Käyttäjän Scientist kirjoittamat vastaukset
-
Suomessa köyhyys on lähinnä suhteellista köyhyyttä. Köyhyksi lasketaan jos tulotaso alle 60% mediaanitulotasosta (noin 2600 euroa). Ei alle 3000 tienaava, kuten Jutta Urpilainen joskus sanoi. Absoluuttista köyhyyttä (alle 2 dollaria/pv) ei juuri esiinny , paitsi poikkeustapauksissa. Maailmassa on muuten köyhyys puolittunut melko lyhyessä ajassa viime vuosikymmeninä, suosittelen Hans Roslingin kirjaa faktojen maailma. Köyhien määrä lisääntyi hurjasti Suomessa kun myös opiskelijat alettiin laskea köyhyksi (pääosin). Luontaistaloudessa elävä on periaatteessa absoluuttisesti köyhä.
Tämän lisäksi kotihoidon piirissä olevien kunto on tänä päivänä huomattavasti huonompi kuin 10 vuotta sitten !
Ei varmaan ratkea pelkästään mitoitusluvulla, mutta ehkä hieman auttaa. Jos halutaan pienempiä ja inhimillisempiä vanhainkoteja, tarvitaan lisää rahaa. Tampereella on kaupungin omista yli 1000 hengen vanhainkoti, jossa oli yli 100 hoitajan vaje noin 10 vuotta sitten. Asian esiin nostanut hoitaja taisi silloin päätyä kansanedustajaksikin. Tre taipui vasta lääninhallituksen useiden ukaasien jälkeen.
Miksi, emme voisi muuten rakentaa pieniä hirrestä tehtyjä vanhainkoteja, kuten Sveitsissä on ?
Kyllä Tradekan omistama Medgroup Onni-hoiva teki yhteistarjouksia Espericaren kanssa ihan viime päiviin asti. Nyt sitten kummasti ”moraalinen vastuu heräsi jälkikäteenkun tuli kohu.
Revalle (kok. puoluetoimisto?) tiedoksi, että valtionapurahat kunnille eivät ole olleet enää pitkiin aikoihin korvamerkittyjä. Mikähän halitus leikkasi enoten kuntien valtionapuja. Muistelen, että tapahtui välillä 2011-2015, ilmeisesti tarkoituksella ajaa pienet kunnat pakosta isojen syliin.
Nykyinen tilanne on pitkän kehityksen tulos, Vanhuspalelulain teki edellinen sixpack-hallitus. Siihen ei todella tullut sitova hoitajamitoitusta. Suositus taisi olla muuten 0,6/hoidettava. Sitten samainen hallitus leikkasi 300 miljoonaa euroa vanhustenhoitokuluja. Myös työterveyshuolto on pääosin yksityisten hoidossa, eikä se ole tuntunut haittaavan ay-liikettä/SDP:tä. Ehkä vanhuspalveluakia olisi korjattava s-.e. siihen tulee riittävä minimimitoitus.
Tietääkseni sote-lainsäädäntöesityksessä on pidäkkeitä/säädöksiä voittojen viemisestä ulkomaille. Niitä ei nykytilanteessa ole lainkaan. Nykytilanteessa yksityistäminen voi jatkua villisti. Onneksi nyyinen kotikuntani ei ole sitä tehnyt.
Itselläni on omien vanhempieni kohdalla negatiivisia kokemuksia julkisesta terveydenhuollosta. Isääni ei viety WC:hen hänen pyytäessään ja piti tehdä alleen vaippoihin. Nyöryyttävää. Vanhuksille syötetään myös liikaa lääkkeitä, että hoitotyössä päästäisiin helpommalla.
.
Näkyy siellä hoivabisneksessä toimivan myös Tradekan vuosi sitten Medgroupilta ostama ONNI hoivayhtiö. Se tekee myös yhteistyötä Esperin kanssa kotihoivan puolella. Tradekan hallituksssa on lähinnä vasemmistopoliitikkoja, mm. Eero Heinäluoma.
No kannattaa lukea tuo Luken vastine Tahvoselle, siitä selviää todella paljon.
Miten laki on kieltänyt metsien hoitamisen 3,5% tuottovaatimuksella ?
Nythän monet sijoitusrahastotkin lupailevat 3-5% tuottoja.
Ei voida olettaa, että yksi professori on oikeassa ja muut useat samantasoiset tutkijat/professorit väärässä ! Jos tuotto on ollut viime vuosina noin 3,6%, niin miksi 3,5% ei saa käyttää.
Metsän hakkaaminen liian nuorena voi kylläkin parantaa tuottoja lyhyellä tähtäimellä, mutta heikentää niitä HUOMATTAVASTI pitkällä tähtäimellä kun ei tule tukkia.
Sairasta ja ala-arvoista iloita toisen syövän uusiutumisesta. Voisiko moderaattori vähän hillitä Reva-ryhmää.
Pienin työttömyys Suomessa on Pohjanmaan maaseudulla, Närpiö/Närpes, Luoto/Larsmo (2%) jne.
Helsingin työttömyys on maan keskitasoa suurempi Tampereesta puhumattakaan, relusti yli 10% , joskusjopa 18%. Helsingin seudulla pienimmät työttmyysluvut ovat Sipoossa, Inkoossa, Askolassa, Nurmijärvellä jne.