Käyttäjän Scientist kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 1,642)
  • Scientist Scientist

    Niin olen minäkin huomannut.

    Scientist Scientist

    Kerropa nyt Leena se koulutuksesi. Kerran jo kysyin mutten saanut vastausta.

    Scientist Scientist

    Olen luonnontieteilijä, FT ja dosentti. Entä sinä? Täällä törmää usein muita aliarvioiviin kommentteihin sellaisten taholta joilla itsellään ei kummoinen koulutus.

    Tietoa voi kopioida, muttei välttämättä ymmärtää. Varsinkaan eri asioiden yhteyksiä. Eikä myöskään tieteen tietoihin liittyviä epävarmuuksia.

    Scientist Scientist

    Amerikkalaisista 55% vastustaa Ukrainan lisävarustamista ja moni ajattelee myös että sota johtuu Naton liiasta itälaajenemisesta. Tätä ajattelua on sekä demokraattien vasemmistosiivessä että republikaanien oikeistosiivessä. Eli Ukrainan varustaminen näyttää jäävän EU maiden huoleksi ja rasitteeksi.

    Scientist Scientist

    Et nyt oikein ymmärtänyt kommenttiani. Amoc on osa Golfvirta ilmiötä  mutta Golfvirta ei ole vain amoc. Tuulet ja suihkuvirtaukset tulevat lännestä. Reima kerropa mikä on koulutuksesi ja voisit myös käyttää siistimpää kieltä.

    Scientist Scientist

    Ilmastopolitiikassa on sekä denialisteja että alarmisteja. Media vetää usein mutkat suoriksi näissä. Auringon aktiivisuus vaikuttaa tottakai, mutta sen vaikutus on pieni nyt. Pienen jääkauden aikana oli ns Maunderin minimi. AMOC ja Golfvirta eivät ole sama asia  vaan amoc on osa sitä. Tuulet merkittävimpiä.

    Suomeen ilmaston lämpenemisellä on sekä positiivisia että negatiivisia vaikutuksia. Vai kaipaako joku 1800 luvun ilmastoa toistuvine nälkävuosineen. Myös talven kylmyys lisää enemmän kuolleisuutta kuin kesän lämpö.

     

    Scientist Scientist

    No kyllä ydinreaktiota voidaan pitää myös radiokemiallisena reaktiona. Muuttuvathan siinä alkuaineet toisiksi  tosin äärimmäisen hitaasti. Mitä tällä tekemistä persujen kanssa ?

    Golfvirran pysähtymisellä pelotteluun törmäsin ensimmäisen kerran jo 25 vuotta sitten. Vaikuttaa kaikista median uutisista huolimatta äärimmäisen epätodennäköiseltä ainakin lähitulevaisuudessa. Jääkausi sitten erikseen. Epätodenmäköinen siksi että merivesi on hyvin lämmintä nyt ja Golfvirta ei riipu vain suolakierrosta vaan sen tärkein ajuri on tuuli. Myöskään virtaukset eivät ole muuttuneet dramaattisesti. Mittauksia tehty vasta 2004 lähtien. Tietysti Grönlannin jäätikön sulaminen voisi vaikuttaa, mutta siihen menisi ainakin 1000 vuotta.

    Scientist Scientist

    Ei jääkautenakaan koko maapallo jäähän peity. Viime jääkausi ulottui vain noin Tanskan ja keski-Englannin tasolle. Yllättäen Siperia eikä Kanadan preeria olleet juurikaan jään alla. Syynä vähäsateisuus. Jäätikön muodostuminen edellyttää sateista ja riittävän kylmää ilmastoa. Sellainen oli Skandinaviassa ja Alpeilla.

    Scientist Scientist

    Ei se nyt ihan toppaa, seurantaa ollut vasta vuodesta 2004. Aluksi hivenen hidastumista, mutta sitten taas 2012 lähtien hiukan kasvua. Seuranta aika tavattoman lyhyt johtopäätöksiin. Erilaiset epäsuorat proxy tutkimukset (esim sedimentti tms) taas tavattoman epävarmoja.

    Scientist Scientist

    Eivät nämä polaaripyörre suihkuvirtauksen häiriö (vortex) ilmiöt ole yleistyneet, ei selvää trendiä kumpaankaan suuntaan. Niistä on alettu puhua enemmän vaan. Twitteristä löytyy erään Ilmatieteen laitoksen tutkijan (Rantanen) kommentteja ilmiöstä.

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 1,642)