Käyttäjän Scientist kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 191 - 200 (kaikkiaan 1,642)
  • Scientist Scientist

    Minäkin voisin kyllä vuokrata pientä korvausta vastaan. Nythän en saa paikalliselta seuralta mitään. Eivät ole kysyneet minulta mitään lupaa. Jopa aikanaan pitivät jotakin heinähäkkiä metsässäni.

    Scientist Scientist

    Nyt kun Suomen ja Venäjän välit ovat niin huonot, velivenäläinen kalastaa varmaan lohet pois jo ennen Suomen rajaa?

    Scientist Scientist

    Suomalaisen päästöistä lentäminen varmaan yli 10%, helposti yli 50%. Yksi Thaimaan edestakainen lento vastaa suurinpiirtein keskimääräistä autolla ajoa. Sitten on erikseen ns celebrity lifestyle jolloin päästöt/henkilö voivat olla valtavat. Raivaussahan päästöt suomalaisten päästöistä lienevät keskimäärin alle promillen.

    Scientist Scientist

    Miljonääri Jasper aikoo rakennella myös luksushotelleja ja majoja Inarin järven rannalle, johon lennätetään muita miljonäärejä erämaata katsomaan. Näin vähitellen häviää Inarinjärven erämainen luonne. Onneksi toinen hotellihanke saatiin kumoon.

    Scientist Scientist

    Lähipäivinä saadaan viralliset keskilämpötilat tälle vuodelle. Kyllähän tämä vuosi varmaan on jonkin verran esim vuotta 2020 kylmempi, ehkä jopa1.5 C. Kaisaniemen kohdalla pitäisi tehdä urban heat island korjaus (vajaa aste) vanhoihin lukuihin verrattuna. Suomen pakkasennätystä v. 1999 on varmaan vaikea ylittää kun Kittilän Pokan mittausasema on siirretty korkeampaan paikkaan. Ilmastonmuutos keskustelussa minua jonkin verran ihmetetyttää miksi vertailukohdaksi on otettu ns. Pieni jääkausi eli 1700-1800 luku jolloin oltiin joidenkin arvioiden mukaan (mm eräs Naturen artikkeli) jo lähellä sitä että jäätiköitymiskehitys olisi käynnistynyt

    Scientist Scientist

    Ei vedyn tuottaminen elektrolyysillä vedestä mitään uutta teknologiaa ole. Tehty Suomessakin jo yli 100 vuotta sitten vesivoimalla. Olennaista on että sähkö on käytännössä ilmaista. Tämä siksi että vedyn tuottaminen elektrolyysilla vaatii enemmän energiaa kuin vedystä saadaan!

    Parempi olisi ehkä se, että akkuteknologia kehittyisi niin että tuulisähköä olisi nykyistä tehokkaampaa varastoida akkuihin.

    Ihmisten suhtautuminen tuulivoimaloihin on muuttumassa negatiivisemmaksi mm maisema ja ympäristöhaittojen vuoksi. Olisi kohtuullista, että niiltä kunnilta joille haitat lankeavat ei vietäisi tuulivoimasta saatavia verotuloja. Sama koskee myö ydinvoimaa ja kaikkea uusiutuvaa energiaa.

    Scientist Scientist

    <p>Omassa metsässäni on kuvio, jota ei käsittääkseni ei ole koskaan hakattu. Kovin on kuusivaltainen ja synkkä. Koivua ei ole käytännössä enää juuri ollenkaan. Varmaan joskus yli 100 v sitten ollut koivikko  jonka alle tulleet kuuset. Tämä siis rehevällä maalla. Kenties taas sitten tulee myrsky tai kirjanpainaja joka tuhoaa kuuset.</p><p> </p>

    Scientist Scientist

    <p>Leena syyllistyy aina alatyylliseen parjaukseen kun ei ole asiakommenttia esittää. Surullista. </p>

    Scientist Scientist

    <p>Sukuputtoaaltoja on siis ollut monta. Puhutaan myös luonnollisesta sukupuutosta. Kuudes aalto alkoi silloin kun ihminen alkoi metsästää. Miten se ilmenee Suomessa. Suomen kohdalla sukupuuttoon kuollut laji voi myös palata, kuten metsäpeura. Myös eräät lähes sukupuuttoon kuolleet lintulajit voivat palata.</p>

    Scientist Scientist

    <p>Eivät ole metsät hävinneet etelästäkään, ovat vain talousmetsää. Suomen metsiä on kaskettu ,  poltettu tervaa jne vuosisatoja. Varsinaisia puupeltoja edelleenkin vähän ja nyt näyttävät suositukset muuttuvan taas sekametsän suuntaan. Tammi tuntuu leviävän myös talousmetsiin, ainakin Tampereen ja Kouvolan seudulla. Omassa metsässäni neljänneksi yleisin puulaji. Pitäisikö poistaa kin ei ollut ennen. Mielestäni lisää monimuotoisuutta. Pystykarsintaa on kyllä harjoitettu Suomessa vähän, lähinnä saksalaisten juttu.</p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p>

Esillä 10 vastausta, 191 - 200 (kaikkiaan 1,642)