Käyttäjän Scientist kirjoittamat vastaukset
-
Paras olisi Itävallan tyyppinen ratkaisu, jossa maa julistettaisiin puolueettomaksi ja suurvallat takaisivat sen. Jos Venäjän ja Ukrainan kieliset eivät tule toimeen keskenään, niin sitten autonomiset erilliset alueet.
Mutta voi jäädä toiveajatteluksi. Tn Trump yrittää aselepoa nykytilanteen pohjalta. Ja tilanne jää jäätyneeksi konfliktiksi. Eurooppa on suuri häviäjä tässä.
USAssa 13 osavaltiossa ei vaadita henkilöllisyystodistusta äänestettäessä. Kaliforniassa sen kysyminen on jopa kielletty. Vrt Suomeen.
Venäjä olisi voitu ottaa läntisen integraation piiriin 1990-2005 aikavälillä. Sieltä päin esitettiin toiveita mm Natoon liittymisestä, muttei otettu kuuluviin korviin. Samoin Gorbatsoville annettuja lupauksia (not one inch) ei pidetty.
Jos naapurissa on roistovaltio, ei kannattaisi silti uhota turhaan. Vähempikin into riittäisi. Tällä kertaa voisi ottaa oppia Saksasta tai Ranskasta. Euroopasta näyttää tulevan näivettyvät maanosa taloudessa.
Nyt vain näyttää siltä että EUn ja Amerikan politiikka on liian vähän ja liian myöhään. Johtaa tragediaan Ukrainassa. Lännen päätavoite on ehkä ollut vain Venäjän heikentäminen. Turkin rauhan esityksen sodan alussa torppasivat kai Englanti ja USA.
Ei ollut EUn tuomioistuin vaan välimiesoikeus Haagissa. Venäläistä omaisuutta lienee muissakin valtioissa, mutta tietääkseni Suomen ohella vain Englanti tehnyt haltuunottoja. Tuntemattoman sanoin ”vähempikin into olisi riittänyt”.
Kuuntelevatko Kiinan johtajat Stubbia? Ehkä kohteliaasti kyllä. Mutta tuskin Suomen presidentillä on paljon vaikutusvaltaa Kiinan suhteen. Olisi ehkä ollut parempi että isomman EU valtion edustaja olisi käynyt Kiinassa. Stubb esittää vain mitä hän on puhunut
Nyt kansainväliset sijoittajat nostaneet Washingtonin välitystuomioistuimessa kanteen Suomen valtiota vastaan. Syynä ettei Caruna saa laskuttaa Suomen sähkönkäyttäjiltä yli 7.5% voittoa. Ihmettelen miten asia voidaan Washingtonissa ratkaista ja onko siellä riittävää asiantuntemusta. Onko päätöksiä pakko noudattaa Suomessa. Jos on niin miksi valtiot menettävät päätäntävaltaansa jatkuvasti. monikansallisille sijoittajille.
Hiilinielu asiaa nyt! Kanadan metsäpalojen hiilidioksidipäästöt olivat viime vuonna yli 3 mrd co2tonnia. Eli ikäänkuin kaikki Suomen kaikki metsät olisivat palaneet vuodessa ilmaan.
Tietääkö kukaan miten EUn laskentasäännöt suhtautuvat metsäpaloihin.
Vaikka SSAB, Neste. Helen, Fortum ym suurimmat päästäjät ovat päästökaupan piirissä ovat ne silti suurimpia hiilidioksidin päästäjiä Suomessa. Niiden osuus kaikista Suomen 40 milj co2 tonnin hiilidioksidipäästöistä on yli 25%. Ja siten vaikeuttavat ilmastotavotteiden saavuttamista.
Ei taida EU:lla varaa olla kovin tiukka. On niin kovasti kiinni sotapolitiikassa. Suomen suuret hakkuuthan johtuvat suurelta osin Venäjän puun tuonnin loppumisesta, kivihiilestä ja turpeesta luopumisesta sekä metsän kasvun lisääntymisen loppumisesta ts vakiintumisesta. Suomihan tietysti kiltisti maksaa tarvittaessa kun maksoi Ensimmäisen maailmansodan aikaiset velkansakin amerikkalaisille vaikka kukaan ei sitä oikein odottanutkaan.