Käyttäjän Scientist kirjoittamat vastaukset
-
Ilmastopaneelin autovertailussa oli sähköauton akuston kestoksi arviooitu 300 000 km, joka ei ole realismia kuin ehkä joidenkin Teslojen kohdalla. Jos laskelmaan otettaisiin mukaan akuston uusiminen a 10000 euroa, niin lopputulos pitkällä aikavälillä muuttuisi täysin.
Uskomaton päätös KHO:lta. Ei sudella ole pientä reviiriä ja vuodesta toiseen samaa pesäpaikkaa. Liikuvat laajoilla alueilla. Minkähän näköiset poliittiset tausta-avustajat KHO:lla on. Ja ihmisistä ei kai väliä kunhan suden reviiriin ei kosketa.
Ja koko ajan pitäisi kuitenkin saada tuulivoimaa lisää, tämä päätös vaikeuttaa uusien voimaloiden perustamista oleellisesti. Ovatkohan lakimiehet ymmärtäneet tämän.
Parasta olisi, että Haavisto/hallitus lähettäisi sinne virkamiehiä tutkimaan tilannetta vielä tarkemmin ja haastattelemaan äidit. Tämän jälkeen Haavisto/hallitus tekisi oikean poliittisen päätöksen ja ottaisi vastuun asiasta. Nyt on edelleen liikaa sälytetty asioita virkamiehille. En haluaisi olla se virkamies joka tekee päätöksen ja menee alHoliin. Ymmärrän hyvin UM:n konsulipäällikön kieltäytymisen.
Neste valmisttuu uusiutuvia paljolti muualla kuin Suomessa. Tietääkseni mm. Singaporessa ja Rotterdamissa.
Ruotsin etu on juuri suuri määrä hiilidioksidivapaata energiaa (vesivoimaa, ydinvoimaa, tuulivoimaa). Ruotsi aikoo hiilineutraaliksi 2045 ja siihen nähden Suomen tavoite 2035 on vähän liian tiukka. Toki on hyvä jos hiilivoimaloita aletaan sulkea mahdollisimman pian ja etsiä hoidetaan järkevästi. Tavoite 2045 olisi realistisempi Suomelle, silloin nähtäisiin paremmin mikä teknologia/teknologiat voittaisivat liikenteessä (sähkö, vety, biokaasu vai synteettiset polttoaineet).
Isomäen kolumni osui asian ytimeen ja sen soisi jokaisen poliitikonkin lukevan !
Tänään näykyi myöskin uutisissa että Luke/ministeriö on saanut vertailutason laskettua. Se on selvästi pienempi kuin aiemmin on arveltu, noin 21 milj co2 tonnia ja puutuotteiden kanssa 27 milj co2 tonnia. Käsittääkseni hyvänäin ja taisi perustua noin keskimäärin 77 milj m3 hakkuisiin. Tämän kanssa voitaneen pärjätä ?
Niin saattaa olla. Vuonna 2012 se oli maailman toiseksi suurin sahatavaran viejä Kanadan jälkeen (en löytänyt uudempaa tietoa). Joten ei siellä nyt pelkkää surkeutta ole. Lisäksi mm. IKEA hankkii tietääkseni suuren osan puustaan Venäjältä. Niillä on puunhankinayhtiö siellä. Tässä artikkeli vuodelta 2012:
https://www.metsatieteenaikakauskirja.fi/pdf/article6462.pdf
Venäjä on myös tietääkseni myös maailman suurin vehnän viejä, jota eimoni taida tietää. Suuri muutos siihen nähden kun Neuvostoliitossa kaikista peruelintarvikkeistakin tahtoi olla pulaa.
Välimeren rannoilla tahtoo talvella sataa ja olla pilvistä. Ei se ero Suomeen ole niin suuri. Toki lunta ei ole, mutta eräs tuttuni kävi joku aika sitten talvella pohjois-Kyproksella golfaamassa. Oli alimmillsaan 5 astetta lämmintä ja satoi jopa räntää.
Saksa tulee kyllä tarvitsemaan maakaasua valtavasti vielä seuraavat 20 vuotta. Syynä on yksinkertaisesti se, että he ovat luopumassa ydinvoimasta (muistaakseni 2022) ja hiilestä 2038?. Näillä tuotetaan 55% Saksan sähköstä ! Tuulivoimaloita on muistaakseni noin 30000, eikä niitä voida juuri enää lisät suuren vastustuksen vuoksi. Biomassojen käyttökään ei ole Saksassa kovin suosittua. Aurinkopaneeleita on paljon. Ongelmallinen tämä Energiewende.
Ukrainan sekä Krimin valtauksen suurimpina taustasyinä näen Naton ja myös EU:n liiallisen levittäytymisen itään. On meneillään valtapiiritaistelu ja EU pyrkii saamaan jäsenikseen jopa epämääräisiä mafiavaltioita kuin Albanian. Myös Romanian ja Bulgarian jäsenyys oli virhe.En myös ymmärrä miksi EU aloitti neuvottelut Turkin kanssa (tosin nyt hiljaiseloa, mutta EU syytää rahaa sinne runsaasti).
Tavoitteistahan aina voi puhua. Mutta etelä-Suomen metsät ovat pääosin yksitysessä omistuksessa, enkä usko niiden laajamittaseen sosialisointiin tai edes hakkuukieltoihin. Jonkin verran varmaan suojelu lisääntyy, mutta siitä maksettaneen korvaus valtion rahoista. Tällöin täytyy varmaan virkamiesten määrää vähentää.