Käyttäjän Tilley kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 160)
  • Tilley

    Marjametsä: GPS:llä pyykit saataisiin tosiaan sentintarkasti oikeaan paikkaan, mutta valitettavasti ilman virallista maanmittaustoimitusta rajapyykkejä ei voi siirrellä vaikka ne olisikin maastossa laitettu ”virheelliseen” paikkaan. Maastossa alkuperäisessä paikassa olevat pyykit ovat aina ”oikeassa” paikassa, vaikka alkuperäinen maanmittari olisikin tehnyt jonkun pienen virheen sitä laittaessa.

    Tämä kaipaisi ehkä jonkinlaista lakimuutosta, sillä gps tietyllä tavalla mullisti maanmittausalan, kun maanmittarien isoilla antenneilla varustetuilla GPS-laitteilla mittaamalla kolmijalan päällä jonkin aikaa saadaan mittaus tehtyä uskomattoman tarkasti ja sidottua maapallon pintaan. Käsilaitteiden, puhumattakaan puhelimien tai motojen GPS-tarkkuudesta ei voi puhua samana päivänäkään verrattuna niihin, näihin liikaa luottamalla voi tulla näitä ongelmia mistä ketjussa puhuttu.

    Tilley

    aegolius: olen kiinnittänyt myös huomiota reservuaari-indeksi-nimimerkkiin. Mikäli kyseessä todella on useampi eri ihminen kirjoittamassa samalla tunnuksella eikä todellisen elämän multipersoona, on se ainakin sivuston maineen kannalta ongelmallista, vaikkakaan ei välttämättä mitään lakia riko.

    Metsälehden keskustelupalstalle rekisteröityessä pitää antaa tietoina muun muassa etunimi ja sukunimi. Suurin osa varmaankin nämä tiedot kertoo totuudenmukaisesti, varmasti ainakin Metsälehden tilaajat, koska samoilla tunnuksilla saa sitten pääsyn verkkosisältöön. Vaikkakaan ei ole kriminalisoitu sitä, että antaa vääriä tietoja kun rekisteröityy satunnaiseen nettikeskustelufoorumiin, anonyymiys omissa silmissäni laskee foorumin tasoa jonkin verran. Anonyyminä ihmiset tekevät helpommin henkilöön käyviä syytöksiä ja suoranaisia kunnianloukkauksia kuin silloin jos tietää että oma nimi on hyvinkin helposti selvitettävissä käyttäjätunnuksen kautta. Tilanne, jossa osa on anonyymejä ja osa kirjoittaa omalla nimellään on ongelmallinen. Ja anonyymiytenä en nyt pidä sitä että kirjoittaa nimimerkillä. Osa ei voi ammattinsa takia ottaa kantaa asioihin suoraan omalla nimellään.

    Tilley

    Tolopainen: Oliskin 20 cm, mutta kun on usein 30-40 cm. Ja kyllä se vaan siinä vatunkeruu- ja taimikonhoitovaiheessa haittaa se 20-senttinenkin kuoppa, siihen kaatuu vanhukset ja nuoremmatkin.

    Tilley

    Heitetäänpä yksi tuore huomio vanhaan mätästyskeskusteluun.

    Pari kuukautta sitten oli Metsälehdessä pieni reunapalstan juttu, että Luonnonvarakeskuksen tutkimuksen mukaan kääntömätästetyllä alueella oli laikkumätästykseen verrattuna 3 vuoden jälkeen 21 % vähemmän koivuvesakkoa. No tämänhän kaikki tiesi, mutta minusta kiinnostavampi tieto oli:

    ”Mätästysmenetelmällä ei ollut vaikutusta istutettujen taimien kasvuun tai elossa oloon, vaan molemmissa taimet menestyivät hyvin.”

    Jos taimet eivät kasva sen paremmin laikkumättäissä kuin kääntömättäissä, tärkeä kysymys on siis: miksi kukaan enää käyttäisi laikkumätästystä, kun kääntömätästyksellä on vielä toinenkin tärkeä etu, maaston säilyminen helppokulkuisena!

    Linkki nettijuttuun: Tutkimus: Kääntömätästyksellä vähemmän koivuvesakkoa | Metsälehti (metsalehti.fi)

    Tilley

    Tavoitteeni on omistaa joskus metsää.

    Tilley

    Arvioisin, että meillä nyky-nelikymppisillä tulee eläkkeellepääsyikä olemaan vähintään 75 vuotta, että jäähän sitä ehkä se 10 vuotta eläkkeellä oloa ennen kuin kuolo korjaa.

