Käyttäjän topintam kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 154)
  • topintam

    miten se kisa järjestettiinkään että voi arvailla tuloksia…

    topintam

    Kokopuusta sai kemerakohteelta viimevuonna15e ja nyt tällekesälle19e tienvarteen. Harvoin se 20% hinta talvessa pompsahtaa. Mutta kyllä kelpaa:)

    Jos verrataan omaakin mantyleimikkoa +7e tuella 26 eur kokopuuna ja 31eur kuituna, niin eihän sillä 5e oikein jaksa kiintoa karsia.

    Näin hankintamiehenä kuluista esimerkki… 150e päiväpalkalla 10kiinnon päivätuotoksella kuitupuuta tulee kulua 15e/kiinto kokopuuta hakkaa 25kiintoa kuluja 6e. Oletetaan vielä että ajotaksa sama molemmilla 5e/kiinto.

    Jos edellämainitsemani hinnat niin kuitu tienvarressa 31-20= 11e ”kantorahhoo, kokopuusta 26-11= 15e kantoraha. Samalta kohteelta kokopuuksi tehtynä tahtoo kertyä 30% enemmän puuta kuin kuiduksi karsittuna. Tämä nostaa kokopuun kantoraha-arvoa.

    Lopuksi kantorahat vastakkain mäkuitu 11e VS kokopuu energia 19,50e

    Tommosessa edellämainitussa 300 kiinnon kaupassa häviää kuiduksi tekemällä 2550eur.

    Näin sen olen pohtinut,ja viidellä leimikolla koeajanut(kaikista ei virallista mittaustodistusta, koska siellä ne kiinnot tienvarressa vielä kuivuvat eivätkä ainakaan lisäänny.) ,onhan kokopuukorjuussa huonotkin puolensa, paljonko neulasmassan lannoitusarvo, pitemmällä matkalla nopeasti kasvavat kuljetuskustannukset. Paljonko on tappio kun kasaa kuivatellaan MO:n piikkiin vuosi tai pari. Onko mittaus luotettava.

    Otetaanpa mukaan vielä ajankuluksi tuo edellämainittu karsittukkin energiaranka,,,sen kulut voisi olla 7kiinnonpäivätahtia 26e/kiinto joten kantorahoja 9eur,,parempi saanto/ha vois nostaa sen kuidun kans tasapeliin.

    topintam

    100 tankkia kai se keskimäärin pyörii,,

    En ole varmaan koskaan viilannut loppuun sillä aina se menee vaihtoon kun katkeaa tai osuu reilummin maahan, kiveen -> roskiin.

    Monesti myös pikaisesti metsässä trimmattu, epätasaisesti puoleenväliin kulahtanut ketju pääsee roikkumaan tallin seinälle.
    Kun saan inspiraation ja kunnostan niistä käyttökelpoisia useita kerralla.

    topintam

    Enpä urakoi muille, omissakin metsissä riittää rassaamista.

    Ymmärsit vähän väärin tuon satasen kulut, se on siis omia kulujani (metsäkone+polttoine+saha+bentsa+auto/ päivässä) kun hankintana yritän jyrsiä puuta tienvarteen.

    Se ei sisällä työtä. 700-100=600 päivässä pitäs jäädä sitten meidän jaettavaksi veli valtion kanssa. Eihän sitä päivästä toiseen jaksa, mutta on mukava haastaa itsensä silloin tällöin.

    Täälä on jossain syövereissä varmaan se viimesyksyinen energiapuujumppa + kustannuslaskelma. Siinä viimevuoden pohjat joista parantaa.

    topintam

    Ei kai se paha treeendi ole jos 25% hinnannousua pukkaa vuodessa. 20eur olisin vailla kiinnolle kaikkine karvoneen seuraavasta laakista. Kaikkiaan 200kiintoa sitten penkalla. Ostomies ainakin aiko tulla raatille.

    Kokopuukorjuu onkin sitten herkkua,,pohjat 30kiintoo päivässä mootorisahalla siitä pitäs parantaa jos persaus kestää. Ihan risukkoon en ole puskeutumassa mutta kemerat päälle ja niks naks.

