Käyttäjän tervas kirjoittamat vastaukset
-
Omat tiedot on metsäsuunnitelman mukaiset, tuoreet maastokäynnein kerätty kolmen vuoden takaa. Mitähän mahtaa tapahtua kunhan alueelle valmistuu laserkeilaus, ajetaankohan sitten laserkeilaus tuoreempana ja ’tarkempana’ metsäsuunnitelmaan pohjautuvien tietojen päälle?
Toisaalta olisi mielenkiintoista päästä vertaamaan laser aineistoa perinteiseen, mutta uskon kuitenkin että säännöllisillä päivityksillä tuo metsäsuunnitelmaan pohjautuva data pysyy tarkempana vielä pitkään .
Enpä tiedä mikä bitti on väärinpäin. Mutta eipä se toisaalta minulle kuulu, kyllä kerta ilmoituksen virheestä olisi tullut riittää ja järjestelmän nöyrtyä korjaukseen.
Tällä hetkellä oma excel tuntuu huomattavasti luotettavammalta. Reilu puoli vuotta käyttöaikaa jäjlellä, katsotaan ehtiikö tilanteet siinä ajassa muuttua.
Harrastelijoitten puuhastelua, vai miten se meni.
Elokuulla korjailtiin virheellisen metsänkäyttöilmoituksen mukaan tehtyjä toimepiteitä palveluun. Tuli silloin kuntoon. Nyt virheet on palanneet näille jo kertaalleen korjatuille kuvioille. Ovat vissiin ajaneet vanhat metsänkäyttöilmoitusten tiedot uudelleen sisään…
Tarkistakaa kuviotiedot uudelleen, jos on aikaisemmin korjailtu metsänkäyttöilmoistusten mukaan tehtyjä toimenpiteitä.
Samassa rytäkässä on muutamat taimikot lyhentyneet metrejä kolmessa vuodessa, vaikka lähtötiedot ilmoitetaan samaksi kuin ms (maastotietojen keruu). Nuorten metsien kasvu todellakin ylittää ennusteet!
Toistaiseksi aikaa on mennyt enemmän tietojen tarkistukseen ja korjailuun kuin palvelun varsinaiseen käyttöön.
Petos tai ei, luottamukseen perustuu. Aukolla loppukesästä UPM jätti käyttämättä alle 430 mitat. Yhden käden sormiin mahtuva määrä oli sopimuksen kirjaimen täyttämiseksi. Varmasti tässäkin ketjussa mainittu kielto tehdä alle 430 mittaa oli päällä. Kuten arvata saattaa, m3 lähti enemmän kuin arvioitu mutta tukkia vähemmän. Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä! Tämäkin kokeiltu, sahojen kanssa ei koskaan valittamista, toiminta avointa.
Nimeen haettiin omaperäisyyttä, mutta logoon selkeästi otettu vaikutteita Kuhmo Oy:stä. Erikoinen yhdennäköisyys.
Palveluja odotan mielenkiinnolla.
Metsävähennykset saa myös tuloutettua nopeammin kun teettää hankintana. Ensiharvennuksilta voi kertyä kolmekin kertaa enemmän pääomatuloa vuosittaisen metsähennyksen laskentaan.
Pitkään meni ilman vakuutusta kaikki riskit itse kattaen. Metsästä on kuitenkin kasvanut selkeästi suurin ja tärkein omaisuuserä, jonka vakuuttamattomuus alkoi vaivata. Tänä syksynä otin vakuutuksen suurille vahingoille, omavastuuksi 2000e. Laajalla turvalla netto maksettavaa jäi noin 1e/ha, 0.5 promillea arvosta.
Vakuutus tuli muistaakseni voimaan seuraavana päivänä.
Tai yhtiöön joka tuottaa arvoa omistajille, eikä syö omaa pääomaansa kuten talvivaara. Konkurssivaara on todellinen. Joka tapauksessa piensijoittajien asema tulee olemaan karu. Parempaa ei ole nähtävissä tuotannon suhteen eikä lopputuotemarkkinassa vaikka rahoitus onnistuisikin. Talvivaara on todellista lottoa tällä hetkellä.
Osakkaaksi tosiaan. Ei tieoikeus tarkoita että toisten maksamilla ja ylläpitämillä teillä kuljetaan ansiota hankkimassa omalta palstalta. Marjastajat ja muut virkistyskäyttäjät erikseen.
Oisko se sitten aukolta pääosin. Mutta että lähtisikö noin vähän tukkia keskimäärin. Olen kyllä luullut että Lapistakin irtoaa keskimäärin enemmän tukkia, toki pidemmällä kierrolla. Joku tietävä voisi valaista päätehakkuun ja toisen harvennuksen saantoja metsätalousalueen lapissa.
Toisaalta metsähallituksen myynnissä lapin tilojen 04 kuviot tosiaan näyttää surkeita lukuja tukkisaannolle.