Käyttäjän Scientist kirjoittamat vastaukset
-
Ei se nyt ihan toppaa, seurantaa ollut vasta vuodesta 2004. Aluksi hivenen hidastumista, mutta sitten taas 2012 lähtien hiukan kasvua. Seuranta aika tavattoman lyhyt johtopäätöksiin. Erilaiset epäsuorat proxy tutkimukset (esim sedimentti tms) taas tavattoman epävarmoja.
Eivät nämä polaaripyörre suihkuvirtauksen häiriö (vortex) ilmiöt ole yleistyneet, ei selvää trendiä kumpaankaan suuntaan. Niistä on alettu puhua enemmän vaan. Twitteristä löytyy erään Ilmatieteen laitoksen tutkijan (Rantanen) kommentteja ilmiöstä.
Suomen metsäteollisuudessa on hyvää sen koko ketju ja klusteri. Puu, metsäkoneet, paperi ja kartonkikoneen, tehtaat työvoima jne kaikki Suomesta. Puin ympärille on syntynyt laaja teknologiateollisuus. Kun verrataan esim Neste Oy: hyn, jonka fossiilinen öljy tuodaan jostakin toiselta puolen maapalloa tänne jalostettavaksi ja sitten viedään taas ulkomaille.
Lämpimässä ilmastossa lajirunsaus on yleensä aina suurempi. Suomeen on levinnyt runsaasti uusia lintulajeja sitten 1800 luvun. Esim lehtopöllö, naurulokki, useat haikaralajit jne.
Huvittavaa on että kaikesta kuten tästä kovasta pakkasjaksosta syytetään ilmastonmuutosta kuten Ylekin teki. Asiaa kommentoi mm eräs Ilmatieteen laitoksen tutkija Twitterissä ja totesi että pakkaset olisivat vielä kovempia ilman ilmaston lämpenemistä.
Tämän talven kylmyys tulee tappamaan suuren osan metsien hippiäisistä, puukiipijöistä, tiaisista jne.
Epäilen kyllä Petkeles nimimerkin koulutustaustaa kun faktoja ei löydy. Yleensä vain katkeroitunutta ivaa.
1750 luvulla metsiin vaikutti voimakkaasti katkeaminen ja jokivarsissa myös tervanpoltto. Joten voisi olettaa että jonkin verran nuorta metsää ja koivikkoja oli. Kaskea viljeltiin vain muutama vuosi kerrallaan, jonka jälkeen se koivikkona toimi riistapeltona.
Ihmettelen mihin perustuu tieto 1750 luvun metsistä. Siitä tuskin mitään systemaattista mittaustietoa. Tietysti voidaan verrata nykyisiin suojelualueisiin, mutta sehän ei nyt ole ihan sama. Ilmasto olot toiset.
Suomen ilmasto on lämmennyt noin 2 astetta verrattuna 1800 lukuun, jolloin vielä vallitsi ns Pieni jääkausi toistuvine nälkävuosineen. Tämä lienee pääosin hyvä asia Suomen kannalta. Siis 4 astetta tarkoittaisi 2 astetta ylöspäin. Tampereelle tulisi Tukholman ilmasto lauhempine talvineen.
Muistan aikanaan uutisen kv. Geologien kongressista, jossa todettiin että olemme menossa kohti jääkautta. Se ahdisti nuorta poikaa. Ilmastohan oli 1960 luvulla noin asteen kylmempi kuin 1930 luvulla.
Nyt on ollut 4 kk selvästi normaalia kylmempää, vähintään -2 asteen anomalia. Pitää mennä vuodenvaihteeseen 2009-2010, että löytyy vastaava talvi. Norjassa on mitattu myös pakkasennätyksiä Oslossa -31 C.
<p>Mitä mieltä metsärahastoista? Pitäneet pintansa ihmeen hyvin, esim UB Metsä ja OP Metsänomistaja. Johtunee puun hyvästä hinnasta, jota ylläpitää mm Venäjän puun tuonnin loppuminen. Yli 10% tuotot hyviä kiinteistörahastoilta.</p>