Käyttäjän suorittava porras kirjoittamat vastaukset
-
”Epäonnistuneella” jaksottaisellakin on saatu puustopääoma tuplattua jatkuvan yritelmiin verrattuna….eli se siitä. Ei ole toteuttajan vika , jos periaate on pielessä…paitsi jos on valinnut jk:n ,vaikka on varoitettu riskeistä.
Ehdollistakin on luvassa höysteeksi.
Palautetaan vielä varmuudeksi mieleen ,että raakkujen löytäminen joen pohjasta ylityspaikan kohdalta olisi vaatinut vedenalaista toimintaa ja sukelluslaitteita. Kuinkahan monen joen/puron ylityspaikka on tähän mennessä tarkistettu sukeltamalla? Olisiko sukelluslaitteet lisättävä metsätoimihenkilöiden varustukseen ,jotta Hukkajoen tapahtumat eivät toistuisi ja toimarit laitettava sukelluskursseille?
Optimoinnilla katkontamatriisien avulla on tarkoitus jakaa runko niin, että puun jalostusarvo muodostuu mahdollisimman suureksi ja sopimattomien ratkaisujen aiheuttama hävikki mahdollisimman pieneksi.
Asiakas määrää ,mitä tehdään. Jos lyhyestä mitasta ei ole tilausta ,ei sitä voi eikä kannata tehdä. Juuri tätä tarkoitusta varten hintamatriisit ja optimointi on tehty. Valmistetaan vain niitä mittoja ,mitä on tilattu ja minimoidaan hävikkiä. Likaa jotakin mittaa tai liian vähän jotakin toista aiheuttavat aina lisäkustannuksia ja painetta alentaa kantohintaa. On järjen köyhyyttä yrittää vesittää toimivaa järjestelmää.
….ostaako asiakas kenkiä saati maksaa niistä täyttä hintaa ,jos ne ovat liian isot tai liian pienet?
Eipä voisi joutavampaa aloitetta olla. Kun siirrytään runkohinnoiiteluun riittää, että myyjä tietää montako kuutiota kutakin puulajia on myynyt. Ei lihasta eikä maidostakaan eritellä niitä jakeita ,joita maidosta tai lihasta erotellaan eikä kerrota mihin osoitteeseen mikin jae päätyy.
Sekin on jäänyt vähemmälle käsittelylle ,kuka ostaa jk-metsien puut ,kun klusterit eivät kelpaa ostajiksi eivätkä sahat sotke käsiään epämääräisiin kohteisiin. Toisaalta harva yrittäjäkään on valmis pilaamaan mainettaan ”erinomaisen” haasteellisissa olosuhteissa. Ainoaksi vaihtoehdoksi jääkin hankintakauppa, jota nämä muutamat, eivät pysty itse toteuttamaan , eikä muualtakaan apuja heru, kun pitäisi tehdä työt ilmaiseksi. Mitenkä on siis mahdollista perustella kovia tuottoprosentteja ,kun kauppa ei käy. Tuloksen pitää näkyä myös euroina. Täydellinen kupla koko juttu.
Perko on moittinut avohakkuun tuottavan huonosti. Ei tuota huonosti ,kun ei sorruta näpertelyyn. Moni jaksottaisesti metsiään kasvattava on tälläkin palstalla todennut ,että avohakkuun hakkuutähteillä ja kannoilla kustannetaan uudistamiskulut helposti. Ovat olleet turhan vaatimattomia. Metsäuutisissa esillä olevan 10 000:n kuution puukaupan pelkät hakkuutähteet ja kannot tuottivat tilin (110 000 €), josta jää vielä puolet jäljelle uudistamiskustanmusten jälkeen. Veikkaan myös ,että kantohinnan ero hankintapuun hintaan ei jää tässä tapauksessa kolmannekseen avohakkuun eduksi. Jk- persoonien hampaat ovat lujilla ,kun kiristelevät hampaitaan lukiessaan tätä uutista.
…..mielenkiintoista nähdä ,mitä runokirjaa Perko käyttää jatkossa perustellessaan jk:n autuutta.
Hyvä hinta hankintatukille laatuun nähden. Kelpaa monissa tapauksissa vain selluksi. Tukin tekniset viat , sopimattomat mitat ja sinistyminen pudottavat tukit helposti kuitulaatuun. Kun ammattitaito ei riitä laadun huomioimiseen, tukkikasa sisältää sopimattomia mittoja ja puut ovat kaukokuljetettavissa jo sinistyneinä kelirikon jälkeen on hullua maksaa niistä huippuhintoja. Hankntapuiden lähikuljetukset tahtovat venähtää viimeisille lumille ja routa ehtiä sulaa metsäteiltä. Teiden kuivumista odotellessa tukit ehtivät saada sinistä sävyä ja muuttuvat käyttökelvottomiksi sahapuiksi. Kelpaavat kyllä kotitarvepuiksi ,mutta sahalle niitä on turha tarjota.
Vaikuttaako metka-tuki kannon pituuteen?