Käyttäjän Scientist kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 501 - 510 (kaikkiaan 1,615)
  • Scientist

    Kyllä Saksa saa syyttää myös itseään tyhmästä energiapolitiikasta . Ydinvoimaloita suljettu ja rakennettu tulevaisuus kaasun varaan. Eikös se muuten ollut Saksa ja EU joka ensin luopui Nordstream 2 kaasuputkesta.

    Scientist

    Tässä muutama vuosi sitten oli jonkinlainen valkoselkätikan vaellus idästä Suomeen. Koska tikka ei ylitä merta, vaellus kasvatti jonkin verran Suomen valkoselkätikkakantaa. Ei taida valkoselkätikallakaan mennä aina hyvin Venäjällä.

    Muuten harmaapäätikalla näyttää menevän hyvin ja sen elinpiirivaatimukset ovat melko samat kuin valkoselkätikalla.

    Scientist

    Fortumin osingot ovat olleet viimeiset 17 vuotta yli 1 euro/osake. Valtio saanut vuosittain noin puoli miljardia eli yhteensä lähes 10 miljardia. Ei aivan mitätön summa! Valtio ei tänä aikana ole tehnyt suoria sijoituksia Fortumiin, mikäli ei ole ostanut lisää osakkeita.

    Scientist

    Täytyy korjata Fortumin listautumishintaa, se oli 78 markkaa ( noin 12 euroa) vuonna 1995. Silloin Fortumiin kuului myös Neste, jonka kurssi nyt noin 45 euroa.

    Scientist

    Uniperin ostorahat hankittiin verkkojen myynnistä, jolloin omistajaohjausministerinä oli Caruna Pekka Haavisto. Vaikeaa näyttää olevan ihmisille käsittää, että valtio ei ole sijoittanut Fortumiin mitään. Kun Fortum meni pörssiin osakkeen hinta taisi olla noin 5 euroa, nyt vieläkin noin 12 euroa vaikka kovasti pudonnut.

    Scientist

    Fortumin kohdalla on nyt myös paljon populismia ilmassa. Fortum on pörssiyhtiö  vaikka valtio siitä puolet omistaakin. Valtio ei ole sijoittanut siihen mitään sitten Imatran Voiman. Valtio on saanut vuosittain osinkoja 500 miljoonaa, jotka saattavat sitten ensi vuonna jäädä saamatta. Nyt Saksan Valtio ostanee kolmasosan Uniperista, osan myös Fortumilta. Ja sallinee kaasun hinnan noston. Fortumin lainaama/takaama 8 mrd on pikkusumma Uniperin taseessa, joka oli muistaakseni noin 165 mrd  euroa. Ongelma on tietysti aina siinä kun pienempi yritys ostaa isomman.

    Scientist

    Näissä lajikato jutuissa on aina se ongelma, että mihin verrataan. Lähtökohdaksi on kai otettu esiteollinen 1700-luku, josta tutkittua tietoa ainakin Suomen osalta ei ole. Lintulajien lukumäärä on kyllä käsitykseni mukaan lisääntynyt Suomessa viimeisen 100 vuoden aikana. Sadan vuoden takaa on jo jotain tietoa. Toki monet lajit taantuneet, osa syklisesti, yllättävän moni laji levinnyt Suomeen viimeisen 150 vuoden aikana. Esim lehtopöllö, naurulokki ja töyhtöhyyppä ”tulokkaita”.

    Ps. Lintuja seúraavat, laittakaa tietoja/havaintoja Lintuatlakseen, jos aikaa riittää. Itse laitoin parilta alueelta.

    Scientist

    EU todella ottaa liian helpolla uusia jäseniä  esim. Bulgaria ja Romania eivät täysin täyttäneet kriteereitä. Samoin Turkin jäsenyysneuvottelut oli kummallinen yritys. Tilanne on kai nähtävä jonkinlaisena valtataisteluna Venäjän kanssa.

    Scientist

    Ei taida hänkään kovin hyvä johtaja olla, oligarkki, joka myi Venäjän öljylähteitä.ulkomaalaisille.

    Scientist

    Kyllä Saksassa näkee pyökki kuusi sekametsiä. Pyökki ikäänkuin vastaa leppää verrattuna Suomen metsiin.

     

Esillä 10 vastausta, 501 - 510 (kaikkiaan 1,615)