Käyttäjän Scientist kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 311 - 320 (kaikkiaan 1,615)
  • Scientist

    Hyvä vertailukohde on luonteis-Venäjän metsät. Siellä on enemmän koskematonta metsää  mutta silti hehtaarilla puuta vain 105 m3(Arkangelin alue) ja etelämpänä vain hieman enemmän. Samoin Kanadan metsät esim. Ontariossa eivät yleensä on kovin sankkoja. Puumäärä (hiilivarasto) suomen metsissä on kasvanut 70% viimeisen 50 vuoden aikana.

    Scientist

    Laskelma sinänsä oikein, mutta ei hiomioi että muodostunut turve on höttöä ei niinkuin puu. Yleensä oletetaan ohittamattoman suon sitovat 4-5ilj tn hiilidioksidia ?

    Scientist

    Hyvää Joulua kaikille, yritetään olla kilttejä.

    Scientist

    Biodiversity Intactness Index- indeksiä ylläpitää British Natural History Museum Lontoossa.  Löytyy googlaamalla. Suomi todella saa siinä toiseksi parhaan sijan Kyproksen jälkeenyhdessä Saksan kanssa, 96%. Ruotsi on hieman Suomen jäljessä.  Tanskan luku on vain 40% tasoa, Englannin suurinpiirtein yhtä huono.

    Suomen hyvä sijoitus johtuu varmaan paljon siitä, että tänne ei ole tuotu niin paljoa vieraslajeja eikä täältä ole hävinnyt juurikaan lajeja. Suomen metsiin ei ole juurikaan tuotu vieraita puulajeja. Ruotsi esim istuttanut paljon kontortamäntyä. Saksassa on muutettu paljon pyökkimetsiä havupuille ja niissä ollut runsaasti kirjanpainaja ym ongelmia.

    Toivottavasti Luontopaneeli huomaa tämän indeksin, mielestäni ei voi sivuuttaa tätä indeksiä. Kyprokselta ei ole vaadittu mitään ennallistamista, Suomelta lähes eniten Euroopassa. Ristiriita !

    Scientist

    Kypros on saari, siksi alkuperäiset lajit säilyneet parhaiten. Ei tarvitse entistää mitään EUn mukaan, kulut 0 euroa. Miksiköhän Luontopaneeli ei käytä tätä BII indeksiä kun se kelpaa British Natural History museollekin.

    Kypros muuten tuottaa sähköstään 70% öljyllä ja melko vähän tuulella, vaikka edellytykset olisivat hyvät. Metsiä vain vuorilla, joita ei juuri käytetä.

    Scientist

    Kyllä metsänomistajan itse pitää määritellä tavoitteet ts. kuinka paljon harvennetaan ja mistä ja mitä puulajia. Voi jättää joitakin kohtia myös harventamatta jos on jo tarpeeksi harvaa.

    Scientist

    Samanlainen kokemus minulla, liian harvaksi menee. No sitten ei tarvitse toista harvennusta tehdä ja ajourille voi istuttaa vaikka koivua. Tulee myös vähemmän vaurioita.

    Scientist

    Metsänielujen varaan ei pidä laskea liikaa Suomessa, eikä missään muuallakaan. Riittää että ne eivät ole päästölähde. On nimittäin oletettavissa että metsäpalot, hyönteistuhot ym luonnonkatastrofit lisääntyvät maailman mittakaavassa. Fossiilisia polttoaineita pitää vähentää  koska niistä tulee yli 70% hiilipäästöistä. Ymmärtääkseni näissä laskennoissa on periaatteena, että luontaisia päästöjä ei lasketa minkään maan kontolle. Se ei myöskään olisi oikeudenmukaista, jos ne ovat seurausta ilmastonmuutoksesta.

    Scientist

    Tomperi, selvisikö mikä promille on?

    Myös valtion virkamiehiä voisi vähentää reippaasti. Helsingissä on tietääkseni noin 80000 julkisella sektorilla (valtio, kunnat yms) töissä olevaa. Varsinaisia työntekijöitä on entistä vähemmän. Sama kehitys ollut myös yrityksissä.

    Scientist

    Tomperi, katsopa nyt vaikka Wikipediasta. Promille on prosentin kymmenesosa (0.1%), ei sadasosa. Ei vaikka ministeri Harakka niin taannoin väitti.

Esillä 10 vastausta, 311 - 320 (kaikkiaan 1,615)