Käyttäjän Tomperi kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1,591 - 1,600 (kaikkiaan 1,816)
  • Tomperi

    noh ei ole, tuo selitys tuli metsälakia valvovalta virnomaiselta, laki, ei puhu , ohje virallinen ei puutu varhaisperkauksessa poistettavan puuston kokoon vaan runkojen lukumäärään, siinä mielessä haastava on kyllä niin tiuhaa metsää löytää joka ois tukkipuuasennossa…. mutta harva vois olla jossa lisänä vesakkoa….

    Tomperi

    niin justiinsa arvelinkin, mutta ”Maaperän hiilivaraston muutokseen liittyy huomattavasti suurempia epävarmuuksia, metsämaan ojitettujen turvemaiden epävarmuuden arvio 95 prosentin luottamusvälillä on -70 % / +150 %.”””  tarkoittaako tuo että jos oikea maarä ois vaikka tuhat niin nykysysteemit arvioi omaa tulostaan siten että se on 700 viiva 1500? mitenhän lieneevät tuohon lukuun pääätyneet?  Sehän ois sitten niinku sinneppäin tai hatusta revästyn mukanen tai edes … voikoi puhua mittauksesta tai laskennasta jos heitto voi olla tota suuruusluokkaa? Entä jos heittääkin vielä enemmän?

    Tomperi

    Tuo termi varhaisperkaus on mielenkiintoinen, piti kysyä että minkälainen metsä se varhaisperkaus metsä voi olla.  Poistettavalla puustolla ei ole mitään merkitystä, vain jäävällä. Parhaassa tappauksessa vaikka tukkipuuston poistaa ja vaikka vesakkoa ei ole niin varhaisperkauksena voip tehä. Että joissakin tapauksissa saattaa ollakannattavampaa tehdä varhaisperkaus eikä tehdä hakkuuilmoitusta.

    Tomperi

    Ennenvanhaan ku liha oli arvokas niin oli yks hirviseurue joka jokaisena vuosina alotti metsästyksen ja niin kauan kuin suinkin oli lumen puolesta metsästysmahdollisuuksia metsästivät koko metsästysajan hirvee.  Jos kysy montako hirvee on ampumatta niin koskaan eivät ampunneet sitä viimeistä kuin ihan viimeisinä päivinä tai jäi ampumatta…. Viitiskö polliisit tänä päivänä hirven salakaatajia jahdata?

    Tomperi

    Taammi ei sovellu suomen metsätalouteen, suomen metsäoppien mukaan metsä pitää hakata aukeeksi viimestään 50 .. 60 vuotiaana kun taas Tammen kiertoaika olis vissii 150 … 300 vuotta, paitsi jos kasvattaa aitatolpiksi ja korjaa nuorempana. Se on ihme puu tuo tammi kasvaa Rovsniemen korkeudella asti, ei piä kiirettä  mutta kasvaa kyllä.

    Veljenpoika oli istuttamassa kuusen taimia, noh kuoppa mätästys savi maa ja niin sanotusti järven rannalla osa alueesta ettei se ollut kuusta kasvanut  koskaan mutta vesi täytti montut ja palteeseen istutti. Täytyy käydä katsomassa ensi kesänä …  Noh ei siinä ala joka oli ns tulva alueella iso ollut mutta arvelen että kyllä siitä muutaman satasen parin kolmen täysin tarpeeton rahan meno metsänomistajalle koitu…. ohjeitten mukaan istutti kyllä.

     

    Tomperi

    Pitttää lukkee, mutta jos tuo kirjoittamasi pitäisi paikkansa, ”Puutuotteiden hiilinielu: kun hakatusta puusta tehdään tuotteita, puu jää tuotteisiin varastoon.”  methän ajan myötä hukkuisimma puutavaraan…. miksi siinä ei ole huomioitu että puut palaa aikanaan aikka kiikkustuoleja niistä tehtäisiin, toinen mitä ei ole laskennassa huomioitu on se ettei järviensedimenttejä ole huomioitu ollenkaan ja niitähän useampi hehtaari….  Tuota kuinka maaperänpäällä olevaa kuntan lahoamista on tutkittu, entä suot…. ojitetut ja vois kyllä miettiä tuota aika ikkunaa joka ei jutussa ilmennyt tai meni ohi…. tmä seuraava oli aika hepreaa Selostasitko A.J. minulle ja varmaan monia muitakin kiinnostaa, voin myöntää en ymmärrä,

    ””Metsämaan puuston hiilitase on luotettavimpia LULUCF-sektorin arvioita; epävarmuudeksi arvioidaan noin ± 31 prosenttia. Taustalla ovat valtakunnan metsien inventoinnissa mitatut puustotiedot ja poistumatilastot. Maaperän hiilivaraston muutokseen liittyy huomattavasti suurempia epävarmuuksia, metsämaan ojitettujen turvemaiden epävarmuuden arvio 95 prosentin luottamusvälillä on -70 % / +150 %.””

