Käyttäjän Tee Ström kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 96)
  • Tee Ström

    Saakohan sektorisuojan vaihdolla tuon 250 mm terän vaihdettua pienempiin malleihin?

    Tiedoksi vaan Oksapuulle: Saa kyllä, tilaat vaan pienemmän sektorisuojan ja ruuvaat 225 millisen terän paikalle. Olen tarkistanut asian stihl – huollosta. Tämä vakioterä, 250 millinen  STIHLin FS 561:ssä on talttahampainen. En ole vielä kokeillut, mutta pitäisi olla selkeästi parempi leikkuuteho kuin kouruhammasterissä.

     

    Tee Ström

    https://mckone.fi/tuote/stihl-stihl-fs-561-c-em-raivaussaha/  Luulisin, että tuo saha vie meikäläisen jo eläkepäiviin. Neljä päivää olen ihastellut vehjettä tuossa takkahuoneen lattialla. Tuli viikolla haettua stihl – liikkeestä. Olkoon siinä kevääseen asti kun lumet sulavat. Kaadetaan ne risukot husqulla jos joku välttämättä talvella haluaa pitkiä kantoja. Nyt on aika tehdä harvennushommia moottorisahalla. Ja mieluimmin omassa metsässä.

    EI TAIDA OLLA AMMATTIMIEHELLÄ VIELÄ KOKOELMASSAAN TOTA PARARAINTA SAHAA?

     

    Tee Ström

    Noita sormikkaitakin on moneen lähtöön markettien viidestä eurosta alkaen reippaaseen kahteensataan euroon pari. Luulisin, että nuo meikäläisen kosteudenkestät,  SÄHKÖLLÄ LÄMPIÄVÄT sormikkaat on sahaajalle hiukan mukavammat käyttää kuin kankeat, tönkkökintaat. Kolme pientä ladattavaa akkua molemmissa sormikkaissa antavat jännitteen sähkövastuksille. Akkuja vaihdetaan tauoilla tarpeen vaatiessa.

    Jokainen taaplaa tyylillään: joku käyttää rouhekintaita, toinen vähän käyttäjäystävällisimpiä versioita.

    Tiedoksi vaan entiset ja nykyiset Metsäkoulujen opettajat: Raivaussahatöitä teen noin 9 kuukautta vuosittain, pääasiassa yhtiöiden ja metsänhoitoyhdistysten urakoita. Tämän lisäksi jonkinverran moottorisahatöitä, yksityisten metsänomistajien pienimuotoisia ensiharvennus – ja energiapuusavotoita. Tällä systeemillä on menty pitkälti toistakymmentä vuotta.

    Tee Ström

    Kyllä täytyy olla Arton veroinen taituri, jos pystyy jollain paksuilla rouherukkasilla käyttämään husqvarnan peukalokaasua. Meikäläiseltä ei onnistu kun ei ole tapana kokoajan huudattaa sahaa täysillä kierroksilla. Mieluimmin sormikkaat käteen, jotta kaasun annostelu sujuu niinkuin haluaa. Eikä se kahvalämmitys mitään kaasukahvan peukalo – härpäkettä lämmitä, ei sinne sähköä ole johdettu. Tässäkin mielessä etusormi – kahvaversio lämmityksellä höystettynä on parempi.

    Tee Ström

    Hollannista viime vuonna tilasin mäntäsarjan 555:een. Tuollainen kaasukahva etusormi – versiolla näyttää maksavan 37 euroa.https://www.wolfswinkel.shop/husqvarna-parts-parts/504209804/husqvarna-throttle-handle-complete-545-555

    RAHTI Suomeen 14,99 e, yli 150 euron ostoksissa ILMAINEN.  Täytyy hommata tommonen ensi kerralla kun tulee jotain tilattavaa, paljon käyttäjäystävällisempi kuin peukalokaasu pakkaskeleillä, ei HYYDY SORMET. Kokemusta on, tikissä olevien stilhien kaasutuksista..

     

    Tee Ström

    Se ATERIAKORVAUS maksetaan työantajan toimesta tilin yhteydessä  varmaankin puuta ostavien firmojen ostomiehille niiltä päiviltä, joille ei OSAPÄIVÄRAHAn edellytykset täyty. Samaa koskee varmaankin Metsäkoulun opettajia maastopäivien osalta.

    TYÖSUHTEISILLE metsureille en ole nähnyt kenenkään työnantajan maksavan mitään ateriakorvausta, vaan he saavat sen vähentää TULONHANKKIMISKULUNA, kuten Arto aiemmin selosti.

    Tee Ström

    Ennakonpidätyksen alaisesta moottori – tai raivaussahatyöstä saadusta palkasta  40 prosenttia. Tuollaisen verottaja ainakin hyväksyy tulonhankkimiskuluna.

    Tee Ström

    Oregon on plagioinut tuon EIA – TERÄMALLIN ja myy sitä omalla nimellään vähän edullisemmin. Molemmilla on sahattu, en tiedä onko leikkuutehossa käytännössä mitään eroa. Ihan käypiä teriä molemmat.  Sen verran olen raivannut stihlinkin vermeillä, että voin sanoa, olkoon puusto sitten minkä ikäistä tai – kokoista, stihlin originaali – terät leikkaavat pehmeämmin puuta. Ääntä ei paljon kuulu. Jos vertaa esimerkiksi huskun alkuperäisterään, SCARLETT, on käyttömukavuudessa mieletön ero stihl – terän eduksi.

    Tee Ström

    Kerran tuli kokeiltua valmista pienkonebensaa, 2-T. Yksi tankillinen riitti. Husqun 555 FX kävi kyllä moitteettomasti, mutta sahan tehot oli pehmoset verrattuna 98 – bensiini säestettynä Husqun XP 2 t – öljyllä, seos 2,0%, eikä yhtään enempää.

    Sanovat, että täytyy säätää kone uudelleen. Täytyy, täytyy. Mutta ei sahan säätöä voi vetää liian laihalle sen takia, että valmisbensa on lässyä tavaraa. Sopii paremmin puutarhajubbien trimmeritouhuille, ei työkseen raivaussahatöitä  tekevä tommosta käytä jollei terveys vaadi. Rahaakin palaa vuositasolla melkoisesti enemmän. Ei Husqun täyssynteettisestä XP – ÖLJYSTÄ mitään käryjä lähde.

    Tee Ström

    Kova on tuo Arton päivätuotos 80 000 kappaleen taimitiheydessä, 0,45 ha/pv. Jos tavallinen mies, kuten meikäläinen, tekee tuollaista kohdetta, niin haaveeksi jää tuollaiset saannot. Vaikka sitten pidentäisi vähän päivääkin, ei onnistu normimieheltä. Samalla koneella kuin Artokin, allekirjoittanut työstää, Husqun 555 FXT . Normaali kaasarimalli ilman MITÄÄN autotuneja, toimii kelissä kuin kelissä. Talvellakin, pahimmilla hienolumikeleilläkin, kun laittaa sahakaupassa mukana tulleet talvisarjat paikoilleen. Sahasta ei homma jää kiinni.

    Tommosissa kohteissa yrittäjämetsurin taksa täytyy olla vähintään 700 euroa hehtaari plus alv 24 prosenttia. Arto tekee ilmeisesti työsuhteisena, niihin taksoihin löytynee jokin pohja alan tessistä.

     

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 96)