Käyttäjän Scientist kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 1,733)
  • Scientist Scientist

    Karkean hinta arvion hinnasta saa etelä Suomessa kertomalla puukuutioiden määrän 40:llä. Siis jos esim 1000 kuutiota ->40000. Nykyisin kyllä 50 lienee parempi kerroin. Paljon vaikuttaa sijainti, tieyhteydet jne. Myös maaperä ja kesäkorjuukelposuus hyvä. Puuhapalstojen hinta voi nousta joskus paljonkin.

    Scientist Scientist

    Kurki,tässä linkki. Mikola väitti tämän perusteella että Suomen ja Ruotsin menetelmät tuottavat saman tuloksen. Kuitenkin SFSI Ruotsin menetelmä tuotti 3-4 krt tuloksen maaperän hiilinielulle. Ero ei kuitenkaan ollut tilastollisesti merkittävä 95% luottamusvälillä tulosten suuren heittelyn vuoksi.

    https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0304380012005972

    Scientist Scientist

    Supercel on nykyisin kiinalaisessa omistuksessa. Keltakankaan kohdalla myös teknologia tulee Kiinasta ja Suomen valtion Metallijalostus mukana 30%. Kiinalaisten rahoittamat sellutehtaiden ym metsähankkeet menneet pieleen ja hyvä niin. Japanilainen firma omistaa Metsäfibrestä kolmasosan. Itse asiassa pelasti sen.

     

    Scientist Scientist

    Metät kunnossa, luitko sen Kupermanin artikkelin. Ei siinä oikeutettu Putinin hyökkäystä mutta kerrottiin vähän toinen kanadalaiseen tutkimukseen perustuva tarina Maidanista ja Ukrainan presidentin syrjäyttämisestä. Myös se että Ukraina hylkäsi Minskin rauhansopimuksen todellisuudessa. Piti sitä liian epäedullisen itselleen.  Samoin siinä puhuttiin Istanbulin rauhanneuvotteluista ja niiden umpikujasta.

    Scientist Scientist

    Ja sitten on olemassa se vertailu vuodelta 2013 (Ortiz ym ym). Siinä ruotsalaisten menetelmä tuotti johonkin verran suuremman nielun, mutta se ei ollut tilastollisesti merkittävä suuren varianssin vuoksi (95% luottamusvälillä).

    Scientist Scientist

    Pari tutkijaprofessoria on muistaakseni joutunut päättämään työsuhteensa vierailtuaan tutkimusseminaarissa Venäjällä. Toinen arktisen alueen tutkija, toinen rauhantutkija. Vakinaisen professorin palli lienee vakaampi.

    Scientist Scientist

    Amerikkalaisen prof Kupermanin kirjoitus Trumpista ja Ukrainasta kannattaa lukea. Löytyy The Hill lehdestä. Eroaa paljon suomalaisesta keskivertomediasta. Löytyy googlaamalla.

     

    Scientist Scientist

    Kyllä tarvitsee, mutta uusia Nokioita ei synny kuin ehkä kerran 100 vuodessa. Solar Foods tuskin on sellainen. Bioreaktoreissa on tehty hiivaproteiineja jo ainakin 20 vuotta. Tuotanto vaatii hyvin vähän energiaa verrattuna Solarfoodsin prosessiin. Tuotteitakin markkinoilla Suomessa mutta suosio ei kovin suuri. Maanviljelyssä on se hyvä puoli että energia tulee ilmaiseksi auringosta.

    Täytyy vain supistaa valtion hallintoa. Tarvitaanko esim kestävyyspaneeli, ilmastopaneeli, luontopaneeli ja metsäpaneeli. Samoin miksi pitää olla erikseen tasa-arvovaltuutettu ja yhdenvertaisuusvaltuutettu ja molemmilla byroot.

    Scientist Scientist

    On se hyvä että nyt edes pyritään jonkinlaiseen aselepoon ja rauhaan turhan tappamisen sijaan. Sellaista yritystä EU maista ei juuri ole löytynyt.

    Scientist Scientist

    Tietääkseni Tanskassa valtio maksaa viljelystä poistettavista turvepelloista. Samaa voitaisiin tehdä Suomessa. Tosin meillä on peltoa vain 7% pinta alasta. Nyt viljelijöiden into luopua turvepeltojen viljelystä on ymmärrettävästi pieni.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 1,733)