Käyttäjän Scientist kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 431 - 440 (kaikkiaan 1,615)
  • Scientist

    No ei kuitenkaan ole lopullinen päätös, Eurooppaneuvosto ja komissio voivat vielä muuttaa.

    Scientist

    2 mrd on koko mmm budjetti  ei pelkkää hallintoa. Yli 2 mrd menee muuten asumistukiin nykyisin.

    Scientist

    Ei jatkuvasti jaksa kytätä sähkön hintaa

    Sensijaan yhtiöt voisivat myydä yösähkön välillä 22-7 selvästi nykyistä halvemmalla jos se kerran sellaista on. Nyt ero omassa sopimuksessani on melko pieni, 17%.

    Scientist

    Jotkut sähköyhtiöt, muistaakseni myös Fortum, ovat tarjonneet ns. virtuaalista sähkövarastoa/säästöä. Ts. asiakas sitoutuu tiettyihin säästötoimiin korkean kulutuksen aikana ja saa vastineeksi hiukan halvemman hinnan. Helppo valvoa etäluettavien mittareiden kautta.

    Julkinen sektori näyttää muuten osallistuvan huonosti sähkön säästöön. Esimerkiksi katuvalot   jäähallit  uimahallit, muut julkiset tilat ?

    Scientist

    En pystynyt lukemaan juttua, mutta muutama ajatus. Hyvä jos automatiikalla pystytään hoitamaan asia, mutta ei silläkään ihan kaikkea voida tehdä. Lämminvesivaraajassa veden lämpötilaa ei voi laskea alle 55 asteen, pakko lämmittää välillä kalliillakin sähköllä. Perinteisesti voitu hoitaa esim siten, että yösähköllä päällä kaikki kolme vastusta ja päivällä vain yksi. Kukaan ei jaksa jatkuvasti kytätä sähkön hintaa, menee elämä muuten hankalaksi.

     

    Scientist

    Laitoin vain kommentin koska hiilidioksidin lämmittävä mekanismi näyttää olevan epäselvä monelle. Oli minullekin aikanaan kun ajattelin, että hiilidioksidi  pidättää suoraan lämmön/auringonsäteily. Tällöin voisi olettaa että se laskisi lämpötilaa maan pinnalla. Näinhän se ei ole niinkuin voisi olettaa.

    Scientist

    Ei hiilidioksidi säteile varsinaisesti vaan absorboi ja pidättää lämpöä maan pinnan lähellä. Auringonsäteily läpäisee hiilidioksidierroksen melko hyvin, mutta absorboi ja pidättää maasta tulevaa lämpösäteilyä alemmissa ilmakerroksissa. Eri aallonpituudet

    Scientist

    Kyllä se hiilidioksidi vaikuttaa, mutta aina seuraava kaksinkertaistuminen vähemmän. Kyse ns spektriviivan absorption kyllästymisestä. Voi verrata seinän maalaamiseen, ensimmäinen kerros peittää eniten. Se että hiilidioksidin vaikutus ri aina näy selvästi johtuu siitä, että on myös monia muita vaikuttavia tekijöitä.

    Scientist

    Edellisen syklin maksimi 2014 oli heikko, mutta syklin 25 huipusta näyttää tulevan jopa ennätyskorkea.  En saa nyt linkkiä tähän ,  mutta löytyy mm. NASA:n sivuilta.

    Scientist

    Kävin keväällä Kyproksella. Siellä sähkö tuotetaan 70-80% öljyllä. Tuuli ja aurinkovoimaa vähän, vaikka edellytyksiä olisi. Aurinkokeräimiä (veden lämmitys) kyllä katoilla.  Näin EU maat eroavat. Suomi kuitenkin parhaita maita energiapalettinsa suhteen.

Esillä 10 vastausta, 431 - 440 (kaikkiaan 1,615)