Käyttäjän tamperelainen kirjoittamat vastaukset
-
Tuo EUn ilmastokomissaari Timmermans on Hollannin Työväenpuolueen sosialisteja,ilmeinen vihreä.
Mistähän tämä Ursula VdL aikoo tämä sosiaalisen oikeudenmukaisuuden rahaston loihtia.Hiilitulli-muoviveron ym maksuja on sovittu käytettäväksi EUn velan lyhentämieen
Nähtävästi ei ole ollut minkäänlaista metsäalan osaamista strategian laadinnassa” – itävaltalaiset lausuivat suorat sanat metsästrategiasta EU-komissiolle(MT 14.7)
Ville Niinistö on tympeä tyyppi.Kaikissa keskusteluohjelmissa puhuu koheltaa muiden puheiden päälle ja yleensä valehtelee.
Durbanin ilmastokokouksessa v 2011 sai Suomen metsät päästölähteeksi,kymmenien miljoonien tappiot.Toimivaltuudet antoi PM Katainen.Molemmat voisi asettaa syytteeseen maanpetturuudesta.Täydellisia marionetteja,vihtahousuja molemmat
Oletteko sitä mieltä,että metsät sosialisoidaan hiilinieluiksi ?
Aika vähän tästä keskustellaan
”Hiilikompensaatiossa puu voidaan ostaa kasvamaan ja seisomaan metsässä – mutta kompensaation hinta ei korvaa kompensaation kautta menetettäviä puunjalostukseen perustuvia työpaikkoja, palkkoja, tai valtion vero- ja vientituloja. .”
P.S. Tällä viikolla Saksan maatalouministeri Julian Klöckner ehdotti metsänomistajille hiiilensidontatukea
MT:ssä 2.7.21
EU:n metsäpolitiikalla on hintansa kansantaloudelle
Paine metsien hoidon ja käytön muutoksille on ennennäkemättömän kova. EU:ssa ilmasto- ja ympäristöpolitiikka ovat vahvistuneet jo pitkään. Kaiken ennakoitavissa olevan tiedon valossa EU-politiikka tulee tulevaisuudessa yhä vahvemmin vaikuttamaan Suomen metsien käyttöön ja suojeluun.Kansallinen poliittinen ilmapiiri vaikuttaa samaan metsien käytön ympäristönäkökulmaa korostavaan suuntaan. Ympäristökysymyksille on kannatusta kaikissa puolueissa, mutta lähimpänä EU:n ympäristöpolitiikkaa on luonnollisesti vihreiden arvomaailma.
Tuore kuntavaalitulos oli kokoomukselle ja keskustalle varsin hyvä. Ne edustavat valtakunnan politiikassa ylivelkaantumisen välttämistä ja taloudellisten realiteettien tunnustamista. Ympäristönsuojelussa vain kunnossa oleva valtiontalous mahdollistaa suojelualueiden hankinnan ja perustamisen
Matsäalalla on seurattu tarkkaan ja osallistuttu keskusteluun metsien merkityksestä ilmastonmuutoksen hillinnässä ja monimuotoisuuden suojelussa. Päällimmäiseksi tunteeksi on muodostunut kuva tiukkenevasta säätelystä ja normiohjauksesta.
Metsäammattilaisten ja metsänomistajien kanssa keskustellessa välittyy epäoikeidenmukaisuuden tunne, että suojelualuelisäykset ja vapaaehtoiset ponnistelut luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi usein sivuutetaan. Talousmetsien luonnonhoitoa, esimerkiksi lahopuun lisäämistä, on tehostettu merkittävästi viime vuosina, mutta luonnossa muutokset näkyvät hitaasti.
Epäoikeudenmukaisuuden tunnetta lisää, että metsien hoitoa, jolla on saavutettu merkittävä metsien ja hiilivaraston kasvu, ei arvosteta. Metsien kasvua lisänneistä ja lisäävistä kunnostusojituksista ehdotetaan luovuttavan ja metsänviljelystä ehdotetaan siirryttävän jatkuvaan kasvatukseen. Molemmat esitetyistä toimista todennäköisesti alentavat puuston kasvua, ja samalla metsien hiilinielua.
Metsien hiilensidonnalla on suuri merkitys Suomen sitoumuksissa ilmastopäästöjen hillitsemiseksi. Hiilen sidonnalla on myös taloudellinen arvo, joka voidaan laskea esimerkiksi päästöoikeuksien markkinahinnalla. Jos metsät olisivat hiilinielukaupan kohteena, olisi sillä kansantalouden ja puunjalostuksen arvoketjujen kannalta laajamittainen merkitys.
Hiilikompensaatiossa puu voidaan ostaa kasvamaan ja seisomaan metsässä – mutta kompensaation hinta ei korvaa kompensaation kautta menetettäviä puunjalostukseen perustuvia työpaikkoja, palkkoja, tai valtion vero- ja vientituloja. Suomi tarvitsee ulkomaalaisia investointeja, mutta niitä tarvitaan uutta luovaan ja tuottavaan työhön, ei vain seisottamaan puita metsissä.
