Käyttäjän Scientist kirjoittamat vastaukset
-
Yhtiössä päätöksen tekevät toimitusjohtaja ja hallitus. Hallituksessa ei tällöin ollut valtion edustajaa. Olen käynyt Fortumin yhtiökokouksissa lukuisia kertoja. 6-8% tuotto verkoista oli liian vähän Fortumille, siksi ne epäviisaasti myytiin. Omistaohjausministeri oli tällöin eräs Pekka.
Fortum on hyvä osingonmaksaja, nytkin osinko 10% luokkaa. Valtio taitaa saada 0.5 miljardia.
Reima taas tapansa mukaan välittää väärää tietoa Fortumin kaupoista. Aholla ei ollut mitään tekemistä asian kanssa. Löytyy myös MOT ohjelma aiheesta. Keskeiset tekijät olivat tj Pekka Lundmark , hallituksen pj Sari Baldauf, ja talouspäällikkö Rauramo. Juurisyy kauppoihin oli Fortumin verkkojen myynti. Toki Fortum teki hyviäkin kauppoja kuten Ruotsin vesivoima.
Niin ja Marin taisi vain lomailla. Uniper myytiin 1.5 euron osakehintaan nyt arvo noin 5 euroa. Fortumin tappiot 6 mrd. Toki Saksan valtio maksoi Fortumin vakuudet Uniperille takaisin.
Oppina se, että pienemmän firman ei kannata ostaa itseään suurempaa.
Perussyy Uniperin tappioihin oli Saksan nykyhallitus, joka pakotti Uniperin myymään kaasua tappiolla.
Jos vertaillaan sähkön hintomuotoja pitäisi käyttää ns kulutuspainotettua sähkön hintaa ainakin sähkölämmitteisessä talossa. Niissä sähkön kulutus on yleensä suurinta silloin kun se on kalleinta. Eli pakkaskorkeapaineiden aikaan
Minulla kesällä kulutus 300-400 kWh ja kylmänä talvikuukautena 2500 kWh. Suuri ero johtuu osin aurinkopaneeleista, jotka tuottavat kesällä enemmän kuin oma kulutus. Kesällä kuluu ostosähköä vain yöllä.
Olin Thaimaassa aikanaan YKn tehtävissä. En ole viitsinyt käydä 30 vuoteen, kun maassa aina sotilashallitus. Jos kansa uhkas äänenestää väärin, se estetään armeijan toimesta. Maaseudun väki hyvin köyhää. Nykyinen kuningas täysi hulttio, lapsia siellä täällä ja valtio joutui pelastamaan hänet pelivelkojen vuoksi. Kuninkaan arvostelusta joutuu helposti vankilaan. Bangkokin asukkaista on kolmasosa kiinalaistaustaisia, eivät pääse armeijaan. Länsimaat ovat myös historiassaan kohdelleet Kiinaa kaltoin ja hallinneet sitä. Hongkong on perua Ooppiumsodasta, jolla yritettiin lamauttaa Kiinan kansaa. Luin juuri että Thaimaahan on muuttanut paljon venäläisiä ilmeisesti sotaa pakoon.
Hyvä kysymys, mutta kyllä kaikki liiketoiminta tavalla tai toisella saastuttaa. Vaikkapa pankki ja itc ala tekevät sitä vaikka emme heti ajattele niin. Sähkön kulutuksesta informaatioteknologian osuus yli 10%, lisäksi laitteet ja verkko vaativat kaivoksia ja harvinaisia metalleja yms.
Suomen sisäiset lentopäästöt ovat pieniä ja niitä koskee 10 tai 14% vero jo nyt. Sen sijaan ulkomaanlennot ovat verottomia. Ei mitään järkeä lopettaa esim Oulun, Rovaniemen tai Kittilän kenttiä kun sinne tulee paljon turisteja Euroopasta. Sen sijaan Vantaan 28 km tunneliin suunnitellun lentoradan voisi perua. Kuka turisti Suomeen saavuttua haluaa matkustaa tunnelissa Helsinkiin. Myös tunnin junien suunnittelut voisi laittaa jäihin kun Suomen rataverkko on muutenkin huonossa kunnossa.
Kyllä yritykset maksavat voitoistaan yhteisöveron 20%, osingoista verot pois päältä 25%, eläkkeistä valtaosan n. 80 %. Tämän lisäksi useita muita veroja. Mistä käsitys että eivät maksa ?
Reima hei, hyvä olisi myös poistaa ay-liikkeen veroedut esim VVO/Kojamolta saaduista osingoista. Ei ole yleishyödyllinen järjestö. Tosin tällä hetkellä.näyttää menevän huonosti. Myös voisivat itse kerätä jäsenmaksunsa.
Kansaedustajia on turha kadehtia, heidän palkkansa ja etunsa eivät ole korkeita.
Kallen listassa on sekä suuria että merkityksettömiä veronkorotuksia ja alennuksia, mutta oikeilla jäljillä ollaan. Itse nostaisin ainakin seuraavia veroja.
Alv selektiivisesti.
-elektroniikka, vaatteet, viihde, lentäminen ym
– yhteisövero 20–> 22%
-sähköautovero myöhemmin
-listaamattomien yritysten verotuet pois
-verovähennykset pois asuntosijoittajilta
Indeksien jäädytykset