Käyttäjän Tomperi kirjoittamat vastaukset
-
Suomi on maailman kymmenenneksi metsäisin maa. Pitäähän se uskoa kun sen tilastokeskus kertoo. Todellisuudessa Suomessa on metsää mailman 29. eniten . Molemmat pitää paikkansa.
Tomperi 15.11.2023, 14:25Kannattaa selvittää jos pystyy sen tiedon löytämään ja samalla selvittää montako prosenttia oli suoita kivikoita jotka eivät ole varsinaisia metsä maita, muutten Siun uutisesta paistaa propaganda. Tietysti jos eräälle tutulle Kanadaan ottaisin yhteyttä varmaan selvittäisi sen mutta ei ole metsäalan ihmisiä niin hänelle iso vaiva. Toisaalta tilastoidaanko noita kuinka tarkasti kanadassa kuinka tarkkaan, onhansiellä alueita joissa ensisijainen kieli on Ranska toisissa Englanti.
Tomperi 15.11.2023, 14:10Montako kuutiometriä tällä alueella oli puustoa? Löytyiskö jostain tietoa?
Katselin Maaseudun Tulevaisuudesta asian uutisointia, uutisoinnissa puhuttiin maastopaloista, montako hehtaaria oli todellisuudessa metsää?
Tomperi 15.11.2023, 14:02Tarkoitin sitä että mitä tapahtuu sitten kun tappiollista toimintaa ei voida lopettaa eikä kannattavuutta parantaa kun ei ole mitä miten ja mihin fuusioidutaan? Varmasti mhyyt toimii erilaisissa paikoissa ja erilaisissa olosuhteissa, montako työntekijää on alustatalouden malliin mhy kentällä?
Tomperi 15.11.2023, 13:37Olisiko Suomalaisella metsäomistajalla suurempi ostovoima ja eliontaso jos ei olisi liitytty?
Tomperi 15.11.2023, 13:31Vuosivuodelta lukumääräisesti MHY kenttä vuosivuodelta supistuu, ainkain mikäli uskomme uutisia ja miksemme uskoisi, fuusioita fuusion perään, konttoreita eli toimistoja lakkautetaan ja lakkautettas vieläkin enemmän mutta nytpä eivät monellakaan paikkakunnalla päääse eroon kiinteistöistä vaikka lahjoittaisivat ilmatteks. Miten lienee vuosikymmenten kuluessa toimihenkilöiden määrä kehittynyt? Onko edellytyksiä Mhy:llä toimia jos yhteiskunta ei tukis metsätaloutta? Eräs tuttavani oli muutama vuosi sitten mukana ns päättävissä elimissä hallitus vai mikä se onklaan nimeltään niin kertoi ehdottaneensa puunmyynti boikottia että koettaa nostaa puun hintaa, ei ollut saanut kannatusta ko esitys. Eikä ura jatkunut seuraavalla kaudella.
Joskus ihmetellyt olen että asiantuntijoilla ei ole mitään intohimoa pienentää metsäuudistamisen kustannuksia vaan päinvastoin, ymmärtäähän sen, takaa taloudelliset toiminta edellytykset. Niinhän se on nykyäään kaikkialla
Tomperi 15.11.2023, 13:00Kuinka paljon kärsivät hakkuista nämä alhaisten hyödyntämisen maat jo tällä hetkellä?
Tomperi 15.11.2023, 12:55Onhan si hienoa pollastella ja globaalisti toitottaa erinomaisuudesta mutta jos ei edes puu ja metsätaloutta pystytä harjoittamaan ilman runsasta yhteiskunnan tukea niin äkkiseltään kuvittelis että siinä on peiliin katsomisen paikka
Tomperi 15.11.2023, 11:14”Yhteiskunta voisi tukea ylisukupolvista kotimaista omistusta tekemällä spv-asiat helpoiksi ja houkutteviksi.” Yhteiskunnalle olisi edullisempaa mitä vähemmän tukee metsätaloutta sitä parempi. Ei ne niin sanotut hedelmät yritystoiminnassa jää suomeen vaan valuvat muuanne.
Tomperi 14.11.2023, 19:55Oletteko katsoneet kuinka syvällä valtaosa puun juurista on? Omien havaintojeni mukaan Suomessa kasvavat puut ovat pintajuurisia, juuret maanpinnalla. Pyökit on sellaisia joiden juuret ovat merkittävästi syvemmällä maan sisällä kuin mänty ja kuusi. Hyvin näyttää puu kasvavan kosteilla paikoilla, mikäli uskomme silmiämme ja katselemma metsätraktorin tekemiä lisäojituksia.