Käyttäjän Timppa kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 6,874)
  • Timppa

    ”Jaksollinen kasvaa paremmin”, niin väitetään. Kannattaako jaksollista metsänhoitoa uhrata reservaatiksi hiilinieluille, sillä perusteella että kasvaa paremmin. On metsänhoidon yksinkertaistamista.

    Jo on tyhmää juttua.  Ei jaksollista tietenkään kannata uhrata hiilinieluksi vaan hyödyntää sen hyvä kasvu energiaksi ja fossiilisia tuotteita korvaaviksi materiaaleiksi.

    Timppa

    Yksinkertaista.  Hiilivaraston muutos on tilalta poistetun puumäärään ja kasvavan puumäärän erotus. Poistetaan metsästä puu aukosta tai poimimalla, niin puuta vähenee yhtä paljon.  Kyse on sitten siitä, mitä muulle alalle tapahtuu.  Siis jäljelle jääneen ja uuden puuston kasvun summa.

    Kaikki luotettavat tutkimukset kertovat samaa.  Jaksollinen kasvaa paremmin, siis jaksollinen on hiilitaseen kannalta edullisempi.  Vertailussa ei vielä ole otettu huomioon maanalaisen hiilivaraston lisäystä, joka jaksollisessa näkyy myös runsaana kantomääränä.

    Timppa

    Kaikilla kasveilla on pyrkimyksenä selvitä ja levittää sukua.  Tässä harrastetaan myös kemiallista sodankäyntiä.  Voiko olla, että siellä koivikossa on joku kasvi, joka pystyy myrkyttämään kuusentaimet.

    Timppa

     Jk metsänhoito tuottaa saman ja enemmänkin, kuin jaksottainen ja tuskin kannattaa vedota teollisuuden ahdinkoon.

    Sellaista aitoa tieteellistä tutkimusta ei ole tehty, joka päätyisi tuohon tulokseen.  Eikä tulla koskaan tekemään.

    Timppa

    Metsässä, jonka puusto koko ajan vähenee ja vuosikasvu pienenee voi tuottoprosentti olla vain negatiivinen.

    Esi-isät hävittivät lähes totaalisesti Suomen metsät harsintahakkuilla.  Heidän kunniakseen on sanottava, että vastineeksi saatiin pitkälle kehittynyt teollisuusmaa.

    Timppa

    Kontorta oli niin oksaista ainakin  erään metsäyhtiön maalla, ettei kunnon tukkia olisi tullut.  Kaikki pois sieltäkin.

    Timppa

    Nuo jatkuvaa kasvatusta toivat eivät tietenkään ymmärrä, että he samalla heikentävät metsäalan työttömyyttä ja Suomen hiilinielua.  Jos nämä olisivat tiedossa, niin mielipiteet saattaisivat muuttua.

    Timppa

    Varmastikin runsaslajisesta metsästä on hyötyä.  En vaan  ymmärrä miten kuolleet puut auttavat tässä.

    Timppa

    Vuonna 1933 kelpasivat tukeiksi 4,8 metrin korkeudelta 6- ja 7-tuumaiset puut.  Suurempia ei ollut.

    Kaikki nämä jutut todistavat lähes olemattomasta lahopuumäärästä, mistä huolimatta metsämme kasvavat nykyään erittäin hyvin.

    Tuolloin 1800 metsät kasvoivat erittäin heikosti.  Syynä poimintahakkuut ja kaskeaminen.

    Timppa

    Kuusi-mäntysekametsää voi kasvattaa tuossa Puukin tiheydessä.  Koska kuusia on harvemmassa ne kasvavat paremmin kuin missään normaalitiheydessä kasvaneet kuuset.  Juuri ensiharvennettiin tuollainen sekametsäkuvio 27-vuotiaana, kun tavallisten kuusikuvioiden ensiharvennusikä meidän mailla on n 30 vuotta.  Kun 30-vuotiaana puhtaassa  kuusikuviossa  on puuta n 150 m3/ha ja kasvu n 10 m3/ha/v, niin sekametsä kasvoi tuohon 150 m3/h tiheyteen n 3 vuotta nopeammin.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 6,874)