Käyttäjän Scientist kirjoittamat vastaukset
-
1700-1800 luvun kylmästä kaudesta eli pienestä jääkaudesta löytyy kyllä ihan oikeaa mittausdataa muutamasta Euroopan kaupungista ja jopa Suomesta (Kaisaniemi, Turku). Samoin Grönlannin jäätikköporaukset todistavat samaa. Tietyillä tilastollisilla tempuilla ne voidaan kyllä minimoida tai poistaa. Samoilla tilastomenetelmillä saadaan myös tulos ettei ilmasto ole lämmennyt.
Tietääkö kukaan kuinka maapallon keskilämpötila määritellään. Kuinka tiheässä on mittapisteitä ja onko kaikki kaupunkikeskustoihin jääneet pisteet poistettu.
Aamulla sain Atte Korholan kommenteista kuvan että länsi Eurooppa on lämminnyt eniten maailmassa. Jotta saataisiin todellinen keskilämpötila, mikään alue ei saisi painottua liikaa.
Kylmänä toukokuuna osa hyönteissyöjistä saattaa jäädä Suomen eteläpuolelle. Normaalikin talvi on rasitus monille linnuille. Hippiäisistä suurin osa ja puukiipijistä suuri osa kuolee. Suomen pieni kuningaskalastaja kanta myös kuolee paljolti.
Kun tutkitaan eri tekijöiden vaikutuksi lintukantoihin täytyy muistaa että 2/3 osaa Suomen linnuista on muuttolintuja. Silloin myös talvehtimisolosuhteilla on iso vaikutus.
Niin kyllä maksetut eläkkeet, noin 30 mrd vuodessa lisääntyvät vielä koska eläkeläisten määrä kasvaa edelleen. Eläkkeet maksaa pääosin työssäkäyvä väestö ja yritykset . Vain noin 20% rahastoidaan. Näin siitäkin huolimatta että eläkerahoja on sijoitettuna tasoa 180 mrd. Jos maksettaisiin vain sieltä, rahasto olisi tyhjä noin 5 vuodessa.
Kyllä ainakin pienissä päivystävissä sairaaloissa on päivystäviä lääkäreitä. Itsellä omakohtaisia kokemuksia viime vuodelta Valkeakoskelta.
Telkän toinen nimi on sotka, se on se myyttinen lintu tietääkseni. Telkällä toisin kuin tukkasotkalla menee hyvin, talvehtii myös osin Suomessa. Erona se, että telkkä pesii pöntöissä/koloissa, kun taas Tukkasotka maassa. Pienpedot ja varislinnut hävittävät lintujärvien pesiä nykyisin. Sen sijaan kauempana metsässä pesivä tavi näyttää pärjäävän paremmin.
Sinänsä on kummallista, että Suomessa tukkasotkaa, haapanaa ym vähentyneitä lajeja saa metsästää. Mutta runsatuneita valkoposkihanhia ja merimetsoja ei sitten millään.
<p>Miten pitäisi suhtautua hävinneiden ihmisen aikaansaamien biotooppien kuten hakamaiden, metsälaidunten, kaskikoivikoiden yms lajeihin. Englannissa hömötiainen (willow tit) on kuulemma vähentynyt kun ei ole enää niin paljon hylättyjä teollisuusalueita ja pusikkoja.</p>
Kyllähän kiinalaiset omistavat esim Volvon ja Supercellin. Jos omistavat, niin voitot menevät yhteisöverojen jälkeen sinne. Ei pidä kiinalaisia demonisoida. Vähemmän ovat verta aiheuttaneet kuin monet läntiset suurvallat. Kiina on enemmän sisäänpäinkääntynyt kuin läntiset maat. Toki hakee vaikutusvaltaa maailmalta rahoillaan.
Tali- ja sinitiainen ovat lisääntyneet voimakkaasti viime vuosikymmeninä. Jos em artikkelin tulos pitää paikkansa voi tässä olla yksi syy hömötiainen vähenemiseen.
Helsingissä tuntuva haju on pelastustuslaitoksen mukaan peräisin Kemerin luonnonsuojelualueelta Latviasta. Kyse on ilmeisestikin suokaasuista joissa on metaania ja rikkivetyä. Niitähän muodostuu hapettomissa olosuhteissa. Kyse ei siis liene teollisuus päästöistä kuten aiemmin puhuttiin.
Syntyvyyden kohdalla uhka on nimenomaan väestönkasvu, ei sen väheneminen. Eniten luonnonvarojen liikakäyttöön vaikuttaa väestön määrä ja se, että harva kansa on halukas tinkimään elintasosta. Varsinkin jos se ei ole länsimaisella tasolla.
Ilmastonmuutoksen kohdalla luotan kyllä enemmän WMOn Petteri Taalakseen kuin Greta Thunbergiin. Ei tästä ihan maailman loppu tule.