Käyttäjän tervas kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 84)
  • tervas tervas

    Ylitarjonta tosi ja tuontikin toki mahdollista. Kuitenkin tarjontaa vauhdittaa myös teollisuuden ”virallinen” totuus siitä että tarjontaa on, hintanäkymät vakaat ja ainakaan hinnannousua ei näkyvissä. Vaihtoehtoinen näkökulma voisi alkaa tuoda peliin odotuksia paremmasta ja sitä kautta ruveta rajoittamaan tarjontaa.

    Metsänomistajat tarvitsisivat vahvemman edunvalvojan, joka voisi keskitetysti ohjailla tarjontaa. Näkyyhän tuo sahojenkin puolella olevan sallittua keskitetysti asioista sopia (läpimitan nosto).

    tervas tervas

    Sellu kannattaa tällä hetkellä uskomattoman hyvin. Metsägroupin tämän päivän tuloksesta selviää että liiketulos oli 143e sellutonnia kohti, tulos 23% liikevaihdosta. Tonniin sellua menee n.5m3 havukuitua.

    Liikevoittoa 28e jokaista selluksi jalostettua raakapuu-m3 kohden!

    Maksukykyä kyllä riittää pieneen tasonkorjaukseen kuidun hinnassa. Hinnankorotustoiveita pitäisi viritellä sen sijaan että joka puolella valitellaan ylitarjontaa.

    tervas tervas

    Trestima toimii niin että napataan kuva ja se menee pilveen heidään palvelimilleen analysoitavaksi ja puustotiedot ilmestyy sovellukseen kun kuva(t) on analysoitu. Hintakin noudattelee samaa logiikkaa ja jokaisesta lähetetystä kuvasta maksetaan erikseen:
    ”Maksat vain kuvilla tapahtuvasta mittaamisesta oman käyttösi mukaan. Arvonlisäveroton hinta alk. 3.7€/ha (1.22€/kuva).”

    Potentiaalia on. Hinnoittelumalli ei kyllä iske vaikka onkin nykyaikaa että lypsetään vähän kerrallaan mutta otetaan pieniä maksuja usein. Parempi olisi kiinteä hehtaarihinta tai vuosilisenssi.

    MG:lla jäsenille trestima tulossa käyttöön jollain tavalla ja sitten pitäisi onnistua suoraan tietojen päivitys metsäsuunnitelmaan siellä.

    tervas tervas

    Mielenkiintoinen avaus storalta. Toivottavasti kriteerit pidetään yksinkertaisina ja helposti mitattavina. Esimerkiksi alikasvoksen haittaavuutta ei oikein absoluuttisesti voi mitata korjuun aikana ja siihen vaikuttaa lisäksi liikaa kuskin mielipide. Ja joissain korjuusopimuksissa taitaa taksaan vaikuttaa kaikki mahdollinen maaston kaltevuudesta aina lumensyvyyteen asti.

    Rungon keskitilavuus merkittävin yksittäinen selkeästi mitattava korjuun kustannuksiin vaikuttava parametri. Kuten jo mainittiin, korjuuetäisyys ja muut leimikkoteijät on tiedossa ennen tarjousta, ne pitäisi hinnoitella jo ennakkotarjoukseen sisään. Toinen on jollain tarkkuudella poistuma, jota ei kylläkään tällä hetkellä tarkasti raportoida toteutuneen pinta-alan mukaan ja sen vaikutus ei taida muutenkaan olla niin merkittävä.

    Veikkaan että storan tarjoukset tulee olemaan tyyliin mäntykuitu tienvarshinta 30e/m3. Tienvarsihinnasta vähennetään korjuukulut arvio 14e/m3, arvioitu keskitilavuus 100L ja poistuma 45m3/ha. Mikäli toteutunut keskitilavuus poikkeaa arviosta yli 10% tai toteutunut poistuma alittaa 30m3/ha, korjataan korjuukulujen taso toteutuman mukaiseksi liitetaulukon mukaan….

    tervas tervas

    Metsähallituksen taksataulukoissa vuodelta 2011, oli joskus netissä, en enää löytänyt, mutta hinnat:

    Hakkuu runkokoko 35-50L: 18-23e/m3
    Hakkuu runkokoko 50-75L: 14-18e/m3
    Hakkuu runkokoko 75-150L: 10-14e/3
    Metsäkuljetus 0-700m, hinta 3.7-5.3e/m3

    Vaihteluväli riippuen kohteesta on melkoinen.Noihin vähän indeksikorotusta ja mahdollisesti pienen kohteen/tilaajan lisää, niin hinta osuu jonnekin välille 15-30e/m3.

    tervas tervas

    Eikös tämä ole se kieroutunut tilasto jossa liiketuloksen tulopuolelle vaikuttaa vain vuotuiset puunmyynnit? Ja puuston nettokasvun arvo jätetään huomiotta, jolloin +25% ei merkitse itse asiassa yhtään mitään… Kai jokainen voi parantaa liiketulostaan myymällä 25% enemmän, toinen juttu on miten pitkään se sitten lämmittää.

