Käyttäjän Tilley kirjoittamat vastaukset
-
Missähän se justiin oli lehtijuttu, jossa joku moottorisahahuollon pitäjä valitteli, että kun tulee ongelmia sahassa, niin omatoimikorjaajat aina ensimmäiseksi purkaa kaasuttimen, vaikka se vika on harvoin siellä ja tulee vain enemmän vahinkoa kuin hyötyä. Tämän kiinalaisen koneen häiriöksi veikkaisin jotain sähkövikaa, eli jonkun anturin tai sammutuskytkimen jne johto on liian heikosti kiinni liitososassaan eikä johda kunnolla virtaa.
Tilley 6.5.2020, 12:18Halkojen muuntokerroin 1,5 kun muunnetaan kiintotilavuus -> pinotilavuus olettaa että halot on halottuja, eikä pyöreää puuta. Jolloin ne vie enemmän tilaa. Eli halkomalla ja pinoamalla uudestaan pitäisi tulla isommat pinot. Tosin täytyy muistaa, että klapeiksi tehdessä menee säleinä ja sahanpuruna hukkaan se 10 % pöllikasan tilavuudesta.
(Kuitu)puupinojen mittauksessa taas tuo muuntokerroin, eli ns. kiintotilavuusprosentti, määritetään tarkemmin.
Täältä löytyy ohjeet kuitupuupinojen mittaukseen: http://www.metsateho.fi/wp-content/uploads/2015/02/Kuitupuun_pinomittaus_ohje_uusi.pdf
Pölkkyjen mutkaisuus, läpimitta, puulaji jne. kaikki vaikuttaa tuohon prosenttiin. Mutta ei niillä hirveän suuria vaikutuksia ole, muutamia prosenttiyksiköitä sinne tänne. Ylläolevat ohjeet on tarkoitettu ylipäätään yli 2 m pölkkyjä sisältävien pinojen mittaukseen.
Mutta kysymykseesi: kyllä hieman naftit pinot tulee. Kerroinhan toimii siis niinpäin, eli jos sinulla on kehystilavuudeltaan (nuo mitat jotka annoit) 3,85 m3 pino, niin se jaetaan 1,5:lla, eli tulee 2,6 kiinto-m3.
Tilley 27.4.2020, 13:03En viikonloppuna lukenut palstaa.. Tuliko siellä Koronassa sitten jotain sellaista ilmi että oli tarve ylläpitäjän koko ketju lopettaa?
Tilley 27.4.2020, 10:32Mitäs koronaketjulle tapahtui?
Tilley 23.4.2020, 14:43Kotitalousvähennys on tyypillinen turha tuki, joka vain tuottaa turhaan byrokratiaa, mutta ei kohdistu sinne , jonne sen on ajateltu kohdistuvan. Kotitalousvähennyskelpoisten töiden hinta on noussut juuri kotitalousvähennyksen verran. Tämän osoittaa sekin, että kaikki remppatarjousten laskijat on innokkaana laskemassa heti, ”paljonko hinta on kun kotitalousvähennys otetaan huomioon”.
Mistä laskija tietää, minkälainen työn teettäjän verotilanne on ja maksaako lainkaan veroja josta jotain voidaan vähentää. Tai mitä muita töitä teettää vuoden aikana, jossain vaiheessa loppuu kesken kotitalousvähennyskin.
Tilley 7.4.2020, 09:33oksapuu: Mikä yhteismetsä kyseessä? Itselleni ei tule Maastul, enkä nettisivuiltaan löytänyt uutista. Huomasin kyllä, että tuossa talvella oli Rumon yhteismetsä Valtimolla myynnissä, pinta-ala 2200 hehtaaria.
Tilley 31.3.2020, 08:13Viimeaikaisten maailmantapahtumien johdosta ottaisin lainausmerkit tuon tuotantoeläimien ympäriltä pois. Huoltovarmuusmielessähän hirvet on melkoinen lihavarasto, saa nähdä mihin maailma vielä kääntyy ja tuleeko tulevina vuosina tarvetta verottaa sitä.
Tilley 31.3.2020, 08:10Noinhan se taitaakin mennä kuin Goofy sanoi. Työn osuuden eli ”omat palkkakulusi” saat hyödynnettyä, mutta konekulut lienee melko lailla plus miinus nolla, kun firmallesi tulee saman verran tuloa kuin saisit hankinnan konekuluja vähennettyä metsätalouden verotuksessa.
Tilley 31.3.2020, 08:06Virkamiehelle iski siis koronalomautus. Sitähän hän tosin taisi toivoakin, talouden alasajoa.
Tilley 31.3.2020, 08:05Miikkam:n pointti on erittäin hyvä. Korkoa korolle -metsänhoitokululaskelmat olettavat tosiaan, että metsätulot ryypätään tai käytetään uuteen mersuun, eli että niistä ei saa mitään konkreettista hyötyä pitemmällä tähtäimellä. Monesti niillä kuitenkin esim. ostetaan uutta metsämaata, jonka arvo alkaa taas nousta ja joka jatkaa kasvuansa.