Käyttäjän tervas kirjoittamat vastaukset
-
Uusi palvelu oma kartta on avattu palveluun.
Hyvää:
*Kartan koko
*Kaikki tilat nyt samalla kartallaHuonoa:
– – – – Kuvioita ei voi vapaasti valita/korostaa (korostus tulee edellisestä näkymästä???, outoa), iso haitta esim työkohdekarttaa tehdessä
– – – – Kuvionumerointi aivan liian isolla fontilla kun zoomataan ulos (laajennetaan näkyvää), kartta muuttuu käyttökelvottamaksi <2ha kuvioilla tasolta 4(3) alkaen.
– – Ilmakuvaa ei saaMielenkiintoista tämä kilpajuoksu hankkeiden julkistamisen kanssa. Yhtäkkiä tuntuu että kaikki on julkisuudessa kilvan ’varaamassa’ kuitua hankkeisiinsa. Toivottavasti kaikki julkistetut hankkeet toteutuu suunnitellusti.
Ihmettelen myös miten kauppa käy niin kiivasti näillä hinnoilla. Hinnat on alimmillaan kahteenkymmeneen vuoteen (reaalisesti). Viimeksi yhtä huonosti on maksettu 90-luvun laman aikoihin. Taisi metsälaki vapauttaa metsänomistajat, tai sitten on lopulta selkäranka naksahtunut teollisuuden propagandan myötä.
Suuret kulut. Liikevaihdossa 377milj on kylläkin mukana hankintakuluja, hakkuuta ja kuljetusta (oletan toimituskauppaa pääasiassa), mutta silti paljolta tuntuu kulut ja pieneltä nettotulos. Tukkiakin toimitetaan kuitenkin reippaasti.
Ja metsähallituksen metsätaloudesta on Lapissa itse asiassa vain kolmannes. Meille omistajille pääoman tuotto saadaan edes kohtuulliseksi vain aliarvostamalla metsien arvo, esim. v2010 arvostus 2644Milj.e = 815e/ha = 10.8e/m3.
Suuruuden ekonomia ei toimi metsähallituksella.
Metsähallitus, metsätalouden käytössä ha
Ylä-Lappi 0ha
Itä-Lappi 653.000ha
Länsi-Lappi 744.000ha
Kainuu 611.000ha
Pohjanmaa 488.000ha
Itä-Suomi 447.000ha
Länsi-Suomi 300.000ha
Yhteensä 3.244.000haMetsähallitus, metsätalous milj-m3
Ylä-Lappi 0milj-m3
Itä-Lappi 30,8milj-m3
Länsi-Lappi 61,2milj-m3
Kainuu 42,45milj-m3
Pohjanmaa 37,6milj-m3
Itä-Suomi 39,2milj-m3
Länsi-Suomi 32,3milj-m3
Yhteensä 243,55milj-m3Diesel 500L=5MWh
Puu 50k-m3=100MWhKuolinpesä voi hakea selvennyslainhuudon yhteisomistukselle, mutta se ei ole välttämätöntä. Jos kuolinpesä on valittu ja pidempiaikainen yhteisomistuksen muoto niin ehkä se kannattaa tehdä. Kuolinpesän jaon jälkeen on joka tapauksessa haettava lainhuuto henkilökohtaisen omistuksen rekisteröimiseksi.
Kuolinpesälle ei tarvitse hakea lainhuutoa ja kuolinpesän kiinteistöjen lainhuuto on yleensä edelleen perinnön jättäjän nimissä. Siirtyminen yhtymäksi alkaa kuolinpesän jakamisella, laaditaan jakokirja jossa pesän varallisuus jaetaan pesän osakkaille. Osakkaat, joille tila kuolinpesän jaossa siirtyi, hakevat tilaan lainhuudon 6kk kuluessa jakokirjan laatimisesta. Lainhuuto on haettava joka tapauksessa pesän jakamisen jälkeen. Tämän jälkeen toiminta jatkuu yhtymänä.
Epäilyjä aiheesta myös metsäkoneet.fi palstalla, herättänyt vilkasta keskustelua. Motolistoja annetaan, ei anneta, annetaan, ei anneta. Mittaustulosten luovuttamisen suhteen käytännöt vaikuttaa aika kirjavilta, jotain salattavaa osalla toimijoista? Lahtonen savottaan erä2… 🙂
http://www.metsakoneet.fi/keskustelu.php?&cat=&showmsg=418619
Heikko D. Keskipitkän aikavälin (P.Perää lainaten) tavoite E.
Muoks: Alkupääomaa perintönä neljännes. Kaikki tuotto, ml. työ, on sijoitettu 110% takaisin metsään jo parin vuosikymmenen ajan.
Uhkaavasti nousee tapetille verolle pano. Sixpack neuvonantaja Sixten Korkman totesi eilen A-studiossa että hyviä verotuskohteita ei ole jäljellä, mutta ehkä verotusta suomessa kannattaa suunnata enemmän kiinteistöihin, jotka ovat Suomessa matalasti verotettuja. Totesi vielä lopuksi kiinteistöt ovat hvyiä verotettavia koska ne ei katoa Suomesta, etenkään maapohja…
Tuskin tätä tällä vaalikaudella saadaan vireille, tarkkana seuraavissa vaaleissa kenellä äänensä antaa. Tuntuu että tätäkin pidetään tapetilla kunnes lopulta löytyy riittävän myönteinen ilmapiiri tai tarpeeksi suuri paniikki ja sitten sadaan nuijittua läpi.