Käyttäjän Tomperi kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1,291 - 1,300 (kaikkiaan 1,816)
  • Tomperi

    Ainakin täälläpäin eivät ole kiinnostuneita 0,3 ha uudistusaloista.  Ja jos ovat aikaa on kyllä yleensä siihen mennessä jo kaiken maailman törkyä on niin paljon että täyttää kyllä sellaset vaatimukset että metsä on.  Ittselläon 0,3 ha juuri tällä tavoin hakattua metsää kome vuotta sitten. Kerran näin maastossa ja sanoin etttä tuossa lähellä on täysin epäonnistunut metsänviljely kohde, kysyi onko se viljelty, sanoin että on muokattu mutta täysin epäonnistunut niin ei kiinnostunut sano että se tulee aikanaan esiin…En tiedä tiesikö metsänomistaja.  Nythän oikein suunnittelevat pajun viljelyn edistämistä yhteiskunnan varoin energiaksi hiilinielujen kiiihdyttämiseksi….

     

    Tomperi

    Tuntuisi luonnolliselta että suomalainen metsänhoitaja tietäisi…

     

    Tomperi

    jos vuosittain hakkaisi keskimäärin 0,1 ha aukoksi ja aukon koko ois siis 0,3 ha maksimissaan, mikään ei todellakaan estä muutamassa vuodessa metsittymistä omien havaintojeni mukaan, olisiko tämä jatkuvaa kasvatusta esim 10 hehtaarin rehevällä kuviolla, jos koivittuu kasvatetaan koivua jos pajuttuu kasvatetaan pajukko energiapuuksi, kyllä sinne kuusikko aikanaan nousee,, ja onko pakko aina käyttää perinteeksi muodostunutta nykyistä puutavaralajisysteemiä?

     

    Tomperi

    Ainakin olen yllättynyt siitä kuinka järeää kaivinkonemuokkausta tehdään, kuoppaas on on ja ojia vaikka  maallikon silmin ei mitään tarvetta, kiveä nousee pintaan ja raivurimiehet kiroaa jos ovat suomalaisia,,,, kyllä se tuo kaivinkone on iso investointi ja investointina tosi kallis jos laskee vähijään hintaa koronlaskukaavojen mukaan

     

    Tomperi

    olenko väärässä jos sanon olevani eri mieltä tuon rehevyyden olevan este jatkuvalle kasvatukselle.  Mie en oo yhtään kunnon määriteltämää nähnyt, sen vuoksi ihmettelen, miten määritellään jatkuva kasvatus ja jatkuva peitteisyys Suomessa?

     

    Tomperi

    wikipedia valkoselkätikka levinneisyys

    kokeilkaapa tuolla hakusanalla, mie sain valkoselkätikan levinneisyys kartan aikaiseksi, tulla tupsahti suoraan näytölle

     

     

     

    Tomperi

    A. Jalkanen, löytyykö netistä ohjeet miten mittaukset on suoritettu?  Itse mietin että luokitellaanko ko tutkimuksissa kehitysluokat iän perusteella vai läpimitan perusteella?  Esimerkiksi taimikko on taimikkoa vaikka olisi satavuotias?

     

    Tomperi

    150 % paremmin???  Metsikkö tasollako?  Esimerkiksi 50 viodessa?  Tohdin epäillä.

    Tomperi

    Paljonko on metsätalouden osuus esim  bruttokansantuotteesta?

    Viennistä?

    Tomperi

    Toimii siellä missä riekkokanta on ns kattava, muualla esim Jyväskylän tienoo ei palaudu.

     

    Sama tilanne Kuukkelin kohdalla. Valkoselkätikka kanta ei vakiinnu myöskään. Siitä ne pikkuhiljkaa perinteiset lajit kaikkoaa, käy niinku metsälehmukselle, metsälehmus esiintyy oikeastaan nimistössä, ei metsäpuuna niinkään vai olenko tässä olettamuksessa väärässä?

Esillä 10 vastausta, 1,291 - 1,300 (kaikkiaan 1,816)