Käyttäjän Scientist kirjoittamat vastaukset
-
Remie kirjoittaa kyllä höpöä ”varmaa tietoa” Sipilästä. Jätevesiasetusta valmisteltiin jo vuosina 2000-2002, jolloin Sipilä ei tietääkseni ollut millään tavoin valtakunnan politiikassa (itse olin silloin ympäristökeskuksessa töissä). Ministeri oli tällöin muistaakseni RKP:n puheenjohtaja. Sittemmin lakia on useaan otteeseen lievennetty. Asetuksesta tuli alunperin liian tiukka väärin perustein, oletettiin kaiken jäteveden menevän vesistöön.
Paunio on kieltämättä melko tendenssinomainen kirjoittaja, joka on ottanut elämäntehtäväkseen vastustaa vihreitä. Mutta kieltämättä hän on monesti oikeassa, varsinkin näissä kansanterveysasioissa (mm.lääkärikoulutuksensa perusteella). Ei meitä malaria uhkaa, vaikka ilmasto hieman lämpenisikin. Trooppisesa Singaporessa ei ole malariaa, mutt sitä li Suomessa kylmällä 1800-luvulla. Sosiaaliset olosuhteet, elintaso, matkustaminen ovat määräävämpiä kuin keskilämpötila.
Ei tee tappiota ollenkaan, aika hyvältä näyttävät tunnusluvut. Mistähän Tolopaisen käsits on peräisin. Käytännössä velaton yhtiö ja tekee reilua voittoa. Osinkokin melko hyvä. Vanhentuvia paperikoneita tullaan varmaan sulkemaan jatkossakin.
https://www.kauppalehti.fi/porssi/porssikurssit/osake/UPM
PohjoisItalian ja Itävallan kaarnakuoriaistuhoihin on syynä myös siellä vuosi-pari sitten sattuneet voimakkaat myrskyt, jotka kaatoivat paljon kuusia. Olen menossa loppuviikosta Sloveniaan, täytyy katsella onko siellä sama juttu. Olen lukenut, että Sloveniassa on viime vuosina ollut laajoja tykkylumituhoja metsissä.
Olisiko tämä kuusipora sama kuin kaarnakuoriainen ? Googlen käännösvirhe. Ei mitään ihmeen kuusiporaa ole ?!
Kummallinen firma tämä UPM kun mikään ei kannata ja silti firmalla menee hyvin myös Suomessa.Kyllä erikoispaperit ja erää puukuitutuotteet ovat hyvin kannattavia. UPM:lle sitä on tarralaminaatti (mm. viinipullojen etiket) ja Ahlström-Munksjölle moninaiset puukuituotteet (suodattimet, sairaalatuotteet, erilaiset kuitukangastuotteet ). Viimeksimainittu firma hyötyy sellun hinnan laskusta, koska sillä ei ole omaa sellun tuotanto
Rikkiheksafluoridia (SF6) käytetään kyllä muuntoasemissa kaikenlaisen sähköenergian kanssa, ei vain tuulivoiman. Tälle suojakaasulle on koetettu löytää korvaavia vaihtoehtoja, mutta se on todella pysyvä ja inertti kasvihuonekaasu. Yhtä hyvää ei ole vielä löydetty.
Maataloustuotanto ei ole tietääkseni joutunut vielä mihinkään suurempiin ongelmiin mehiläiskadon vuoksi. Siitä on myös vielä puutteellista ja osin ristiriitaista tietoakin. Suurin ja ihmisen terveydelle haitallisin ongelma on liikalihavuus, joka on jo maailmanlaajuinen ongelma. Syödään liikaa ja liikutaan liian vähän.
Paperi on kuitenkin esim UPM:n päätuote ja käsittääkseni tuottaa edellen kohtuullisen hyvin. Ainakin siitä päätellen että firma on lähes velaton ja tuottaa reiusti voittoa. Toki UPM:llä on myös erikoisapereita kuten laminaattitarrapaperit. Muttei juuri karonkia tietääkseni.
Postin kilpailjat tietysti kannattavat Postille mahdollisimman korkeaa kulurakennetta (mm. korkeampia palkkoja), koska se parantaa heidän kilpailutilannettaan. Heillä on oma intressi tässä kiistassa. Posti pitäisi varmaan jakaa kahteen osaan, joista toinen toimii kilpaillulla sektorilla ja toinen hoitaa jakeluvelvoitetta (ei voittoa tuottava sektori).
Virkamiehen harmiksi tiedoksi, että Suomessa on 18 sellutehdasta, 20 paperitehdasta sekä 17 kartonkitehdasta. Lisäksi mm. vaneritehtaita on noin 10 kpl ja sahoja kymmeniä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_mets%C3%A4teollisuus
Virkamies on kyllä väärässä Kymijoen puhdistumisen suhteen (olen syntyny ko. joen rannalla). Se on puhdistunut melkoisesti sitten 1970-luvulta. Inkeroisissa ei myöskään ole tietääkseni sellun keittoa vaan kuumahierretehdas.
Lohi nousee jo Langinkskelle. Vesiensuojelun suhten on tapahtunut dramaattinen kehitys sitten 1970 luvun. Tuotanto on kaksinkertaistunut ja päästöt silti pudonneet alle kymmeneen prosenttiin entisestä.
Mitä Kulmuniin tulee, luin juuri että Norjan keskustapuolue sai vaalivoiton ja 15% kannatuksen nimenomaan syrjäseutujen puolustamisella.