Käyttäjän Tomperi kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1,741 - 1,750 (kaikkiaan 1,816)
  • Tomperi

    kyllä ns alkuperäisissä kulttuureissa naiset tekee kaiken työn. Talon rakentamisesta polttopuiden tekemiseen puhumattakaan pesemisestä ja veden kannosta. Miehet keskittyy miesten hommiin.

     

    Tomperi

    Kyllähän ne tietää ja näkee kaek asianomistajat ilimottamattakin, asfalttien vieressä. Tosin olen siinä käsityksessä että mitään negatiiista ja huonoa ei pidä metsäorganisatioissa esimiehille tiedoksi saattaa.  Pitää olla positiivinen ja kaikki negatiivinen on kiellettyä. tiedä häntä pitäneekö paikkansa, näin olen kuullut kerrottavan. Ötökkälaen mukaan ovat toimineet, täysin, jos toimitaan ötökkälain mukaan ja todistetusti on toimittu ja siitä huolimatta tuhoja syntyy niin kellä on todistustaakka tuhon alkuperästä?

     

     

    Tomperi

    Motokuskiksi pääsee isompikin mies mutta taistelulentäjäksi ei.

    Tomperi

    Tolopainen puhuu asiaa siltä osin että hiilitaseen vähentämistä ei tapahdu mettiä hakkaamalla. Jos näin olisi, silloinhan pitäisi heti hakata sademetsät paljaiksi ja istuttaa uudet metsät tilalle niin maailma pelastuisi.  Jotkut hörhöt tosiaan uskoo että tämä systeemi toimii Suomen mettissä.

    Montaako kuutiota puuta sitoo saman määrän hiiltä kuin on hiiltä maaperässä jossa on kunttaa 10 cm tai 20 cm.  Tämmösiä kunttasia metsiä on mutta ei kaikkialla.  Hyvin näkee tuon kuntan paksuuden kuusikoissa joissa lumi tai tuuli on kaatanut puita juurineen.

     

    Tomperi

    Itämaan ihme, sepä se,  konekuskin koulutus maksaa enemmän tai saman verran kuin lentäjän koulutus, onneksi lentäjät oppii lentämään lentokoneella, se se vasta oiskin jos oppimisen taso ois sama kuin metsäkoneopiskelijoilla kuten uutisointi antoi ymmärtää tason olevan.  Tiedän ainakin yhden joka on opiskellut metsuriksi ja josta tuli lentäjä. En tiedä tekikö koskaan metsurin töitä.  Suomessa on tehty turhempiakin selvityksiä mitä olisi selvitys metsäopetuksen tilasta ja varsinkin koneenkuljettaja koulutuksesta ja sen tilasta.

     

    Tomperi

    Varisten käyttätyminen on muuten muuttunut kun ihmisen muokkaama ympäristö on muuttunut.  Kun hevosia oli niin metsä kuin peltotöissä talvisin, hevoset teki tarpeensa teille, ei semmosta hevosen pallero kassaa löytänyt jota ei olisi varikset levitelleet ja etsineet syötävää,  pari talvea sitten törmäsin hevosen palleroihin lumihangella, kaikki kasat olivat täysin koskemattomina. Joutsenet ruutiaseitten yleistyttyä tapettiin 1900 luvun alkupuolella sukupuuton partaalle suomessa. Se on totta että populaatioiden epävakaus on muutosten myötä lisääntynyt.

    Tomperi

    Muistan lapsena olleet maisemat, otetaan vaihteeksi pellot, mikä määrä lintuja oli pelloilla – 60 luvulla. Kuoveja taivaanvuohia keltavästäräkkejä, karjat pelloilla …. jne,  suurin osa peltotöistä tehtiin vielä hevosilla, ihmisten lihasvoimin.  Tuli tuorerehusilppurit puimurit ja runsas lannoitus salaojitukset,  äkkiäpä kato kävi kun ympäristö muuttui, pellot autioitui. Sama tapahtu metsissä.

    Tomperi

    Kuinkahan raskasta tuo koneella työskentely todellisuudessa on?  Puhdasta istumatyötä. Onko julkaistu tilastoa konekuskien ammattitaudeista, elinajanodotteesta yms työnteosta joshtuvista elämää lyhentävistä riesoista?

    Tomperi

    Pitkään hakkaamattomissa olleissa metsissä maassa oleva hiilivarasto on suurempi kuin puuston hiilivarasto.

    Tomperi

    Jovain kirjoitti työvoiman kustannustason alhaisuudesta muutamassa maassa verrattuna Suomeen. Mistä nuo luvut ovat peräisin? Onko kyseessä yhden työntekijän kustannusero vai koko konsernin työvoimakustannusten ero? Johtuuko hinnanero siitä että Suomessa on yksinkertaisesti liian paljon rukkasia jalostuslaitoksissa… jne

     

Esillä 10 vastausta, 1,741 - 1,750 (kaikkiaan 1,816)