Käyttäjän Scientist kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 551 - 560 (kaikkiaan 1,615)
  • Scientist

    On huomattava että näiden kriteerien mukaan myös 100 vuotta sitten suuri osa lajeista olisi ollut uhanalaisia. Em lajeista ahma on levittäytymässä etelään, tavataan nyisin jo Pirkanmaallakin. Naali kärsii ilmastonmuutoksesta ja ketun levittäytymisestä pohjoiseen. Vesikon on syrjäyttänyt sen Amerikan serkku minkki. Saimaan norppia on nyt noin 400, vuonna 1970 vain noin 160. Lisääntyneitä lajeja sitten 1950luvun ovat mm. karhu, ilves, susi, hirvi, metsäkauris, näätä, saukko,rusakko, supikoira, valkohäntäpeura jne. Saimaan norpan ennustettiin kuolevan sukupuuttoon 2010 mennessä (Rantanen&Taskinen, 1982). Näin ei näytä käyneen.

    Scientist

    Ihminen on toiminnallaan myös lisännyt monimuotoisuutta, ei vain vähentänyt. Jos ajatellaan Suomea pari tuhatta vuotta sitten, niin monet kulttuurinsuosijalajit lienevät olleet vähälukuisia. Useat vähentyneet lajit ovat kulttuurin suosijoita. Esim karjatalouden väheneminen on laskenut kottaraisten ja pääskysten määrää. Suomessa on tiettävästi pesivänä Nykyisin useampia lintulajeja kuin 100 vuotta sitten, tosin tiedot 100 vuoden takaa osin puutteellisia. Useimpien nisäkkäiden kannat ovat kasvaneet merkittävästi sitten 1950luvun. Tästä löytyy selvää tietoa vaikka Rktln arvioista.

    .

    Scientist

    Tämä 40 valtion liittoutuma edustaa vain noi 1 mrd maailman väestöstä. Enemmistö maailman valtioista ei näytä hyväksyvän USA johtoista maailman järjestystä. Eurooppa tulee/ on jakautunut voimakkaasti kahtia

    Muualla maailmassa ei haluta ottaa osaa boikotteihin, halutaan olla puolueettomia

    Esim Indonesia, Intia, Pakistan, Kiina, Etelä-Amerikan maat, Afrikan maat. Yleisesti ottaen entiset siirtomaat.

    Scientist

    Mites nämä pienpetokannat? Ne ovat voimakkaasti lisääntyneet viimeisen 60 vuoden aikana. Tarkoitan lähinnä supikoiria ja minkkejä. Tietääkseni pesärosvoja. Myös varislinnut ovat lisääntyneet kun niitä ei enää vainota.

    Scientist

    UPMn paperikoneiden tappiota pienensi varmasti ennätyskorkea sähkön hinta. Ei tarvinnut ajaa koneita sähkön hintahuipun aikaan.

    Scientist

    Kun katseli osapuolten kommentteja ja ilmeitä, näytti siltä että työnantajapuoli oli tyytyväisempi tulokseen. Hyvää oli nyt ainakin se, että lakko päättyi.

    Scientist

    Eksaktit luonnontieteet, esim fysiikka, kemia, matematiikka ovat puolueettomia lähtökohtaisesti. Ns. soveltavat tieteet joihin mm ympäristötieteet kuuluvat, eivät enää ole yhtä puolueettomia välttämättä. Lähtökohdat, parametrit ja rajaukset vaikuttavat lopputuloksiin. Myöskään taloustiede ei ole eksakti tiede, esim. korkotasoa vaihtelemalla saadaan halutut metsänkäsittelymallit kannattaviksi.

    Scientist

    Luvan hintahan on 130 euroa per kausi ja 17 euroa vuorokausi.

    Scientist

    Tässä  käytetyssä 78 milj kuutiossahan on mukana 10 mij kuutiota tuontipuuta, lähinnä Venäjältä. Se on ollut lähinnä koivukuitupuuta selluteollisuudelle sekä haketta lämmitykseen. Nyt se on loppu , tuontipuuta saatavissa vain ehkä Ruotsista ja Baltian maista.

    Scientist

    Täällä on sellaista aggressiota ja vihapuhetta muutaman toimesta, että poistun ainakin tästä ketjusta vähäksi aikaa. Kulttuurin tuntemus huipussaan ja puhutaan naaman uudelleen muotoilusta , huh. Terveisiä moderaattorille.

Esillä 10 vastausta, 551 - 560 (kaikkiaan 1,615)