Käyttäjän Svedu Petteri kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 124)
  • Svedu Petteri

    Minulla ei ole mitään tieteellistä kokemusta asiasta, mutta jos ruiskutat ensi keväänä heti lumien sulamisen jälkeen vesisateessa, niin tuskin on mitään haittaa. Ei ole uusia vuosikasvaimia ja vesi puhdistaa taimen.

    Jos oikein varman päälle haluat pelata ja alue on pieni, niin voit suojata taimen esim. 1,5 l limsapullolla, jonka kylkeen olet laittanut 1 m varren, jotta ei tarvitse kyykkiä.

    Jos teet tuon suojauksen ja ruiskutat esim. kesäkuun alussa, niin samalla voit myrkyttää heinikon. Tuota ainetta voi sotkea rikkaruohomyrkkyjen kanssa. Tarkista yhteensopivuus paikasta http://www.tankmix.com (vaatii kirjautumisen)

    Soita Yaran palvelunumeroon ja kysy myös sieltä:).

    Svedu Petteri

    Minä en ymmärrä taimien heinäystä polttomoottorikäyttöisellä koneella. Kunnon pöheiköstä taimia saa etsiä. Joskus taimien päällä on tavaraa, joka pitää taitella pois. Miten ihmeessä niitä saa leikattua ilman että osuu taimiin? Pelkkä ohut heinä on omien kokemuksien mukaan harvoin ongelma, jos on heti istutettu. Suurin murhe on hormasta ja vatutkosta, josta puskee rehevämmillä mailla ja peltojen reunoissa. Itse olen todennut raivausveitsen parhaaksi työkaluksi. Niittää sillä ja talloo jaloilla lisäksi.

    Svedu Petteri

    Kyllä yksityinen yrittäjä tekee yksityiselle, kunhan hänelle maksaa riittävästi. Hyvä tietysti varmistaa, että on kokemusta, eikä ole tehnyt hommia vain isoilla tietyömailla. Nyt alkaa olemaan maankaivamisen sesonki vähän joka alalla, joten se voi haitata tekijän löytymistä.

    Homma voi mennä siinä pieleen, että tekee ojakauhalla isoja pyramidin näköisiä mättäitä, joissa huippu on savea. Itse olen joskus törmännyt siihen, että maat nostetaan ison kannon tai laakean kiven päälle. Hieman huonoa istuttaa ja huono paikka taimelle. Konekuskille mukavampaa, jos maa on suurinpiirtein tasalaatuista, eikä kivikkoista.

    Itsellä alueet ovat pienehköjä, joten taimet saa kyllä maahan keväällä viikon-kahden lomalla, vaikka istuttaa hitaammin. Jatkossa on periaate, että risut hyvin pois metsästä ja vain silloin kaivinkone metsään, jos on liikaa kosteutta ja pitää tehdä ojia. Kivisillä ja riittävän kuivilla mailla turha mennä kääntämään kaikkia kiviä esille. Taimien heinääminen parin vuoden aikana ei ole ongelma. Heti kun istuttaa, niin suuren metsän jäljiltä ensimmäinen vuosi on helppo joka tapauksessa.

    Svedu Petteri

    Tämä oikea ongelma ei onneksi koske käytännössä minun harrastuspohjalla olevia metsähommia.

    Päätehakattavissa kohteissa on jo olemassa lahoa tai tyvitervasta. Pakko istuttaa koivua. Kantojen poisto toki auttaa, jos ei ole kovin alavaa ja kivistä maata ja tule samalla suuria vesikuoppia. En harrasta mitään jatkuvaa kasvatusta. Kaikki nurin ja kerralla.

    Harvennuksia ei ikinä tehdä kesällä pihkapuille. Itse talvella tai vaikka puusta pienempi hinta ja talvella. Kesällä kuorikin on niin herkästi irtoavaa, että puihin tulee naarmuja, vaikka juuret sattuisikin jäämään ehkäjäksi.

    Svedu Petteri

    Huonoa tuuria Jyväskylässä. Jokunen vuosi sitten ostettiin kalliilla kattilaitos ja heti iso remppa, jotta vastaa polttoainetta mitä oikeasti saadaan tontille.

    Uusi Äänekoski tarvitsisi myös paljon puuta siinä vieressä. Mistä ihmeestä ne meinaa sen puumäärän taikoa kustannustehokkaasti? Ihme, jos projektia aloitetaan toteuttamaan.

    Svedu Petteri

    Kiitoksi Hiluxmetsurille artikkelista. Oli varsin houkutteleva ulkoasu ja kiinnosta:). Täytyy kyllä tunnustaa, että ihan kaikkia lähteitä en jaksanut selvittää ja lukea.

    Svedu Petteri

    Ei sitä kuitupuuta ole pakko korjata metsästä pois. Kasvatat vain tukkeja. Reilua taimikonhoitoa ja ajoissa harvennuksia. Kasvatat harvassa isoja puita ja sitten päätehakkuu. Ei aiemmin koneita metsään. Toki ötököiden takia isot kaadetut kuuset olisi hyvä kerätä pois. Voit kasvattaa kuusien väleissä sopivan mittaisia lehtipuita, jotka pidät hieman kuusia matalampina. Ne auttaa myös kuusien kasvussa ylöspäin.

    Svedu Petteri

    Jos mennään vaakasuunnassa 100 m ja pystysuunnassa 20 m, on rinteen pituus maata myöten 102 m. Ero ei ole merkittävä. 10% ero vaatisi jo 46 m nousua 100 m vaakamatkalla. Esim. Himoksen jyrkimmissä rinteissä laskua on kesmimäärin 27 m sadan metrin matkalla. Harvemmalla koko metsä on todella jyrkkää rinnettä. Muutaman prosentin eroja voi tulla pinta-aloissa eri tavalla mitaten, mutta ei mitään suuria eroja.

    Svedu Petteri

    Ei ole laajaa kokemusta, mutta omat havainnot harrastuspohjalta:
    – Pienen Hva raivaussahan bensaletku murtuu 2 vuoden välein. Muuten toiminut hyvin ja tosi tyytyväinen.
    – Noin vuonna 2000 tuli ostettua muovirunkoinen Hva moottorisaha (oliko 345). Ei kestänyt montaa vuotta harrastekäytössä (50 m3/vuosi). Kampiakselin laakerit alkoi pyörimään rungossa. Opetus oli se, että ei enää ikinä muovirunkoista sahaa. Ei ole ollut kyllä Hva sahaakaan vähään aikaan. Sen verran homma ärsytti.

    Svedu Petteri

    AMMATTIMIES!

    Sinun tekstiä olisi vielä helpompi lukea, jos et kirjoittaisi koko aikaa isoilla kirjaimilla. Paina ”Caps Lock” oikealta kerran. Kyllä siitä noinkin selvää saa, mutta asia niin kuin parannushdotuksena.

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 124)