    700 eerua pitäs päivässä taikoa tuloja menojen ollessa alta satasen. Siinäpä sitä urheilun juhlaa.

    topintam

    346 tai 261:sellä 3-4 tankkia päivässä, siinä aivan tarpeeksi tälläiselle osaaikaiselle. alussa 4:kin tuntuu olevan liikaa.

    Tankki kestää sen tunnin ja sahaa en laske maahan juuri koskaan, sillä kasaamisessa olen laiska, kaadonsuuntaukset ja pinojen paikat ennakoin sillä siten selviää kääntelyllä puita en juuri ilmaan nostele. Tässä olen mielestäni aika jalostunut sillä ajan itse kaikki tekemäni tuotokset

    Tankilla kertyy sen 2,5 kiintoo eli paritankkia ja traktorikärry on täynnä. Sahailin nyt viimeksi järeämpää koivikkoa pitkäksi (5.5-6.5m) halkohomima varten 100kiintoo niin keskituotos 3,8 kiintoa/tankki.
    Parhaana päivänä jaksoin sen 5takkia eli lähemmäs 20 kiintoa.

    topintam

    500 kiintoa polttopuuta kaupattuna vuodessa on jo aika iso rojo…1250irtoo eli oletetulla 3m2/h vauhdilla johon saa jo huitoa kuluu kunnioitettavat 416h. Elikkäs 3kk työpanos ilman remontteja.

    Kun polttopuun keskihinnat 40-50e voisi konetyönosuus metsäpäässä olla 10e/heitto(hakkuu,halkasu,kippaus) tulisi tulopuolelle sen 12500e.

    Eli kuukausitasolla n.4000e …/160h =25e/h konetyöstä, siinäpä sitä ollaan ei taida konelaina lyhetä…?

    topintam

    Jos 30 000e koneella näpertelee 3-4heittom3 tunnissa, eikä niitä saa kuin tienpenkalle asti. Tietysti kyseinen halontekomasiina tarvitsee myös lavetin jotta päästään halkomamestoille…Pitää olla luja uskossaan ja erittäin allerginen niille kädenjäljille.

    topintam

    Jaaps taitaa olla tyyppivika pikakorkeissa

    Ittellä kans kusasee molemmat 201 ja 261, nyt huomaa kun käyttää moottoriöljyllä terästettyä ketjuöljyä !

    Tuo öljynsäiliön täyteen täyttö on kans humpuukihommia, aina yritetään lotrata niin piripintaan ja jokatoinenkerta yliäyräiden,,

    ei se kuulkaa hyvät metsurit lopu se ööli vaikka jättää 1/3 vajaaksi,, itsehän olen ollut jo ylitäyttökuiva jo 5vuotta. Sitä ennen oli pahoja ylitäyttöongelmia,, jotenkin sain kuitenkin kasattua itseni ja olen nyt onnellisempi.

    topintam

    Terve oletkin jo päässyt asian ytimeen jota itsekkin viime keväänä pähkäilin,,,

    Itsellä oli työttömyysaikana semmonen raivaussaha operaatio mielessä ja ajattelin että teenpä pois ja ilmoittelen kaikille asiallisesti. Soitin ma aamuna te-toimistoon ja ilmoitin alkavani työt omassa metsässä. Kävelytin viikon sahaa,,ja seuraavana ma ilmoitin taas että homma tehty,,,

    homma ei vaikuttanut työttömyysetuuteen koska kesto alle 14! pv ja ansiotuloa ei kertynyt. Helvetinmoinen paperinpyöritys kuitenkin ja seuraava etuuden maksatus taisi siirtyä1kk koska paperit ja(tekemättömät) päätökset seikkailivat te- ja kassan väliä.

    -Paska maku jäi, ei työnteon tarttis olla näin jäykkää.

    Hyvin suunniteltunahan hankintahakkuu voisi olla jaettuna vuoden vaihtumisen aikaan jolloin voisi olla mahdollisuus 27 työpäivään ja 249 kiintoon ilman sivuvaikutuksia etuuteen.

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 154)