Käyttäjän Scientist kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1,341 - 1,350 (kaikkiaan 1,649)
  • Scientist Scientist

    Osakkeet (valtaosa) ja metsä on varmaan paras yhdistelmä. Osaketuotto on keskimäärin parempi, mutta jos sattui sijoittamaan paljon 1999-2001, niin kesti lähes 20 vuotta ennen kuin sai omansa takaisin. Metsä kasvaa samaa hidasta tahtiaan myös lama-aikana.

    Scientist Scientist

    Lajirunsaus on ympäristössä yleensä suuremmillaan erilaisissa rajapinnoissa. Esimerkiksi ympäristössä, jossa on metsää, peltoa, vettä ja aukeaa/suota jne. Pelkän vanhan metsän lajirunsaus ei ole suurin.

    Scientist Scientist

    Nuoressa metsässä ja hakkuualueellakin on lajistonsa. Itse asiassa putkilokasvien monimuotoisuus lisääntyy. Tulee melko pian horsmaa, vadelmaa yms. Ahomansikkakin saattaa elpyä. Omassa metsässäni jopa löytyi villiruusua ja metsäorvokkia. Tietyt linnutkin tykkäävät enemmän avomaastosta.

    Scientist Scientist

    Vaihtoja avohakkuille on vaikka kuinka paljon mm. harvennushakkuu, jatkuva kasvatus, siemenpuuhakkuu, pienaukkohakku yms. Ja kaikkia näitä voi halutessaan käyttää. Ei mitään ongelmia. Olen myös uudistanut metsiäni pääosin luontaisesti.

    Mutta en kaipaa yhtään luvanvaraisuutta ja byrokratiaa lisää.

    Scientist Scientist

    Ruotsissa on alempi sähkövero Tukholman pohjoispuolella, siinä mallia myös Suomelle.

    Nyt omakotiasujan sähkönsiirrossa on yleisesti lähes puolet veroa (18000 kWh, vero 48%, Elenia).

    Scientist Scientist

    Tästä aiheesta oli keskusteluketju joku aika sitten. Koeta etsiä se. En antaisi metsääni kyllä mihinkään kompensaatioon, ennen kuin tilanne selkiytyy tältä osin. Ilmeisesti hallituksen toimesta on meneillään joku selvitys tästä.

    Scientist Scientist

    Pj Ohisalo kirjoitti MTV:n blogissaan turpeenpoltosta ja väitti tekstissään, että metalli ja kemian teollisuuden CO2-päästöt ovat vain 3 milj CO2 tonnia. En tiedä mistä hän luvut on saanut, mutta pelkästään SSAB:n 4,1, Nesteen 3,1, Outokummun 0,71 ja Finsementin 0,9 päästöt tekevät yhteensä 8,8 milj tonnia. Todellisuudessa teollisuuden päästöt ovat selvästi yli 10 milj CO2 tonnia.

    Muutenkin kasvihuonekaasuraportointia sotkee se, että teollisuudesta ilmoitetaan erikseen vain varsinaisen prosessin päästöt. Kuitenkin monella isommalla teollisuuslaitoksella (esim UPM, Stora) on omia energialaitoksia, mutta niiden päästöt ilmoitetaan energiasektorin päästöinä, ei teollisuuden päästöinä. Energiasektorin päästöthän kattavat noin 70%  Suomen päästöistä.

    Scientist Scientist

    Metaani muuttuu ilmassa hiilidioksidiksi ja vedeksi hydroksyyliradikaalien vaikutuksesta. Yleensä metaanille käytetään sadan vuoden kh-kaasukerrointa joka on noin 25. Lyhytaikaisvaikutuksen (25 vuotta) kerroin on huomattavasti suurempu, jopa  60. Näissä kertoimissa on käsittääkseni huomioitu tämä muutos hiilidioksidikai.

    Scientist Scientist

    Paperi- ja selluteollisuudessa palkat eivät niinkään ole ongelma, kun työntekijöitä on suhteellisen vähän ja palkkakulut suhteessa pienet. Enemmän ongelmia on vaneri-, puulevy- ja huonekaluteollisuudessa, jotka ovat kappaletuotantoa. Suomalaiset firmat (UPM,MG) ovat perustaneet vaneritehtaita Viroon, jossa palkka on alle puolet Suomen tasosta ja työtunteja tehdään 200 tuntia enemmän kuin Suomessa. MetsäGroupin kohdalla alkuvaiheen viilutus tehdään Suomessa ja viilut kuskataan sitten Pärnuun, jossa latominen ja liimaus tehdään.

    Scientist Scientist

    Niinpä näyttävät yhtiöiden kurssit nousevan lakoista huolimatta. Syynä on varmaan Trumpin vakuuttava puhe (heh heh).

Esillä 10 vastausta, 1,341 - 1,350 (kaikkiaan 1,649)