    Tomperi

    Nooh ei ne kaikki olleet koko rungon mitalta päällisin puolin lahovikasia mutta esim lahovikoja halkeamien takia oli paljon ja harvennushakkuin oli hoidetty ja rauduskoivuja. Eihän vaneripuu kummosia laatuvaatimuksia edellytä paksuutta ja suoruutta jonkun metrin pätkä… mutta sen näköisiä ettei tarvitse kuvitella sylen paksuisiksi kasvavan edes ajan kanssa..,olivat noin 25 cm paksuja…Oletteko törmänneet onnistuneisiin visakoivu metsiköihin?

     

    Tomperi

    Pelkkä Y-tunnus riittää kyllä ja sen voi itselleen jokainen hankkia eikä sitä välttämättä edes tarvitse käyttää, olenko väärässä?  Mitenkähän verottaja suhtautuisi jos  Y tunnuksen alaista työtä tekis, esim marjan poiminta …  ja kulut ois suuremmat kuin  marjoista saatu tulo?

    Tomperi

    Onko niissä selostettu mikä on hiilinielu.  pitää katsoa…

     

    ”Metsäteollisuuden puunkäyttötilaston mukaan kotimaisen raakapuun käyttö aleni viidellä prosentilla. Tämän vuoksi puutuotteiden nielu oli 26 prosenttia pienempi kuin edellisvuonna”  Tätähän minä en ymmärrä, kun hakataan vähemmän niin nielu pienenee,  ja sitten kun Brasilian metsiä hakataan poltetaan pelloiksi tai jätetään uudelleen metsittymään …. eikö silloin Brasialian nielun pitäisi kasvaa? Kuitenkin pelotellaan että se hakkuu negatiivisesti vaikuttaa hiilidioksidi pitoisuuksiin elikkä ne tuppovvaat kasvammaan.   jos mulla ois tuhat hehtaaria metsää ja sitä ei hakattas kahteensataan vuoteen ja siellä ois sen jälkeen jumalattomasti puuta niin nie oisin ollut lähde mutta kun hakkaisin metät sen jälkeen niin mie oisin kansallissankar ku mulla ois niin suur nielu että siitä ihan maksettas pelkästä nielusta?

    Mie oon väärässä, mie oon aina luullut että nielu tarkoittaa sitä että silloin ilmakehän hiilidioksidi pitoisuus vähenee…

    ”Raportointia tehdään YK:n alaisen ilmastosopimuksen ja sitä täydentävän Kioton pöytäkirjan velvoittamana. Maataloussektorilta toimitetaan samat päästöt molempiin raportointeihin. Sen sijaan LULUCF:n ilmastosopimuksen raportoinnin perustana ovat maankäyttö ja Kioton pöytäkirjan toimenpiteet”  Mitähän tuo tarkoittaa?

     

    Entä tämä?

    ”Metsämaan puuston hiilitase on luotettavimpia LULUCF-sektorin arvioita; epävarmuudeksi arvioidaan noin ± 31 prosenttia. Taustalla ovat valtakunnan metsien inventoinnissa mitatut puustotiedot ja poistumatilastot. Maaperän hiilivaraston muutokseen liittyy huomattavasti suurempia epävarmuuksia, metsämaan ojitettujen turvemaiden epävarmuuden arvio 95 prosentin luottamusvälillä on -70 % / +150 %.”

    Varmaan tähän löytyy vastaus, itse en kyllä osaa selostaa itselleni tai toisille mitä tämä edellinen sitaatti tarkoittaa?

    Mutta tämä tuntus kyllä selkeemmältä: ”Nielu on prosessi, toiminta tai mekanismi, joka sitoo kasvihuonekaasun, aerosolin tai niiden esiasteen ilmakehästä.”

     

    Nielu on prosessi, toiminta tai mekanismi, joka sitoo kasvihuonekaasun, aerosolin tai niiden esiasteen ilmakehästä.

    Mielenkiintoista puutuotteet ei pääse edes listoille tässä suraavassa grafiikassa….

     

     

    Ihan mielenkiintoista….   mutta en tullut sen viisaammaks..,

    Tomperi

    Liikuin kuluneena kesänä Pirkanmaalla ja siellä kohtasin nuoren miehen joka harmitteli että aikoinaan on istutettu koivuja, ja totta tosiaan olihan pelloille ja metsiin istutettu koivuja varsin laajoille aloille.  Harmi vaan että vaneri tehdas oli lopettanut toimintansa ja nyt niillä koivuilla ei ollut kummasempaa kysyntää, kuuskymmen luvun istuts koivikoita. Sahapuuksi ei yksikään ois kelvannut, lahovikoja, huonosti kasvavia. Harvoin näkee niin reheviä maita kuin ne olivat.  Todennäköisin syy oli se että maa yksinkertaisesti niin savista ettei siinä koivu hyvin kasva,  koskaan en ole niin paljon nokkosia metsissä nähnytm luontaisesti syntyneistä marja pensaista viinimarjoja syönyt.  Tutkitaanko sitä maalajia riittävästi viljelymenetelmää puualajia valitessa…  laho koivuja ei ollut ees sen vertaa kuitenkaan että ois tikkoja näkynyt. tätä mietin ketjua avatessa.

     

Esillä 10 vastausta, 1,591 - 1,600 (kaikkiaan 1,816)