Käyttäjän tervas kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 84)
  • tervas

    Paremminkin voisi metsät tuottaa veronmaksajan kannalta.

    Metsähallituksen liiketalouden metsien tulos on vain noin 18e myytyä m3 kohti. Omistajan vaatima tuotto n.4% toteutuu vain aliarvostamalla metsät valtion taseessa 2700milj.e, mikä tekee vain 10e/m3 ja 750e/ha. Liiketalouden metsistä kuitenkin 1/3 Itä- ja Länsi-Suomessa, 1/3 P-pohjanmaa ja Kainuu, 1/3 Lappi.

    Omistaja pyytää tehostamaan. Ja mitä tekee metsähallitus? Luonnollisesti lisää hakkuita… Toimintakulujen läski saa pysyä.

    Tulosten perusteella Tornatorin metsät tuottaa 25-30% paremmin. UPM myös. Miksi ei valtiokin metsät?

    tervas

    Olettaen reaalihinnan säilyvän, pääoma (puusto/hakkuuutulot) kasvaa periaatteessa inflaation verran korkoa vuosien saatossa. Vaihtoehtoisessa kohteessa pääomaa nakertaa inflaatio. Onko laskelmissa käytettävä korkokantakin sitten aina reaalikorko / reaalinen korkotuotto (Nimelliskorko-Inflaatio) jotta päästään oikeaan lopputulokseen?

    tervas

    Omista pyykeistä 50v vanhat pääasiassa löytyi vielä ’helposti’ kun homman oppi, toimituskartta ja gps iso apu. Keppien kanssa onnistuu hyvin linjata 200-300m välit, kun viisaritkin löytyy. Isojaon aikaiset pyykit ja etenkin linjausta helpottavat viisarikivet jostain 1850-luvulta on haasteellisia, joissain kohdin rajat tarkalleen edelleen hukassa.

    Vuosien saatossa tehdyt ojat ja ajourat rajan tienoille hävittää rajamerkit tehokkaasti.

    tervas

    Maastokarttoihin ja karttapaikan karttoihin ei kannata luottaa sokeasti. Oman palstan muodostava, suoralta rajalinjalta lähtevän rajan pyykki ja oli n40m sivussa karttapaikan kartalla. Pyykki löytyi vasta kun kävin hakemassa toimituskartan 60-luvulta maanmittauslaitokselta, jossa oli rajamitat. Tein ilmoituksen karttapaikalla virheestä ja tilasta lähti maanmittauslaitoiksen kiinteistörekisteriin tekemän muutoksen myötä yli 1ha. Muutos tietysti vain paperilla…

    GPS:ssä kannattaa pyykillä käyttää keskiarvoistusta kun merkkaa pyykin muistiin. Tällöin paikannusvirhe keskiarvoistuu pienemmäksi. Garminissa (62sc) löytyy: Menu>>Reittipisteiden keskiarvo.

    tervas

    Löytyi lopulta. Dokumentti onkin näköjään saatavilla vain MTK:n jäsenille ’reppuun’ kirjautumisen jälkeen.

    http://www.mtk.fi
    Metsä > Puumarkkinat > Markkinatietoa > Tilastoja puumarkkinoilta ja metsäteollisuudesta > Tilastoja puumarkkinoilta ja metsäteollisuudesta > markkinakuvat.pdf

    tervas

    Hinnan kehitys nykyrahassa riippuu lähtöajankohdasta ja tietenkin mihin verrataan. Parhaimmat reaalihinnat on toki kiistämättä saanut hetkellisesti 70-luvun ’markkinahäiriön’ aikaan, ei yli 300e sentään.

    Nykyrahassa tukkuhintaindeksillä korjattuna (raaka-aineen) hinta on pysynyt melko vakaana
    http://aijaa.com/P0yf1H

    Ostovoima/m3 on sen sijaan selvästi heikentynyt ja lasku jatkuu. Nykyrahassa elinkustannusindeksillä korjattuna
    http://aijaa.com/bBLwQd

    tervas

    Taneli: ”Sen verran kuitenkin näin, että voin sanoa etten hyödy palvelusta tälläisenä mitään, nimenomaan kovinumeroinnin sekaamisen takia ja siksi että kaikilla kuviolla, joissa on ollut mahdollista tehdä päivityksiä tiedot ovat päin p:tä. Lisäksi jotain virheita muissakin kuvioissa.”

    Juuri näiden syiden takia palvelu on itsellekin käyttökelvoton. Lisäksi tärkeimpään tietoon eli kuviotietoihin ei voi luottaa, koska näitä on päivitelty miten sattuu ja päivityshistoriasta tai alkuperäisestä tietolähteestä ei ole mitään tietoa.

    Kuvionumeroinnin sotkeminen tuntuu pelleilyltä, jos se todella on ollut tietoinen päätös. Siellähän se tieto on tietokannoissa poimittavissa. Kukas tämän järjestelmän toimittaa?

    Tässä vaiheessa en näe hyötyä ja syytä maksaa palvelusta.

    tervas

    – Kuvionumerointi toisen omistamini tilan osalta sekaisin. Haittaa käyttöä.
    – Metsäsuunnitelma vuodelta 2011, palvelun mukaan osalla kuvioita tehty toimenpitetiä joita ei todellisuudessa ole suoritettu/suunnitteilla, syynä ilmeisesti lian innokas mhy ja liian laajana tehty metsänkäyttöilmoitus. Itsellä myös merkittynä aukkoa jolle istutusta tjms, kuviolla kuitenkin ihan kelpo uudistuskypsä metsä pystyssä. Verkkopalvelussa näitä ei voi korjata! Haittaa käyttöä.
    – Tutustumisaika voisi olla pidempi, esim. 30pv.

    Nämö olivat ensimmäiset huomiot, joista myös lähetetty palautetta tällä viikolla – ei minkäälaista vastausta toistaiseksi. Toistaiseksi vaikuttaisi että omalla kohdalla verkkopalvelu tuollaisenaan lähinnä sotkee asioita väärine tietoineen kuvioista, hakkuutarpeesta ja hoitotöistä. Paremmin pysyy ajantasalla oman suunnitelman ja excelin avulla, jossa tiedot kunnossa.

    Palvelu on kuitenkin hyvällä alulla ja toivottavasti metsänomistajia kuunnellaan herkällä korvalla palvelun kehittämiseksi.

    tervas

    Saakohan kontortasta likimain saman kuin mäntykuidusta? Tukkia Kajaanin korkeudella tuskin tarvitsee odotella (kasvu/markkina)?

    UPM:lla myynnissä olevilla palstoilla tosiaan kontortaa usein mausteena, siihen tämä oma kiinnostuskin liittyy. Taitaa olla viisaampi pitäytyä erossa näistä merkittävästi kontortaa sisältävistä palstoista, voi muuten mennä loputkin vähäisestä tuotto-odotuksesta.

    tervas

    bugfix

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 84)