Käyttäjän Scientist kirjoittamat vastaukset
-
Ohjelmassa ei oikein ymmärretty sertifikaatin(vapaaehtoinen) ja metsälain eroa. Sertifikaatin toistuvasta ja systemaattisesta rikkeestä voi menettää sen. Se ei ole rikos. Sertifiointi (PEFC, FSC) tarvitaan lähinnä puun myyntiä silmälläpitäen. Sertifioinneissa tulee usein esiin poikkeamia ja niistä tulee huomautus. Jos jatkuvia ja systemaattisia sitten voi joutua luopumaan sertifioinnista, muttei metsälain noudattamisesta.
Kaikki puolueet varmaan kannattavat diabeteksen ja muiden kansantautien torjuntaa. Mutta harvat uskovat että sillä saadaan 9 mrd budjettivaetta kurotuksi umpeen, tuskin miljardinkaan. Koska valistustahan tehdään jo nyt ja ihmisten käyttäytymistä on vaikea muuttaa. Melkoisen heppoinen ehdotus jota tuskin kukaan vastustaa.
Lintilä voisi tehdä nyt Marinit. Eli käydä nyt puhaltamassa alkometriin ja itkeä torilla, että minäkin halusin vain valoa ja iloa elämääni.
Ei kai Mhy mitenkään hyödy auditoinneista, vaan joutuu niistä maksamaan yksityisille auditointifirmoille. Auditoinnit tehdään standardin mukaan vertaillen. Verrataan standardia ja toteutuma. Pyrkimys täytyy olla jatkuva parantaminen.
Tuulivoimaloiden rakentamisen päästöjen kuittaaminen kestää noin 2 vuottaja aurinkopaneelien noin neljä vuotta erään Stanfordin yliopiston tutkimuksen mukaan. Siinä ei varmaan ollut mukana metsäkatoa ja kaapelikäytäviä.
Nyt Norjassa pitäisi oikeuden päätöksellä purkaa 1400 tuulivoimalaa Trondheimin lähellä, miljardi-investointimenossa hukkaan.
Katsoin twitteriä ja huomasin että ympäristöministeriön tutkimuspäällikkö Suni ei ymmärrä oikein metsien päästölaskentaa. Laskisi metsien päästöt 2x. Ei ymmärtänyt että poistuma on laskettu pääosin päästöksi jo lulucf-sektorilla . Huolestuttaa jos ministeriössä tiedon taso tätä luokkaa. Onneksi muutama twitteristi, mm. Prof Esa Vakkilainen selvitti asian hänelle.
Ehdotettua turvepeltojen vettämistä minäkin pidän kyseenalaisena ehdotuksena metaanipäästöjen vuoksi. Parempi vaihtoehto olisi metsittäminen. Suomalaiset maanomistajat voisivat myydä ne hiilinieluina yrityksille, jolloin valtiollekaan ei tulisi kustannuksia.
Siellähän San Franciscon lähellä on jo Russian Hill, Russian River ja joku linnakekin 1800-luvulta venäläisten hylkeen pyytäjien peruja. Oligarkki Vekselberg on rahoillaan kunnostanut linnakkeen nähtävyydeksi.
En muuten ymmärrä miksi kiinalaiset eivät saisi omaa puolijohde ja mikrosirutuotantoaa käyntiin. Jos se onnistuu Taiwanissa niin miksei manner-Kiinassa. Sieltä löytyy Taiwania paremmin kriittisiä metallejakin.
Eihän Suomen tarvitse kansainvälisistä sopimuksista irtautua. Riittää kun irtaidumme itse itsellemme asettamasta 2035 tavoitteesta ja asetamme tavoitteen vuoteen 2045 kuten Ruotsi. Esim Kioton sopimuksen velvoitteita ei voi juurikaan hiilinieluilla hoitaa.
Ollikainen ja Ilmastopaneeli noudattavat edelleen tätä Suomen itselleen asettamaa 2035 tavoitetta, joka perustuu liikaa hiilinieluihin. Ruotsin tavoite on vuodessa 2045 eikä siellä lasketa sitä juurikaan hiilinielujen varaan. Maailma ympärillämme on muuttunut niin paljon että alkaa olla jo itseruoskintaa 2035 tavoite. Venäjältä ei saa enää puuta ja Luke on muuttanut laskutapaansa sekä metsien vuosittaisen kasvun lisääntyminen on taittunut. Ei 0.6% osuudella maailman metsistä pysty tekemäänmuuta kuin oman vaatimattomanosuutensa. Riittää että maankäyttösektori pysyy hiilinieluna.