus.
Tykkään sahata aika matalilla kierroksilla mutta jalat vielä käy ja kiihdyttelyä aivan tyhjäkäynniltä tulee vähän. Tuossa 355 saa kyllä hyvin säädettyä vääntöä sinne alaskin. Jos laittaa laihemmalle päivä kyllä jatkuu mutta sitten häviää vääntökin alhaalta.
Tuollahan ne tulee isommat mettät ja rypäsryteliköt siistittyä kun voimaa tarjolla. Kaupanpäälle saa kovemman metelin ja tärinät kahvoissa että joskus sormia pistelee.
Siistit ja helpot kohteet pyyhkii mieluummin stilin 480:sellä,,,meteli ja tarinä tasoittuu kummasti,, samoin kyllä myös urakkatahti jos isompaa. Kuuluupahan peltoreista uuttiset paremmin.
Oon kyllä tyytyväinen että olen kahden sahan loukussa,,,jos toinen pitäisi valita niin vaikeaa tekisi.
Luotettavia sahoja, kumpaankin perushuoltoa ja bentsaa.
Kuinka lasken hankintatyön arvon.
Rymäytin 125kiintom3 klapikaupat 50e alv0/heittom3 hintaan.
Tarkoittaa 125e =kiintomotti kun olen hankintatyötä tehnyt, muuta hankintaa en sitten tehnytkään sinä vuonnakun tuli väsy.
Tulo 125×125 = 15625E
josta hankintatyön arvo verottajan keskimääräisillä n.30e/m3 = 3750E
15625 – 3750 = 11875e jäänee pääomaverotukseen?
-konekulu+muut vähennykset sitten….
Pikkusen mietityttää yhtälö kun 125mottia on pystössä vain 1250e(10e/kiinto). Eikö tuo hankintatyöllä nouse sen 15625- 1250 =14375eurua.
Verottaja sivuillaan ”Puutavaran valmistuksen kokonaiskustannuksesta on työn arvoksi sivukuluineen katsottu 75 % kuljetuskustannuksesta on työn arvoksi katsottu 40 %”
HMM millainen laskelmahan pitäisi esittää että hankinnan arvosta 14375 on laskettu työn arvot kohdilleen..varmaan jotakin muuta kuin 3750. ja sehän on lähempänä kymppistonnii -ja verovapaana 125m3 asti ?
Kymppitonneja tuli 2000-luvun molemminpuolin kylvettyä ja nyt vaikutuksen näkee selvimmin fiiattirievusta joka rapistuu kynsiin 🙂
Markalla kilo sai kylvää kemeran jälkeen kun ei laskenut levitykselle hintaa,,semmonen hatara mielikuva jäi kun renkinä isäukolle vielä piti olla.
Nyt nuo 03luokkaa ja tulossa harvennukseen,,pikkasen pelko persiissä miten käy tukki %
Osaa on lannoitettu jo pappanikin aikana joten kahteenkin kertaan kuten kunnostusojitettukkin. Nyt kun saan katsoa 50-vuotta peräpeiliin niin olisiko pitänyt ostaa niilläkin rahoilla vaikka osakkeita tai juopotella huolella 🙂
Kolmannen polven metsänkasvattelijana en ainakaan vängällä lähtisi puuta kasvattelemaan sinne missä se ei halua itsekseen jo tukkia lykätä.
Itsellä ainakin talvisarja rakentuu kahdesta teipinpätkästä käynnistyskoteloon ja lämpöluukun avaamisella kansikopasta. Menee 30sec. Laitetaan asemiin joulukuulla, Teippi poistetaan maaliskuun hangille ja läppä sujetaan.
Akuuttiin jäätämiseen/ raittiiseen aamustarttiin auttanut poikkeuksetta mukaanotettu 4.4l turbomoottorin tuottama pakokaasujenlämpö.
Rautainen puu jossa on metallia sisällä, yleensä nauloja ja piikkilankaa
Pellonreunahakkuuussa oli muistaakseni 14 isoa tyvitukkia metallisia. Olisipa kannattanut lainata joku piippari kun oli tiedossa että niihin joskus aitaa kötöstelty.
Onhan tuon saanut mittaustodistuksen yhteydessä raakkilistan pölkylleen eriteltynä ohuet lyhyet korot mutkat rautapuut yms
Kun hakkuun ehdoista on siinä myyntisopimuksessa sovittu on hyvä vähän valvoa että niin myös tapahtuu. Kopissa tai ulkona. Mieluummin molemmissa.
Jossitä päivässä sumpataan 10 000- 20 000 eurolla tavaraa nurin niin kyllähän se jonkinmoinen peräänkatsomisen paikka on.
Itse ainakin olen aina tietoinen leimikon aloituksesta ja olen siellä heti valvomassa, Kyytillä näkee miten kuskilla silmä pelittää ja miten mittoja käytetään. Palautettakin voi antaa hyvästä ja huonosta silloin kun tilanne on päällä.
Tehtaan raakkilistahan se sitten lopuksi kertoo palautteen niin valvojalle kuin tekijällekkin. Siitä on hyvä oppia itsekkin joka kerta..
Omat tilukset irroteltu sukuun 1800-luvun lopun isojaossa ja kuudennessa polvessa tässä saa hämmentää. Eli pikkupojasta lähtien kasvanut kiinni metsäisiin maisemiin työhön ja toimeentuloon. Onnea on suomi 100, oma maa ja sen mukana kulkevat muistot.
Oli tuossa pieni hankinta harvennus,, Näytti että tulee aikapaljon tukkikoon tyvimutka kuituja ja nehän on sitten nykyään niitä 2,7m pötkyjä.
Sovittiin jos riittää vähempiki oikasu,, saa tehdä mulle 2m halkopölkkyjä…tulihan niitä sitten pari isoa kärryä.
Lyhyen matematiikan mukaan taisi tulla ilmaiset puut mitä tukiksi sai pelastettua loppupätkästä. Varsinkin kun lyhyenlaiset 16m harvennus mettät täälä pohjoses. Ei auta kolmosia napsia tyveltä loppuu hyvin nopsaa paksuus ennen tukkimittaa.