Käyttäjän Tomperi kirjoittamat vastaukset
-
Timpan kanssa olen samaa mieltä yhdessä asiassa, olemme täysin eri mieltä motohakkuiden hakkuujäljestä.
Tomperi 20.6.2022, 07:36Mitä tarkoitetaan metsien hyvällä terveydellä? Isoja laaja alaisia tuhoja ei ole esiintynyt. Hyönteismaailmassa metsissä on tapahtunut paljon verrattuna aikaisempaan, vuosikymmeniä sitten vallinneeseen tilanteeseen. Ne lajiot jotka ovat ns haitallisia puutuotannolle ovat runsastuneet ja ne lajit jotka ovat harmittomia ovat vähentyneeet ja harvinaistuneet. Sama tilanne sienien osalta. Tuntuu niin oudolta ajatella että suomessa pitäisi olla korkeatasoinen metsäalan koulutus niin se ei näy puolukkametsäretkillä metsän uudistuksessa, jatkuvasti näkee hiekkakankaille istutettuja kituvia kuusen taimikoita, eikö juuti ne ole niitä tulevia tuhohyöntisyten iskukohteita? Tuosta kesäaikaisista halkkuuista ei kyllä tällä tavalla toteutettuna hyvää seuraa.
Tomperi 17.6.2022, 08:36Muovin poltosta syntyy päästöjä ja paljon. Ehkä edistyneimmät polttolaitokset ovat hyvin vähäpäästöisiä mutta silti, ei ole palaminen päästötöntä.
Tomperi 17.6.2022, 08:12Paljopnko käytetään suomessa uusiutumattomia luonnonvaroja kuten öljyä sen takia että muutama kymmenen miljoonaa kuutiota hakataan puuta ja niitä kasvatetaan kuljetellaan eessun taa ympäri maailmaa, jalostetaan…. montako prosenttia hiiltä kuluu tuohon kaikkeen reuhtomiseen verrattuna sitä kuinka paljon hiiltä lähtee pois vuositasolla suomen metsistä ,,,, pitäisikö metsien pystyä nilemään kaikki ko olevasta toiminnasta aiheutuvat hiilipäästöt jotta se ois ihan oikeesti nielu? Siis nielu joka kaiken nielee … ?
Tomperi 9.6.2022, 16:31Tai sitten minulla on harvinaisen huonpsti hoidettuja metsiä ympäristössä jossa liikun.
Mutta kun olen nähnyt että sama kuvio kahteen kolmeen kertaan harvennetaan …. Sitten on näitä koneperattuja kohteita, ne miesvoimn käydään muutaman vuoden kuluttua perkaamassa, tosin niissä ois voinut olla jopa kannatttavampaa pysyä pelkässä koneperkauksessa, kyllä kuusi puskee muutaman vesakkopusakan lävitse. (Eikös täällä ohjeisteta, sanota että kunnioittavasti pitää kirjuttaa jotta toista ei saa pahemmin moittia tai muuta vastaavaa saatika arvella humaltilaa puhumattakaan mielisairaiutta tai mielenhäiriötä….( voisinhan sanoa Teille hra Visakallio että ostakaa kaukolasit jotta näet ja ymmärrä näkemäsi mutten sano)
Tomperi 9.6.2022, 16:05Mehtäukko, miksi toiset uudistaa muutamalla satasella ja toiset lähes 2000 eurolla? Yhtään koulutustilaisuutta en ole nähnyt paikallisen metsänhoitoyhdistyksen teemalla metsänuudistamiskustannukset alas. Hävettää sivusta seurata kuinka yksityismetsänomistajia viedään kuin …. ” keksiköön jokainen hyvän sanonnan!”. jaa mistä 2000 euroa muodostuu, maanmuokkaus taimet istutus pari raivauskertaa, jopa kolmas, lasketaanko ennakkoraivuu joka palvelee puutavarankorjuuta korjuunkustannuksiin vai metsänuudiostamisen kustannuksiin….
Eräs metsänomistaja kertoi lopettaneensa aikoinaan erään organisaation kanssa asioinnin kun kuuselle istutettiin ja männikkö tuli… Kait se suurin syy holtittomaan metsänuudistukseen johtuu siitä että uudistuskustannuksia ei lasketa kuviokohtaisesti eikä seurata kustannuksia ja puuntuotantoa kuuviokohtaisesti, seuraako teistä pitkään metsänomistajana olleita kustannuksia ja tuloja kuviokohtaisesti? Luulis sen olevan helppoa näin ATK aikana???
Onhan siinä ihmettlemistä Kehä kolmosen sisäpuolella asuvilla että metsäkeskusten pitää oikeiden markkinoida ilmasta rahaa joka ei keelpaakkaan metsänomistajille….
Tomperi 9.6.2022, 08:38miksi ihmiset ei saisi pakkautua sinne missä on töitä ja hyvä olla ja pääsee vaivatta käymään ulkomailla?
Tomperi 9.6.2022, 08:35”Tropiikin puun käytön lisäyksen pitäisi perustua istutusmetsiin eikä tukeutua luonnonmetsien lisääntyvään käyttöön. Sen sijaan havumetsävyöhykkeellä lisäkäyttö olisi eduksi.”
Kaipaan perusteluja tuohon…..
Tomperi 9.6.2022, 08:32Tomperi 9.6.2022, 08:20Tuo missä suomessa myytävät tulpaanit kasvatetaan ja miten on helpostyi faktan tarkastajan löydettävissä.
Ei se kyllä suomalainen metsätalous ole kyllä niin hienoa kuin suomalaiset uskovat sen olevan. Ei se suomalainen hyvin hoidettu mänty metsä paljoa poikkea Espanjalaisesta tai Portugalilaisesta eukametsästä. Yhteinen piirre on hiljaisuus.
Olis kiva jos joku tekis vertailun myös siitä kuinka paljon yhteiskunta on tukenut ja tukee metsätaloutta erimaissa, euroopassa.
Voihan metsänomistaja ajatella myös niin ettei tarviikkaan niin kauhiasti saada tuloja kun yhteiskunta tukee monin tavoin metsätalouden harjoittamista ja metsäteollisuutta myös suoraan erillisin toimin, tästä kiitoksena kaiken hakattavissa olevan puun metsäteolliosuus myös ostaa ja konekuskit ja metsäasiantuntijat saavat siitä palkkaa ja valtio verotuloja.