Käyttäjän Tomperi kirjoittamat vastaukset
-
” Molempia ongelmia voidaan hoitaa niin että suojelupäätökset tehdään pääasiassa katsoen elinympäristöjä eikä lajeja. ”
Koska ja missä on näin tehty? Onko Suomessa näin toimittu?
Tomperi 11.10.2023, 16:41sehän on tosi juttu, että puusta tulee järeämpää nopeammin kuin tehdään ns metsänhoitotyöt ja harvennukset… mutta jos tehdään mätästys istututus ja kaksi tai kolme taimikonhoitoa ja vieläpä raivaus motoa varten niin pitkässä juoksussa on metsän kannattavuus euroilla mitattuna. Olen seurannut noita metsänhoitokertoja naapurin metsässä niin kalliiksi näyttää tulevan ja paljon työtä vaatii. Jos hiemankin mettii työn hintaa niin 1500 euroa ei riitä mitenkään metsäuudistamiskuluihin. Yksikin kohde on sellainen motokoneella taimikonhoito ja sitten manu työnä muutaman vuoden kulutttua ja mettä on tielt katsottuna 3000taimen luokkaa… Haluatteko että käyn mittaamassa tiheyden? en minä niistä kuutiloista ole huolissani mutta siitä kuinka suruttomasti metsänomistajaa kohdellaan.
Tomperi 10.10.2023, 11:13”Kuten on muutamaan kertaan aiemminkin keskusteltu, männikkö saa olla alussa tiheä, mutta ennen enskaa liikatiheydestä on päästävä – taloudellisista syistä.”
Sepä se, noin on helppo todeta mutta läväytäppä taloudellinen laskelma, kun niitä on vaikea maallikon löytää,asiantuntijan esittämiä tarkoitan.
Tomperi 10.10.2023, 09:35Tuohan tarkoittaa että runkotiheys ois ollut jotain tuhannen luokkaa, jne…. Onkohan turkimuksin samalla tavoin todennettu ohjeiden mukaisen harvennuksen vaikutus?
Ja sitten molemmista esimerkeistä lskettas mukaan eurotkin? Millaisella harvennusmallilla kasvu paranee, se kiinnostaa, kuinka suuri on harvennuksen vaikutuksesta kasvunalenema ja kuinka kauan kestä jne…. Eikös sitä kannattavuutta juuri haettu voimaikkailla ensiharvennuksilla?
Tomperi 10.10.2023, 09:30Onko suomessa vanhaa metsää jossa ei ois koskaan hakattu puutavaraa?
Tomperi 8.10.2023, 12:01Joa on vakaa ja vahva susikanta sudet poistavat lajinomaisella käyttäytymisellään, tapamalla,koirasudet populaatiostaan.
Tomperi 8.10.2023, 12:00Toiseksi viimeisin metsästäjän kaato oli fillaristi lapin erämaissa.
Tomperi 8.10.2023, 11:58Eikös niitä nieluja just perustella sillä että kuollut puu on hiilinielu niin kauan ku se ei lahoa tai pala aerobisesti?
Tomperi 8.10.2023, 10:38Toisaalta vaikea määritellä Nostokoukun vastausta, ymmärtää, kun metsästystä tehdään muutaman kerran vuodessa mutta autoilla ajetahan päivittäin. Tuttuni aikoinaan tarkasti potilaan joka oli saanut moottoripyörän syntymäpäivälahjaksi ja joutui onnettomuuteen ekakerralla, oli ollut raskas todeta elämän päättyneen.
Vähätellä ja liioitella voi.
Tomperi 8.10.2023, 10:32Tapion tuomarin kanta aikoinaan oli että metsissä saa liikkua vapaasti mutta mittamista ei suositellut tehtäväksi ilman lupaa, ehkä siihen liitty kasvukairan käyttö. Moottoriajoneuvolla ajo maastossa on täysin metsänomistajalta saatavan luvan varassa. Saahan sitä suunnitella ja piirrellä ja yksityistien omistaja päättää myös tiensä käytöstä täysin, voi kieltää vaikka hirviporukalta käytön ellei sitä ole vuokrasopimuksessa erikseen mainittu jne….