    Markkinointiporukka kusee linssiin.

    Sitten on se toinen tilasto jossa käsitellään sijoitustuottoa prosentteina, ja siinä puuston nettokasvu nimenomaan huomioidaan.

    edit tilastokuvaus:

    ”Yksityismetsätalouden liiketulos
    Kuvaus:
    Tilastossa julkaistaan alueittaiset (13 metsäkeskusta ja Ahvenanmaa) puuntuotannon tulot ja menot ja niiden perusteella laskettu yksityismetsätalouden liiketulos. Tuloina käytetään vuotuisten hakkuiden ja kantohintojen perusteella laskettuja bruttokantorahatuloja. Menot perustuvat Metlan metsänhoito-yhdistyksiltä ja Metsätalouden kehittämiskeskus Tapiolta keräämiin alueittaisiin kustannustietoihin. Tiedot esitetään myös metsämaan pinta-alaan suhteutettuina.”

    tervas tervas

    Yleensä metsäarvioissa on jo mukana tuo arvon korjaus. Eli käypä arvo ilmoitetaan metsäarviossa suoraan. Silloin sitä verottajakaan tuskin toiseen kertaan antaa vähentää.

    Riippuu tietenkin tekijästä mutta tähän tyyliin, sivu 4:
    http://www.eurokiinteistot.fi/
    wp-content/uploads/2011/02/
    Mikkeli_Asila_10_44.pdf

    75% on oikea raja lahjaverolle. Ostaja saa metsävähennyksen kauppahinnasta ja maksaa varainsiirtoveron 4% normaalisti. Jos myyjä läheinen sukulainen ja omistus yli 10v, niin myyjälle ei tule luovutusvoittoveroja.

    tervas tervas

    Reijo lyö vettä kiukaalle metsäkoneet palstalla:

    ”<<>>”

    Perusteltuja kommenttejakin ketjussa:
    ”>>>NIMETÖN: (2015-03-29 18:43:46)
    Minäpä uskon tämän Reijon väitteen kun olen kymmenen vuotta pätkinyt yhdelle sahalle puuta missä kaikki tukit menee työmaa kohtaisesti läpi sahan laaserista ja tulos on se , että metsässä kone on kalibroitava +2% niin silloin päästään aika lähelle nollaa sahalla.
    Itse olen kyllä sitä mieltä kokemuksesta, että samassa veneessä on kaikki ainakin päämerkit.
    Olen myös ihmetellyt jos käyttää automaatti kalibrointia niin kone on todellisuudessa aina miinuksella.
    >>>”

    Vaikka meno on takavuosina todistetusti ollut melkoisen villiä että melkein mikä vaan mahdollista taivaan ja maan välillä, niin vaikea tätä salaliittoteriaa on kuitenkaan uskoa.

    edit: ja vielä linkki ketjuun:
    http://www.metsakoneet.fi/keskustelu.php?&cat=&showmsg=530377

    tervas tervas

    Glyfosaatti on nyt nostettu ryhmään IARC 2A, todennäköisesti syöpää aiheuttava aine. Aikaisemmin ollut ryhmässä IARC 2B, mahdollisesti syöpää aiheuttava.

    Samaan ryhmään 2A glyfosaatin kanssa näyttää kuuluvan esim.:
    *vuorotyö, johon liittyy vuorokausirytmin häiriö, on ihmiselle todennäköisesti karsinogeeninen ”(IARC luokka 2A)”
    *Ultraviolettisäteily
    *Dieselpakokaasu

    Astetta vakavammaksi katsotaan syöpää varmuudella aiheuttavat luokan 1 aineet esim:
    * tupakansavu
    * asbesti
    * bentseeni

    Valmetilla ajellessakin hengityssuojaimet päähän ettei tule pakokaasun hiukkasille altistusta! Toistaiseksi molempien vaarallisuudesta on samanlainen näyttö… Bensiinipäästöt on vasta 2B luokassa, mutta ehkä hankintaa sahatessakin kannattaa jo harkita hengityssuojainta 🙂

    Toimittajilta toivoisi enemmän aiheen avaamista. Minusta tämän uutisen perusteella ei ole syytä paniikkiin metsässäkään.

    Edit: Lisätään vielä että IARC:n mukaan maailmassa on yksi turvallinen aine, ’kaprolaktaami’ 🙂 Kuuluu ryhmään 4 ”ei todennäköisesti aiheuta syöpää”.

    tervas tervas

    Tappion puolelle menee jos tuollaisiin kulutusluottoihin joutuu turvautumaan metsän hankinnassa. Pikarahoituksena muutamien kuukausien yli puustoisesta tilasta muttei muuten voi kannattaa.

    Uskonto kymmenen, laskento nelonen…

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 84)