Käyttäjän Scientist kirjoittamat vastaukset
-
Kyseessä on yhden hullun ohjaajan artikkeli.
Vähän sama henki vallitsee nyt Ukrainassa venäjänkielisen väestön suhteen.
Venäjän varjolaivasto on melko epämääräinen käsite. Tarkoittanee vain mukavuuslippumaiden laivoja joita liikenteessä ainakin neljä sataa. Mitenkähän poliisilta sujuu kapteenin kuulustelu jos suostuu puhumaan vain maoria ? Cookinsaaret on kai osin itsenäinen Uuden Seelannin kolonisoima maa Tyynellä valtamerellä.
Aika tylsiä metsistä tulee jos tavoitellaan vain mahdollisimman suurta kasvua. Toki taimiaines on pidettävä hyvänä. Mutta monimuotoisuus kärsii. Näyttää kyllä siltä että jokunen sellutehdas poistuu kun Venäjältä ei saada enää puuta lähi tulevaisuudessa.
Islannin muinaiset metsät lienevät olleet pääosin tunturikoivikoita. Niitä on vielä jäljellä mm Dimmu Borgir nimisessä paikassa.
Metsä näyttää menestyvän paremmin pohjoisessa Akureyrin lähistöllä. Siellä on saha, joka ottaa tukkinsa osin merellä ajelehtivista puista. Merivirrat tuovat niitä mm Siperiasta.
Ei ne kuuset siellä nytkään näytä hyvin menestyvän. Paljon näkee ruskeita kuusia. Lisäksi istutettu paljon alaskalaista mustapoppelia, joka näyttää menestyvän paremmin.
Kun puhutaan Islannin 4 pv työviikosta täytyy muistaa että siellä on ollut yli 200 h Suomea pidempi vuosittainen työaika. Eli tehty vuodessa yli kuukausi enemmän töitä. Nyt tullu lähemmä suomalaista julkisen sektorin 36 h työaikaa. Muistan Islannista 1990luvun alusta että siellä oli kova työvoimapula. Monet tekivät kahta työtä ja inflaatio taisi olla noin 40%.
Aika hyvin ovat euron ulkopuolelle jääneet maat menestyneet. Siis Ruotsi, Tanska ja myös EUn ulkopuolelle jääneet Norja, Islanti, Sveitsi jne. Taisi Wahlroos sanoa, että yksikään kehittynyt länsimaa ei tule liittymään enää euroon. Yleensä aiheuttaa hintatason nousun kuten Eestissä ja Kroatiassa .
Saksan metsät eivät enää ole hiilinielu. Suuri hiilivarasto kylläkin, koska metsissä puuta keskimäärin 300 m3/ha.
Ymmärtääkseni näissä laskelmissa ei ole huomioitu Venäjältä ennen 2022 tuotua 10 milj. kuutiota, joka on noin 15% Suomessa käytetystä puumäärästä. Tn Venäjän puolella hakkuut ovat vastaavasti vähentyneet, tuskin pystyy puuta muuallekaan Eurooppaan myymään. Luulisi EUlta löytyvän ymmärrystä asialle kun sekaantunut sotaan. Luken muuttuneet laskelmat ovat myös surullisia ja humoa mainetta ko laitokselle.
Metsänomistajana voisin kyllä myydä metsääni hiilinieluksi, mutta valtio ja EU ovat sen sosialisoineet. Olisi kuitenkin mahdollista luoda erilliset kirjanpidot/rekisterit myydyille hiilinieluille ja muulle metsälle (on jo).
Kun kaikki huomio on kiinnittynyt Syyriaan EU on ajamassa läpi Mercosur vapaakauppasopimusta. Saksa kannattaa, mutta Ranska vastustaa. Suomen hallitus ilmeisesti kannattaa kun kuuntelee vain teknologiateollisuutta. Sopimus on varmaan hyvä EUn kipuilevalle autoteollisuudelle. Lisäksi etelä-Amerikasta saa metalleja. Mutta se on erittäin huono maataloudelle. Sieltä varmaan tulee mm halpaa lihaa, viinejä, viljaa yms. Olisi hyvä että asiasta keskusteltaisiin myös Suomessa. Vastustavia valtioita on mm Ranska, Puola, Hollanti, Italia.
YKn turvaneuvoston koostumus on paljolti 2. Maailmansodan peruja. Pysyvinä jäsenvaltioina on myös väkiluvultaan Venäjää pienemmät Englanti ja Ranska. Nekään eivät halua luopua asemastaan. Jos valittaisiin pysyvät jäsenet väkiluvun perusteella, ei mukaan tulisi yhtään eurooppalaista valtiota.
Näyttää kyllä jossain määrin siltä että länsimaiden 500 vuotinen hegemonia on alkanut murentua. Idän ja globaalin etelän maat eivät näytä asettuvan lännen rinnalle esim Ukrainan sodassa. Ja miksi noiden pitäisikään.