Käyttäjän Timppa kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 6,551 - 6,560 (kaikkiaan 6,879)
  • Timppa

    Lisäpuuston syntyminen riippuu hyvin vahvasti siitä, millaista se pintakasvullisuus on.

    Jos kyseessä on saniaiskasvusto, niin syntyy vain leppäpuskia.

    Vatukkoon jotain lehtipuuta, mutta harvemmin kasvatettavaksi kelpaavaa. Ja se vesakko pitää perata kuitenkin pois, sillä muuten ei männyistä tule mitään kunnollista.

    Meillä on kyllä vähän karumpia heinettyviäkin alueita, joihin on kyllä syntynyt hyvä luontainen männyntaimikko istutuskuusten sekaan. Sellaisistahan ei nyt ole kuitenkaan kysymys.

    Timppa

    Ei kannata ainakaan kylvää. Heinä, vattu, ym nitistää pikkutaimet.

    Mitä vikaa on sekataimikossa kuusi/mänty? Kuusi joka tapauksessa kestää paremmin pintakasvullisuutta. Siksi onnistumismahdollisuus on parempi.

    Jos haluaa pelkkää mäntyä, niin istutustiheyden pitäisi olla vähintään luokkaa 3000 kpl/ha, koska tuhoutumisprosentti on suuri. Meillä on 1970-luvulla istutettuja männiköitä. Jos on istutettu rehevään kohtaan, niin on jäänyt tosi harvaksi.

    Timppa

    Vaaditaan kyllä ”urheiluhenkeä” kasvattaa haapaa karuilla mailla. Ainakin luonnonhaavat näyttävät lahoavan jo alle tukkipuun kokosina. Ehkä Harjavallassa on toisin???

    Timppa

    Kyllä nuo muistutuskirjeet ovat tosiaan siinä mielessä hyviä, että joku saattaa käydäkin katsomassa palstaansa. Meillä yhteismetsän maiden sisällä on pari entistä niittypalstaa, jotka kuuluvat tilasta aikoinaan itsenäistyneisiin torppiin. Sääliksi käy katsella kuinka erittäin hyvät kasvupaikat ovat täysin rappiolla. Jostain on myrsky kaatanut aika paljon koivuja. Loppupalstan koivut lahoavat pystyyn. Ei edes kiinnostanut kysyä meidän ostotarjousta. Tuntuu, etteivät nykyomistajat ole käyneet paikalla koskaan. Omistajilla ei ole näemmä rahantarvetta.

    Timppa

    Kaipa sinulla Jesse on jokin päättymispäivä sopimukselle. Tai sitten tosiaan myyt sitä haapaa vielä 80 vuoden kuluttuakin sillä 15,6 euroa/m3 (mikäli vielä elät). Onko sopimus muuten henkilökohtainen vai tilakohtainen? Tarkoitan sillä, että kun kuolet, niin palataanko hinnassa normitasolle?

    En kyllä kyllä ole haavan kasvattaja, mutta kuusesta sen tiedän, että hyvillä pohjilla kokonaismyyntitulo nykypäivän hinnoilla 60 vuodessa on vähintään 25000 euroa. Paljonko se lienee haavalla? Montako kuutiota saat sinä aikana?

    Timppa

    En ole kyllä pysynyt kärryillä tuossa Jessen matematiikassa. Sen voin kyllä todeta, että päätehakkuukuusikossa kuusen keskihinta on yli 50 euroa/m3 ja haavan vastaavasti yli 10 m euroa/m3. Siis kuusesta saan noin viisinkertaisen hinnan. Ei se taida mitään vaikuttaa Jessen laskelmiin kuitenkaan.

    Timppa

    Jesselle kyllä antaisin ohjeen, että käy perkaamassa äläkä jauha tätä samaa koko ajan tällä palstalla. Kuntosi kasvaa ja mieliala paranee. Eikä siis tarvitse käydä kuntosalilla.

    Meikäläinen on yli 75 vuotta ja pystyn perkaamaan useamman sadan metsähehtaarin taimikot. Eikä siihen koko kesää mene. Pikkutilojen taimikot on tietysti vielä helpompi tapaus.

    Tosi lapsellistsa inistä jostain perkauksesta, kun kaikki tietävät, että sillä on aina vähintään monien tuhansieneurojen positiivinen vaikutus sen metsähehtaarin tuottoon.

    Timppa

    Käy kyllä Jesseä sääliksi, jos kuusenkasvatus on noin vaikeaa. 10-vuotiaat taimikot MT-pohjillakin ovat 4-metrin luokkaa vähintään.

    Edellinen omistajapolvi teki 50 vuotta sitten kaupan useamman kymmenen hehtaarin aukosta. Parhaissa, 2 kertaa harvennetuissa kohdissa, paksuimmat ruhgot ovat 42 cm ja keskimittakin jotain 35 cm. Muistettava, että silloin oli paljasjuuritaimet. Nykytaimilla kasvuunlähtö on vielä nopeampaa. Kyllä kuusenkasvatus antaa nykyhinnoilla ylivoimaisesti parhaan tuoton, kun maapohjat sallivat kuusenkasvatuksen. En kyllä pelkää kuivuutta. Ainoa sääriski saattaisi olla pitkään jatkunut talvi tämän vuoden tyyliin. Se pitäisi juuret jäässä jolloin haihdunta tappaisi puun. Meiltä kuoli joku luumupuu ja puutarhavattuja.

    Sitäkään en ymmärrä, ettei Jesse noteeraa ensiharvennustuloa. Kun aukkoja on tehty siis 50 vuotta, niin joka vuosi tulee hakkuuseen myös ensiharvennusleimikkoja ja rahaa niistä saadaan. Jessen mielestä pitäisi siis jättää uudistukset ”Herran haltuun” ja palata vaikka 100 vuoden takaisiin aikoihin. Huh, huh.

    Timppa

    Löytyy toinenkin konsti. Myydään Saimaan rannat venäläisille. Selvitään ainakin vähän aikaa.

    Timppa

    Jesse.
    Meillä on uudistushakkuiden osuus koko hakkuumäärästä n. 67 %. Perkaukset hoidetaan mieluummin etuajassa, jolloin kulut ovat kohtuulliset eikä hoitorästejä kerry.

Esillä 10 vastausta, 6,551 - 6,560 (kaikkiaan 6,879)