Silmiinpistävää on, että kansantaloudellisia analyysejä monimuotoisuuden suojelun tai ilmastonmuutoksen hillinnän vaikutuksista ei ole juurikaan tehty. Niiden sijaan on ollut odotuksia uuden vihreän liiketoiminnan kasvusta, jolla luodaan uutta hyvinvointia myös Suomeen. Ympäristöpalveluissa ja -teknologiassa on kasvun mahdollisuuksia, mutta myös kilpailua eri maiden välillä.
Taloustutkimuksen tuoreessa tutkimuksessa on arvioitu kolmea hiilen sidontaan kytkeytyvää hakkuuskenaariota ja niiden vaikutuksia kansantalouteen ja työpaikkoihin (Kasvu, hiilinielu ja näivettyminen -metsäskenaariot, metsakeskus.fi). Arvion mukaan nykyinen, hiilinielut huomioiva ja kansallisen metsäohjelman mukainen tasainen metsien hakkuumäärä 80 miljoonaa kuutiometriä vuodessa tuottaa kansantaloudelle yli yhdeksän miljardin euron tulot vuoteen 2030 saakka.
Suurempi, Luonnonvarakeskuksen laskema niin kutsuttu suurin ylläpidettävissä oleva hakkuumäärä, joka kasvaisi 92 miljoonaan kuutiometriin vuodessa vuoteen 2030 mennessä, nostaisi kansantalouteen kertyviä tuloja kahdella miljardilla eurolla ja toisi metsätalouteen ja puuta jalostavaan teollisuuteen yhteensä 16 000 uutta työpaikkaa.
Kolmas vaihtoehto on nimetty näivettymisskenaarioksi. Siinä vuotuinen hakkuumäärä laskisi poliittisten päätösten, tai muiden syiden seurauksena vuonna 2030 vuoden 2010 tasolle, 59 miljoonaan kuutiometriin. Arvion mukaan työpaikkoja vähenisi nykyiseen verrattuna yli 15 000.
Vaikka skenaariolaskelmia voi arvostella niiden lähtöoletuksista ja tarkkuudesta, antaa tutkimus selvän viestin. EU-politiikalla on hintansa kansantaloudelle ja työpaikoille Suomessa. Vähimmäisodotus on, että uudet ympäristöpalvelut ja -teknologiat pystyvät korvaamaan menetykset kansantaloudelle ja työpaikoille.
Kysymys kuuluukin, valitsemmeko metsien käytön rajoittamisen, vai aktivoimmeko metsien hoitoa, kasvua ja luonnonhoitoa. Uusiutuvilla puuperäisillä tuotteilla on mahdollista korvata fossiilisia raaka-aineita ja osaltaan ratkaista globaalia ilmastokriisiä.
Anssi Niskanen
elinkeinojohtajaMetsäkeskus
Oma tekstini YLE-keskusteluun
Ajan hermolla
Tänään 14:51Yksityismetsänomistajille pitää alka maksamaan hiilensidonta- ja luonnonhoitomaksua maataloustukien tapaan,jos Suomen metsätalous ajetaan luonnonhoidoksi.Kansantalous varmaan joutuu koville maksujen kanssaa.Mikä on cityvihreän oma hiilensidontamenetelmä?
Aukkohakkuu on nykyaikainen metsäpalo.Aukolle tulee uusia lajeja,jotka eivät kellarikuusikossa menestyisi.Metsäkanalinnut viihtyvät,myös pääskyset ja monet muut linnut,koska aukkolla on paljon hyönteisiä.Hyvää proteiiniravintoa linnunpoikasille.Aukkojen eläimistöstä ja kasvistosta liikkuu paljon väärää tietoa.Pääasiallinen tieto cityihmiselle(joka ei ole koskaan käynyt aukoilla) hakkkuuaukoista on ,että siellä on vaikea liikkua ja näyttävät hävitykseltä.Ei paloaluekaan aina hyvältä näytä
Gremlin
Tänään 15:05@Ajan hermolla samaa mieltä. Meitä hiilinielujen omistajia ei millään tavalla hyvitetä osuudestamme maailman pelastamiseen vaan verotetaan samalla lailla kuin kovaäänisiä cityvihreitä, jotka ainoastaan kuormittavat ympäristöä.
Siinäpä jollekin poliitikolle asia ajettavaksi
Männynkaataja
Tänään 14:26Pitäisikö näissä metsätiehankkeissa käyttää Kemeratukea vaiko teettää jollakin osaajalla ilman tukia?Kemerastakin maksetaan pääomavero ja Metsäkeskus tai MHY laskuttaa suunnittelusta ja työnjohdosta aika reippaasti,ehkä 40% kokonaiskuluista?
Viime keväänä Lääkäriliitto antoi ilmastohätätilajulistuksen.Ei sanallakaan puututtu ylikansoittumiseen,väestöräjähdykseen.Olisi sopinut k.o ammattikunnalle.Oli vielä Elokapinan kanssa yhteisessä hätätilajulistuksessa.Aika yllättävää ?
Mielenkiintoista että Elokapina vaatii toimia kuin itkunskaisesti sopertava Greta.He eivät sanallakaan kerro mitä toimia pitäisi tehdä.Eikä ansioituneemmankaan toimittajan mieleen tule kysäistä tätä asiaa