Käyttäjän Scientist kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 621 - 630 (kaikkiaan 1,615)
  • Scientist

    Ei aina korjaa, jos ympäristöolosuhteet ovat muuttuneet. Nyt Suomeen tuotu tai levinnyt uusia eläimiä (minkki, supikoira, piisami, kanadanhanhi jne), joilla vaikutusta muiden eläinten kantoihin. Esim. vähentyneestä lajista punasotka, jota on vaikea elvyttää. Tosin ei nyt kokonaan ole hävinnytkään. Voimakkaasti lisääntynyt joutsenkanta vaikuttaa myös muiden vesilintujen kantoihin. Ilmaston lämpeneminen työntää myös pohjoisia lajeja kuten naali vaikeuksiin. Tosin myös voi käydä hyvinkin. Esimerkkinä ahman leviäminen keski-Suomeen.

    Scientist

    Puupohjainen biodiesel tehdään tietääkseni mäntyöljystä, jota saadaan sellunkeiton sivutuotteena. Ok, mutta ehkä mäntyöljylle löytyy jonkin verran muutakin käyttöä. Fischer- Tropsch menetelmä ei liene kannattava tai järkevä.

    Scientist

    Ei ole pakko myydä Metsägroupille, jos hinta huono!

    Parhaiten minulla tuottaa Metsäboardin osakkeet. Keskimääräinen ostohinta  2,86 euroa ja nyt osinko 0,41 euroa eli lähes 15%. Uskalsin ostaa kun vielä jotkut ennustivat konkurssia. Nyt hinta jo korkea.

     

    Scientist

    Saksassa on Suomea selvästi pidempi vuosityöaika vuodessa. Suomessa toiseksi lyhin Ranskan jälkeen (Tilastokeskus). Pisimmät vuosityöajat on Islannissa ja Sveitsissä.

    Saksassa hoidetaan huonoja aikoja lyhentämällä työaikaa Suomessa lomautuksilla. Saksassa palkka laskee kun työaika lyhenee. Itäisessä Saksssa edelleen alempi palkkataso.

     

    Scientist

    Tolopainen, jos karjatalouden päästöt ovat 68%  niin miten on mahdollista että maailman co2 päästöistä 70-80% tulee fossiilisista polttoaineista. Oikeampi luku lienee lähempänä 20, ei voi olla yli 100%.

    Scientist

    Tutkimuksessahan oli arvioitu, että Venäjällä palaa vuosittain 0.5% metsäalasta ja Ruotsissa 0.1%. Melko suuri ero. Palot myös helpommin sammutettavissa Skandinaviassa.

    Scientist

    Itselläni 40-80 tammea/ha kuusien seassa, kaikki luontaisesti syntyneitä. Paikka Kymenlaaksossa. Näyttää Nykyisin tulevan ilman  istuttamittakin. Lähinnä metsän koristuksia ja monimuotoisuutta lisäämässä.

    Scientist

    Kyllä ydinpolttoainetta saadaan suomalaiseen voimalaan muultakin kuin Venäjältä, esim Ranskasta tai Englannista.

    Scientist

    Kyllä Suomesta on siirtynyt paljon huonekalu-, puusepän- ja elementtiteollisuutta Viroon ja Balttiaan. Taitaa olla myös UPM:n vaneritehdasta mennyt sinne. Esim Pohjanmaan Kalustajalla on yksi tehdas Suomessa, mutta kolme Virossa. Ikea tietysti teettää kaikki halvoissa maissa kuten Puolassa ja Venäjällä.

    Jos ay-liike julistaa jonkun pienen elementtitehtaan saartoon, niin ei ole vaikeaa arvata mihin seuraava tehdas tulee.

     

    Scientist

    Kyllähän ihminen lämmittää ilmastoa, mutta eivät ne luontaiset syklit ole mihinkään kadonneet. Esim.  noin 60 vuoden syklit, ja lyhyet heilahtelut NAO, ENSO jne. Ilmastommuutoksen tarkastelussa on jostain syystä otettu lähtökohdaksi ns pieni jääkausi. Ehkä siksi et.mittausdataa löytyy 1600 luvulta (Pietari, Tukholma, Lontoo jne) alkaen.

    Leimaamisen sijasta pitäisi sanoa missä suhteessa tieto on väärä !

    Kysyin kerran eräältä geologilta, milloin seuraava jääkausi alkaa? Hän sanoi että oikeastaan olisi pitänyt jo alkaa. Lämpimät kaudet Suomessa ovat olleet runsaat 10000 vuotta ja jääkaudet noin 80000 vuotta. Suomen maaperästä löytyy jäljet noin 5 jääkaudesta ja lämpimästä kaudesta. 1960luvun alussa geologit olivat sitä mieltä että jääkauteen ollaan menossa kun keskilämpötila oli laskenut yli asteen 1930luvulta.

Esillä 10 vastausta, 621 - 630 (kaikkiaan 1,615)