Käyttäjän Scientist kirjoittamat vastaukset
-
Biodiversiteetti on suurinta tropiikissa ja pienenee pääsääntöisesti pohjoiseen mentäessä. Esimerkiksi meillä on vähemmän puulajeja kuin keski-Euroopassa. Onneksi meille ei ole myöskään tuotu uusia puulajeja juurikaan.Ruotsissa on esimerkiksi istutettu paljon kontortamäntyä. Myöskään yksikään puulajeja ei ole tiettävästi hävinnyt täältä jääkauden jälkeen. Uhanalaisin lienee kynäjalava, joka on vuorimännyn ohella ainoa rauhoitettu puulaji Suomessa.
Kovimpa Elokapinalla on erilainen käsitys Suomen luonnosta kuin Lontoon Natural History museolla (BII indeksi).
Hei nyt menee asian vierestä. Luonnolla on kyllä taipumus korjata itsensä ajan mittaan jos halutaan, vanhoja metsiäkin saadaan odottamalla jos halutaan.
Jo 1700luvulla oltiin huolissaan metsien loppumisesta tervanpolton ja sahojen vuoksi. Eivät ole loppuneet.
Alemman jalostusarvon tuote kuten Rakennuspuu on pitkäikäistä. Itse olen joskus myynyt puuta Japaniin. Tuskin meni polttopuuksi vaan japanilaisiin taloihin.
Sellutehtaista keskusteltaessa usein unohtuu että ne tuottavat huomattavan osan Suomen uusiutuvasta energiasta mustalipeän polton kautta.
Saksassa on muutettu paljon luontaisia lehtimetsiä havupuille. Näkyy hyvin lentokoneesta. Ongelmia ollut viime vuosina kovasti kirjanpainajien ja kuivumisen kanssa. Pitää varmaan nyt ennallistaa?
Netissä kyllä väitetään että kevytvesi SMR reaktorit toimivat tavanomaisella 5% U-235 uraanilla. Mistä tä 30% uraani tieto?
Tekstiili ja kenkäteollisuus voi myös hyvin silloin. Nykyisin minimaalista.
Vuosittain syntyy arviolta noin 300000 pesäkoloa muistan jostakin lukeneeni. Tällaiset kolopesijät kuten palokärki ja käpytikka näyttävät voivan hyvin nykyisissäkin metsissä. Samalla tikat tekevät pesäkoloja myös muille linnuille kuten pöllöille. Runsastunut näätä koleaa kaikki kolot ympäristössään ja samalla tuhoaa kolopesijöiden pesiä.
Eiköhän nämä AJ:n viimeksi mainitsematta kohteet kelpaa tähän osittaisen suojelun alaan. Yhdysvalloissa on jopa pikkukaupunkeja suojelualueiden sisällä.