Käyttäjän Scientist kirjoittamat vastaukset
-
Paljon ottaa Orpon hallitus lisää velkaa, mutta täytyy muistaa että alijäämästä 3-4 miljardia menee vanhojen velkojen korkoihin.
Tolopainen, tyypillinen en sano mikä asenne. Kyllä siellä oli melko samanlainen teknologia käytössä kuin muuallakin. Ammoniakkia mittailimme ilmasta. Lannoitteita oli vähän levinnyt ympäristöön koska näytti niin rehevää. Zimbabwesta on tuotu Eurooppaan maataloustuotteita ja kaivosteollisuuden tuotteita. Bulawayossa oli sähkölaitos jo 100 vuotta sitten kaivosteollisuuden vuoksi.
Tyypillisesti aliarviomme ns kehitysmaita. Niistä kyllä löytyy monenlaistakin osaamista. Ja Suomea hienompia rakennuksia. Lannoitetehtaita niillä on kyllä omasta takaa. Itse olen sellaisessa käynyt sellaisessa Zimbabwessa. Eivät Brics maat, esim Brasilia, Intia Kiina enää mitään kehitysmaita ole, vaan suuria talouksia.
No en nyt ihan tuota usko, mutta Ukrainan sota on lisännyt kahtiajakoa maailmassa. Länsiliitto käsittää asukasluvultaan vain 1 miljardi ihmistä. Suurin osa maailman maista ei hyväksy USA johtoista maailmaa kuten mm. Stubb sanoi. Erityisesti Afrikka, etelä Amerikka jne eivät halua tukea länttä. Myös suurin osa Aasian maista on vastaan (pl etelä Korea, Japani).
Mutta, Reima, nyt Sdpn johtoon on myös tullut entisiä natseja ja kissantappajarattijuoppoja. Saksalainen Bild lehtikin kirjoitti tästä, joten totta täytyy olla.
Suomen metsät ovat 0.6% maailman metsistä, niillä ei ratkaista paljoa. Kriittisiä ovat Venäjän (20%), Kanadan ja Amazonasin metsät joista osa (Amazon) on jo päästölähde Nasan mukaan. Suomen metsät vielä selvä nielu ja tehtaita suljetaan.
Sähkön myynnistä verkkoon ei muuten tarvi maksaa siirtohintaa. Eikä tietysti myöskään omaan käyttöön tulevasta aurinkosähköstä. Tämä kyllä lämmittää mieltä.
Eiköhän todennäköisin tulos ole valitettavasti jäätynyt konflikti eli viimeinen vaihtoehto. Se tuntuu saavan eniten kannatusta kyselyssä. Sitä mieltä tuntuvat monet asiantuntijatkin olevan, varsinkin Saksassa. Jonkinlainen sopimus, vaikka huonokin olisi parempi kuin jatkuva sota. Sota on myös jakanut maailman kahtia.
Kyllä kannattaa. Minulla kesällä (12 paneelia)tuottaa melkein sen verran kun joutuu ostamaan sähköä. Yöllä tietysti tulee verkosta, mutta päivällä suuri osa menee myyntiin. Kannattavuus on parantunut sähkön hinnan noustua. Myöskään siirtomaksuja ei tule omasta tuotannosta.
Influenssa leviää lintukolonioissa nopeasti mutta myös ruokinnan kautta. Muutama vuosi sitten viherpeipot melkein hävisivät infektion vuoksi, nyt kanta taas elpynyt. Täytyy miettiä lintulautaruokintaa tarkemmin ja aloittaa se myöhemmin.