Käyttäjän Tee Ström kirjoittamat vastaukset
-
X
Tee Ström 5.8.2016, 21:43X
Tee Ström 5.8.2016, 21:35T1ÄRÄ SITTEN M1NKÄMOINE KIIHTYVYYTE P1TTÄÄ OLLA JOTTA TÄMÄ TYYRYTTÄIS AMMATTIMIESTÄKIN. ME1KÄLÄ1SEN VIIVVIISVIITONE VASTOO TÄYTELLISESTI KAASUN PAINALLUKSEE, M1NKÄÄNMOISTA VIIVETTÄ E1 OLE. SE AMMATTIMIEHEN KUULUTTAMA ALUE ON SE TEKIJÄ, MISTÄ TIÄLLÄPÄINKIN MAKSETAAN PALKKOO METURILLE. AMMATTIMIEHEN HUSKUN SÄÄTÖLÖISSÄ ON VAAN SE VIKA, ETTÄ NE ON RUUVATTU LIIAN KIREÄLLE. SAHA EI VASTAA S1LLOIN 1LMAN VIIVETTÄ KAASUN PAINALLUKSEEN. H -RUUV1 PITÄÄ OLLA AUKI 1.75 – 2.0 KIEPPIÄ. SILLOIN SAHA TO1MII TÄYTELLISESTI. SAA ENEMMÄN RAHAA JA PYSTYY NE VUOKRATKI MAKSAMAAN ILMAN ISÄNNÄN RYYPYTYSTÄ.
Tee Ström 23.5.2016, 23:34KORTISTO KUTSUU ISOA OSAA METSUREISTA SYKSYLLÄ:
” Maa- ja metsätalousministeriö päätti 3.5., että metsien hoitoon tarkoitetun kestävän metsätalouden Kemera-tuen myöntäminen keskeytetään osittain loppuvuoden ajaksi. Keskeytys koskee taimikon varhaishoidon, nuoren metsän hoidon ja terveyslannoituksen tukea.– Tilanne on omituinen: Rahaa on, mutta sitä ei varmuuden vuoksi saa jakaa, koska pelätään, että se loppuu, ihmettelee MTK:n metsäjohtaja Juha Hakkarainen.
Kemera-tukea haetaan etukäteen. Hakemuksia on tuullut runsaasti ja niissä yhteensä haettu rahamäärä näyttää ylittävän tälle vuodelle budjetoidut varat. Todennäköisesti kaikkia jo myönnettyjä tai haettuja hankkeita ei ole kuitenkaan edes aikomus toteuttaa tänä vuonna, mutta ne kuluttavat myöntövaltuutta ja aiheuttavat tukihakemusten vastaanoton keskeytymisen. – On iso riski, että loppusyksystä huomataan, että hallinnollisen himmelin takia rahoja jää käyttämättä, eikä asialle ehditä enää tekemään mitään, huolehtii Hakkarainen.
Ongelma kuitenkin kasaantuu. – Jos myöntövaltuusmalliin ei löydetä uutta ratkaisua, meillä on sama ongelma käsillä ensi keväänä jo maaliskuussa. Tämä tempoileva malli johtaa siihen, että nuoret metsät jäävät hoitamatta ja metsurit joutuvat kortistoon, Hakkarainen surkuttelee.
ONNEKSI MEIKÄLÄINEN LÖYSI MUUTA HOMMAA ETTEI TARVI JATKOSSA ALIHINTAAN NOITA ISÄNTIEN RÄÄSEIKKÖJÄ RAIVAILLA.Tee Ström 31.12.2015, 15:38On Arto raju mies töitä tekemään.ei voi muuta väittää. 3 tankillista tuulikaatoja / 100 runkoa, olkoon puut mitä hyvänsä. Tuulikaadot ei ole koskaan helppoja työstettäviä. Motot saa pysyä kotona jos tuonkaltaisia työmiehiä enemmänkin löytyy.
Työteliästä Uuutta Vuotta Artolle ja muille mehtien työmiehille.Tee Ström 31.3.2015, 23:04AMMATTIMIEHELLÄ on liian vähän suuttimet auki. 1 1/4 -kierrosta on liian vähän, sisäänajon käsketään laittaa 1 3/4 kierrosta (eli 1,75) molemmat suuttimet auki. Savon miehet vetää laihemmilla säädöillä, mutta tuo on se säätö, minkä husqvarna -huolto käskee laittaa sisäänajon jälkeen. Meikäläisellä on kaksi sahaa noissa säädöissä eikä minulla ole ainakaan ollut mitään valittamista kiihtymisen kanssa. Melko napakasti ottaa täydet kierrokset. Stihlistä en osaa sanoa juuta enkä jaata kun en ole autotronic -raivurilla sahannut minuuttiakaan.
Tee Ström 15.3.2015, 18:51Ei ole sama kone vanhassa 355 Fx:ssä kuin tässä uudessa AMMATTIMIEHEN 555:ssä. Kolmeviisviitonen on laiska kiihtymään verrattuna tähän uuteen viisviisvitoseen. Ammattimies ilmeisesti tarkoitti säätöjä kysyessään, mitä tehdas suosittelee säädöiksi SISÄÄNAJON JÄLKEEN. . Arto tai joku muu voi laittaa vaikkapa puolen kierrosta suuttimet auki, mutta sillä ei ole mitään tekemistä Husqvarnan suositussäätöjen kanssa . Puolen kahvikupillista sillä voi työpäivän aikana säästää polttoainekuluissa ja riskinä on koneen ennenaikainen tuho = 500 euroa tässä sahamallissa. Mutta jokainen taaplaa tyylillään.
Tee Ström 15.3.2015, 17:02Huskulla on oma säätömeisseli siihen ruuvaushommaan. Sillä saa painettua ne metalliset topparit sisään kun kiertää meisselillä säädön kohdilleen. Kun arvon AMMATTIMIES on sahannut kymmenen tankkia tehtaan säädöillä, niin kierrä suuttimet varovasti pohjaan sillä Huskun meisselillä ja avaa molempia, sekä L – että H -ruuvia 1,75 kierrosta. Siinä on ne oikeat säädöt. Tällaiset olen lukenut jälleenmyyjän huoltomiehen Huskulta saamasta paperista.
Ja jos haluaa männän tuhota ennenaikojaan, niin voihan sitä kiristää vielä ylläolevasta ohjeestakin, mutta se on sitten omalla vastuulla eikä ole tehtaan ohjeen mukainen.Tee Ström 3.3.2015, 21:04——-
Tee Ström 14.1.2015, 19:46Tämä Huskun 346 XPG:n pitäisi olla niitä viimisiä sahoja, joissa kaasutin jäätyy, koska sahassa on sähköisesti lämpiävä kaasutin, vieläpä termostaatti -ohjauksella.
Avaa se sylinterikotelon läppä, koska sen kuuluu olla auki juuri noilla pulverilumi -keleillä sahattaessa. Ilmanottoaukkojakin voi hieman pienentää, ettei imase kaikkea lumimäärää, mitä puista tippuu sahan päälle.