    Joka tapauksessa syntyvyyden ollessa näin alhainen tulee tulevaisuudessa eläkeikä nousemaan nousemistaan. Tavoitteena tulee olemaan se, että vähintään puolet eläkkeellejääjistä kuolee alle 5 vuotta eläkeiän saavuttamisen jälkeen. Näinhän tilanne oli joskus 1960-1970-luvulla? Ei silloin ollut miljoonia eläkeläisiä, koska keskimääräinen elinikä oli 1910-luvulla syntyneillä niin alhainen että ihmiset kuolivat paljolti jo ennen eläkeikää tai heti sen saavuttamisen jälkeen.

    Tilley

    Yksi uusi metsätilasijoittamiseen liittyvä ilmiö näyttäisi olevan, että tehdään suojelusopimuksia metsätiloille, nostetaan korvaukset ja sitten laitetaan tila myyntiin. Uusi omistaja ei saa korvauksia mutta ei voi hakata. Toki tämä on ”hinnassa huomioitu”, jos ostaja tajuaa asian katsoa eikä vahingossa tarjoa liikaa. Useampia tällaisia tiloja tälläkin hetkellä myynnissä metsätilat.fi:ssä.

    Tilley

    Hienoja robotteja on. Tuo viimeisin tosiaan selvästi pitkälle kehittynein nimenomaan taimenistutukseen. Eikä kannata kommenteissa lähteä yhtään sille linjalle että ”ei pysty siinä ja siinä maastossa tekemään sitä ja tätä”, ja onpa pieni taimikapasiteetti. On autotehtaallakin vielä ihmisiä tekemässä töitä koska robotit on parempia jossain ja ihmiset parempia jossain. Erityisen hyviä robotit on tylsissä ja monotonisissa tehtävissä, joissa ihminen pitemmän päälle herpaantuu mielenkiinnon puutteen vuoksi ja alkaa tehdä virheitä. Robotti tekee aina identtisen suorituksen.

    Mutta robottien suurin etu on tuo 24/7 /365 toiminta, ne ei tarvitse lomia tai lepotaukoja, kunhan käyvät lataamassa akkua ja hakemassa taimia palstan laidalla olevasta tukiajoneuvosta.

    Metsänistutuksesa näkisin robotilla parikin etua, varsinkin jos maanmuokkaus integroidaan robottiin (sen pitäisi olla jonkin verran isompi kuin näiden esimerkkien robotit). Muokkauskohtia ja taimia tulisi juuri haluttu määrä hehtaarille. Robotti voisi myös annostella lannoitetta ja kasteluvettä pienen määrän taimelle. Ihmisellä pottiputken kanssa alkaa mennä jo liian kauan jos pitää monta toimenpidettä suorittaa kullekin taimelle.

    Tilley

    Voisi sanoa että nämä ovat jopa poikkeuksellisen tiukat säännöt keskustelupalstalle. Siis etenkin tuo että ”metsäalaan liittymättömät viestit” poistetaan. Kai siinä on se idea, että palstan ei haluta laajenevan yleiseksi keskustelupalstaksi mikä toisi lisää käyttäjiä ja työläyttä moderointiin, mutta samalla se estää vakiokäyttäjien ”ryhmäytymisen”, siis satunnaisista muista aiheista käytävän keskustelun, jota ihmiset mielellään käyvät (netti)tuttaviensa kanssa.

    Lisäksi välillä tulee se ongelma, että keskustelun annetaan toisinaan käydä pitkäänkin jostain aiheesta, mutta sitten se poistetaan metsäalaan liittymättömänä. Näihin ”vääriin” aloituksiin tai väärälle uralle ajautuviin keskusteluihin pitäisi moderaattorien mielestäni puuttua nopeammin koska näistä poistoista tulee käyttäjille todella huono käyttäjäkokemus, kuten tämänkin ketjun aloittaja alun perin kertoi. Annetaan aikaa ja vaivaa keskusteluun joka sitten poistuu bittiavaruuteen.

    Vielä kolmas juttu on epäasiallisuusperustelulla toimivan moderoinnin epätasaisuus, joka itseäni hieman häiritsee välillä. Jotkut nimimerkithän aivan jatkuvasti haukkuvat toisiaan niin törkeästi, että jonkinlaisia tilapäisiä tai pysyviä porttikieltoja voisi antaa heille.

    Tilley

    Mehtämiäs: Käsittelyprosessi on todella raskas, pullonkaulana taitaa olla nämä Ely-keskusten lausunnot, siellä ei ole kokemusta tämäntyyppisestä työstä. Ensimmäisten lausuntojen saanti takaisin Metsäkeskukseen kesti kuukauden. Tämänhetkisellä vauhdilla ei vielä ensi keväänäkään ole käsitelty kaikkia keväällä tulleita hakemuksia.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 160)