Käyttäjän Scientist kirjoittamat vastaukset
-
Erikoissairaanhoitopiirit ovat suurinpiirtein samat kuin nykyiset sotealueet paitsi Uudellamaalla joka jaetaan 5 osaan turhaan. Edelleen toimitaan maakuntarajojen yli, viiden vastuualueen/yliopistosairaalan puitteissa. Myös kallis työterveyshuolto säilyy.
Suurin osa metsäkadosta johtuu nykyisin rakentamisesta. Se poistaa hiilinielu ja varaston lopullisesti. Esimerkiksi suurnopeusrata Tampere – Helsinki vie yli 1000 ha metsää jos toteutuu. Samoin vt3 oikaisu tuhoaa paljon metsää lopullisesti.
Maailmassa on vain 15 maata 200sta, jotka ovat vähentäneet hiilidioksidipäästöjään. Suomi niiden joukossa muistaakseni viidentenä. Eikö tämä riitä, turha tuijotella yksittäisiä vuosia ja sektoreita liian. Vanhat siirtomaavallat, Ranska, Hollanti Englanti, Portugali, Espanja ym eivät näyttäneet olevan olevan kovin halukkaita tukemaan entisiä alusmaitaan ilmastohaitoissa.
Kyllä vähän täällä voisi pohtia asioita globaalimminkin eikä vain keskittyä Suomen moraaliposeeraukseen. Näyttää, että fossiilisten polttoaineiden käyttö lisääntyy maailmassa vielä ainakin 10 vuotta. Maailman väestö kasvoi 8 miljardiin juuri, miljardi tuli vain 11 vuodessa. Ei korona vaikuttanut juuri mitenkään. Voisi olla ehkä järkevämpää, että pieni Suomi keskittyisi puhtaampien teknologioiden ja koulutuksen vientiin kehittyviin maihin. Kun Suomen hiilidioksidipäästöt ovat noin promille koko maailman päästöistä ja metsien osuus 0.6% maailman metsistä.
Ehkei nyt ensimmäistä kertaa ollut. 1960-luvulla jo pelkästään metsän suhteen oltiin miinuksella, kun kasvukin oli vain tasoa 60 milj co2 tonnia.
Entäs Putki Paavo ja Putinin palkitsema Heinäluoma. Kovin on selektiivistä Reimalla
Luonnollisella poistumalla Luke tarkoittanee metsien lahoamisesta aiheutuvaa päästöä. Ainakin tällainen luku näkyy Luken laskemista. Siis tapahtuu vaikkei tehdä mitään.
Sinänsä kummallista että Ollikainen tarkastelee vain Suomen päästöjä ja hiilidioksidia. Jos rajan takaa tuotu puu korvataan suomalaisella, tilanne ei juuri muutu maapallon kannalta. Toki toivon ettei niin tehdä.
Reima, isäni metsitti pari hehtaaria peltoa 1975. Nyt siinä puuta yli 300 m3/ha. Suomen metsien keskiarvo alle 150 m3/ha, kuten myös Venäjällä.
Maailmassa on alueita, joissa on suuret luontaiset metaani päästöt ja hiilidioksidipäästöt. Muistaakseni itä-Afrikassa Sudanissapäin on tällainen. Samoin riisinviljelyn päästöjä ei aina lasketa mukaan, koska alueet ovat mukamas olleet ennen suota. Miksi metsien luontaiset hiilidioksidipäästöt noin 5-6 milj tonnia lasketaan Suomessa päästöihin. Aika merkittävä luku, joka tullee lisääntymään ennallistamisen myötä. Vastaa sunnilleen turvemaiden päästöjä.
Ei ainakaan niin kuin Syke teki 20 vuotta sitten eli räjäyttämällä puita. Vaarallista touhua.